Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl mám docela rád a považuji ho za jednu z nejznámějších komedií vůbec. Druhý díl, ale vzniknout neměl, nebo alespoň ne po 20 letech. Oba hlavní představitelé už jsou dávno někde jinde a role už jim nikdo neuvěří a pochybuji, že jejich ještě rozsáhlejší debilita, přijde někomu vtipná. Dvě až tři scény ujdou, ale zbytek je spíše směšné utrpení. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pro někoho emocionální bomba a nostalgický návrat dvacet let starých oblíbenců. Což jistě podtrhnou finální titulky s fotkami z prvního dílu. Ovšem pro někoho komu se jednička moc nelíbila, tak těžko ocení nostalgickou strunu. Dvojka až příliš okatě přehrává všechny vtipy z jedničky. (Znovu: Pro někoho nostalgie, pro druhého nuda.) Carrey i s vráskami je stále stejný jako před lety. Nechybí i pejskovní auto a fekální humor se pozvedl na další úroveň. Zvláštní, čekal jsem, že se u dvojky pobavím víc s tím, že po dvaceti letech jistě tvůrci přizpůsobí humor dnešní době. A vlastně je to i pravda, oproti vanilkové verzi je tu mnohem více nechutného a záchodového humoru. Což možná přizpůsobí humor dnešní doby, ale bohužel to neznamená, že je to automaticky vtipné. Příběh u road-trip komedie bych nehledal, takže scénář je v pořádku. Ale pro mě to stejné jako jednička. Příliš dlouhé, nudné a bez humoru. Leda poslední scéna je docela vtipná, což platilo i u několikrát zmiňované jedničky. (40 %) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Můj 2000 komentář nemohl skončit u lepšího filmu. Takhle si já představuji humor. Jsem nadšen. Mezi všemi "komediemi" současnosti tahle pořádně vyčnívá. Dlouho jsem se u žádného snímku tak nezasmál. Jestli jste můj smích neslyšeli až u vás doma, tak mě to překvapuje. Div, že mi u sledování neunikla moč. Pro vtipné komedie mám slabost, protože jich je hrozně málo. Tahle se veze na vlně vytvořené jejím starším bratříčkem a vtipy jsou velmi podobné. Ale proč měnit něco, co dokonale funguje?! Jim Carrey mě absolutně dostal. Smekám před jeho herectvím, které nemělo chybu. Myslím si, že se od roku 1994 hodně zlepšil a taky si myslím, že mu vrásčitý ksicht k hrncovému sestřihu hodně sedl. Jeffa Danielse, který je také hodně dobrý, absolutně upozadil. Některé pasáže jsou slabší, ale to je celkem pochopitelné. Vzhledem však k tomu extrémně vtipnému zbytku sáhnu po hodnocení nejvyšším a velmi pravděpodobně zhlédnutí za pár let zopakuji. Dal bych si další díl. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pánové Harry a Lloyd jsou opět na scéně, sice o dvacet let starší, ale naprosto stejně praštění. Je radost pozorovat tyhle dva ufouny po tolika letech a zjišťovat, že lze natočit pokračování, které má naprosto stejné rysy, jaklo před léty a neztrácí svojí originálnost a humor jim vlastní. Mimochodem film má vynikající soundtrack. Díky bratrům Farrellyovým za porci smíchu, kterou jsem u tohoto filmu prožil. Ač jde o sebepraštěnější a chvílemi naprosto ujetou frašku, vše funguje jako vynikající relax. A to já rád. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Označil bych první díl jako ,,Blbý" a tohle poračování je ještě blbější, takže alespoň v něčem se tvůrci nespletli. Ale výsledek tedy nic moc. Ze stejného důvodu nemám ani moc rád filmy s Benem Stillerem, obvykle místo smíchu je mi trapně i za herce. Tomuto stupidnímu druhu humoru založeném na hlouposti a sebeztrapňování za každou cenu příliš nehovím ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Vo filme sa opäť objavil nahnevaný kamionista Sea Bass (Cam Neely). (figliar)
  • Jim Carrey takmer vypadol z pokračovania, pretože mal pocit, že pôvodní producenti projektu, Warner Bros., neboli z filmu príliš nadšení. Carrey sa nakoniec rozhodol k projektu vrátiť, keď sa ho ujali Red Granite Pictures a Universal Studios. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama