Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle na můj vkus nebylo nic moc. Charles se užívá se svou matkou, ta má hlad a není schopná si jít někoho ulovit. Chudák Tanya, které se Charles líbí, jenž když sním jde na rande na hřbitov měla by počítat ,že se to zvrhne. Pěkný jsou honičky s poldou a taky kočky dobře řádí. Ale jako celek je to dost strohé a bez většího nápadu a atmosféry. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět a dobří herci, ale průměrná režie. Z tohoto filmu šlo vytřískat mnohem více, ale skvělý soundtrack od Enyy rozhodně stojí za to a ve filmu parádně seděl, jak ušitý na míru. Film na který by se rozhodně hodil remake, jelikož zpracování a masky by chtěli novější zpracování. Ale jinak spokojenost. 55% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sleepwalker - špecifický druh upíra, ktorý sa živí životnou energiou mladých pannien. Dvojica týchto tvorov (matka a syn, ktorý je zároveň jej milenec) je nútená presúvať sa z miesta na miesto po celej Amerike. Nenápadne vyhľadať ďaľšiu korisť, nasýtiť sa a znova ísť ďalej. Nie ľudia sú pre nich však tou najväčšou hrozbou. Sú smrteľne zraniteľní obyčajnými kočkami. Pred tými sa musia mať najviac napozore. Horror "Sleepwalkers" je jednoduchá, pohodová Kingovka, ktorú som si hodne obľúbil. Je tam veľa zaujímavých, svojim spôsobom zábavných, detailov. Jedným z najlepších je ten, keď samotný Stephen King, ktorý je autorom scenára, sa v tomto filme na pár sekúnd objaví v malej, bezvýznamnej úlohe hrobára, ktorý každému zarputilo tvrdí, že on nemôže za to, čo sa stalo. On teda v žiadnom prípade nie! :-D **** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stephen King mohl zkraje 90. let využít toho, že mu knižní i filmová vydavatelství totálně zobala z ruky, a tak zas jednou bezostyšně popustil uzdu svým grafomanským schopnostem a napsal scénář ke Sleepwalkers. Příběh, v jehož jádru je párek stvoření podobných upírům, kteří ovšem místo krve sají životní sílu, místo slunce pro ně představuje smrtelné nebezpečí kočka, oddávají se incestním hrátkám a dokážou zneviditelnit nejen sebe, ale i své obří auto, je totální slátanina, která jako celek docela nedává smysl a po zamyšlení se solidně rozpadá. Přesto to má určité brakové kouzlo. Dejme tomu, že Mick Garris dokázal i ten pokulhávající námět docela slušně zaonačit, a zejména díky obsazení Mädchen Amick se na to dá v pohodě koukat. Mou oblíbenou scénou bude cameo samotného Kinga, který je coby všetečný správce hřbitova postupně odmítnut jak Tobe Hooperem, tak i Clivem Barkerem. V dalších cameo rolích se navíc objeví i John Landis, Joe Dante a Mark Hamill. Mick Garris dokázal dávat dohromady solidní partičky! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to zpočátku vypadá jako nevýrazná temně romantická studentská bubu "upířina", ale po lehce komickém a zbytečně karikaturním útoku synáčka na studentku nastoupí na scénu matka Bradyová a King s Garrisem ukáží zač jsou toho lámané lokty a stříkající krev. A konečně přestanete pochybovat, co je na tom filmu tak dobrého. Tradiční Kingovy kočky, camea Cliva Barkera, Stephena Kinga, Toba Hoopera, Johna Landise, Joe Danteho a Marka Hamilla, výborná Alice Krige a hluboké oči Mädchen Amick (až by si člověk dobrovolně zalil nohy do betonu a skokem do nich spácham sebevraždu). 3,5* ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Počas otázok a odpovedí na oslavu 25. výročia filmu v roku 2017 režisér Mick Garris prezradil, že pieseň od Enyi „Boadicea“ bola vybraná pre film len preto, že zo všetkých skladieb, ktoré mu v tom čase poskytla spoločnosť Sony Music, to bola jediná skladba, ktorá bola v súlade s tónom filmu. (Arsenal83)
  • Variety nazval film „idiotským hororovým kotlom“. (Arsenal83)
  • Každú chvíľu je možné vo filme zhliadnuť vrcholky kalifornských hôr. Ale dej filmu je situovaný do Indiany, ktorá je jedným z najrovinatejších štátov USA. (beso74)

Reklama

Reklama