Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Vašek Straka (T. Holý) neduživé pražské dítě, přijíždí na zotavenou ke svému dědečkovi, hajnému (G. Valach) na Šumavu. Začátek společného soužití není snadný, děda Vaškovi vyčítá, že je rozmazlený slaboch a nemotora. Chlapce si však zcela podmaní nové prostředí zvířátek, stromů a krásné přírody. Jakýmsi prostředníkem mezi dědečkem a vnukem je jezevčík Brok. Děda si s radostí začne všímat, že Vašek nezapře to, že pochází z lesácké rodiny a že má o vše v lese zájem. V lese žije jezevec „zabiják“, který již zahubil nejednoho psa. Také Brok má namále. Přesto se podaří psa společným úsilím zachránit a přátelství mezi mladým a starým Strakou je tím definitivně zpečetěno. (Česká televize)

(více)

Recenze (158)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víte, co se mi líbí na koních? Že nesmrdí jako traktor." Ale traktor zase nekope, nekouše a nevyměšuje. To samozřejmě uvádím jenom proto, aby bylo jasno, že se v přírodě vyznám, což mohu snadno doložit tím, že jsem vystopoval želvu, porazil v čelním souboji dvanácteráka, vysmrděl tchoře z nory a přehlédl na silnici divočáka. Mám zkrátka k přírodě vztah jako Vašek a když jsem byl malý, tak jsem taky chtěl mít dědu myslivce a chránit s ním přírodu. Tak moc mě při premiéře tento snímek oslovil, ale neustálým opakováním ze mě to nadšení nějak vyprchalo. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Vašek je divnej a děda je úchylák. Celé je to divně nerealistické a uřvané. Děda je myslivec. Ve filmu vidíme akorát těžaře a mýtiny. Poselství pro vnuka jak hrom. Takhle si vzkvétající přírodu nepředstavuju. Jako malej jsem tenhle dětský film žral. Dneska? Děkuji, nechci. Tohle zestárlo a zdebilnělo až moc. ()

Reklama

Diskantka 

všechny recenze uživatele

Pod jezevčí skálou, za trnkovy keřem, je to všechno stejný. Ano Češi to považujou za rodinnou klasiku a já to nenávidim. Občas bych chtěla bejt myslivec a brouzdat se s dlouhym psem po lese, to ticho chápeš, ale pak vám tam vaše dcera zaveze tohohle malýho smrada, co neumí na chvli držet hubu. Nejradši bych ho zavřela do ohrady k tý srně co má za chalupou. Tady cenim jenom Kemra a mam takovej pocit, že ani neni v tomhle filmu....whatever man ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

opat nieco prijemneho viazuceho sa na brigadu v Prahe. /po narocnom dni sme to vecer sledovali/ mily film. Ak ho budu sledovat mladsie deti, mozno uvidia ake krasne su hory kolem nas a zistia, ze existuje aj nieco zajimavejsieho ako pocitacove hry. pre mna ako trochu starsie dieta trosku roztahane :) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...tak a začala jedna skoro zbytočná trilogia....jediné plus je ,že tam hral Tomáš Holý,ale i tak to bolo pomerne nevtipné, pomalé,nudné,v rámci vymeny hercov hral slovák Gustáv Valach v českom filme-akoby nikto iný v Česku to zahrať nevedel ...všetci ostatní herci len asistovali hlavným postavám,ktoré tiež nemali čo ukázať.I ako decko som sa nudil..... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (13)

  • Gustav Valach a Jana Brejchová si spolu zahráli již v roce 1967 ve filmu Noc nevěsty (1967). (M.B)
  • Původně snímek neměl mít další pokračování. Náhodou se však dostal do Německa, kde zaznamenal veliký ohlas a stal se velmi oblíbeným. Následovala zakázka na další díl, což nakonec vedlo ke vzniku trilogie. (rockwoman)
  • Pre natáčanie triku so snehom bol umiestnený fukár a do neho sa sypala polystyrénová drť. Polystyrén potom lietal, ako keby padal sneh, a jeho zvyšky majiteľ chaty nachádzal ešte po rokoch. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama