Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles a jeho matka Tanya sa prisťahovali do malého amerického mestečka. Na prvý pohľad sú to sympatickí a uhladení ľudia, no v sktočnosti sú krvilačnými nodobými upírmi, takzvanými "sleepwalkers", ktorí životnú energiu zberajú vysávaním mladých dievčat. Sexuálne sú nezávislí. Teda na okolí. Ked totiž súložia, tak výhradne spolu. Najnovšie vyhliadnutou Charlesovou obeťou je jeho univerzitná spolužiačka, mladá, krásna Tanya. Rande môže začať... (POMO)

(více)

Recenze (102)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Sleepwalkers pochádzajú z pera Stephena Kinga . Už niekoľko krát som spomínal, že poviedky tohoto hororového mága sa sfilmovať proste nedajú (a hovorím to znova). Čo ale túto adaptáciu odlišuje od absolútnych brakov je to, že sa autori nebáli použiť nejaké tie gore efekty určite ukradnuté z maskérne taliankskych trash-majstrov, i vcelku fungujúci čierny humor. A naviac uvidíte k popukaniu vtipnú vraždu kukuricou (!!) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mick Garris určitě nepatří mezi nejlepší tvůrce na filmové přepisy Kingových děl. Sice nehorázně zprasil Jízdu na střele, ale Sleepwalkers se mi postarali sice o značně průměrný, ale příjemně sledovatelný zážitek. Masky nejsou nijak extra zvládnuté, zvláště ke konci filmu byla proměna v upíry spíše laciná a komická, ale i přesto mě pár momentů docela slušně vylekalo. Za zmínku stojí několika sekundové úsměvné setkání dvou, pro mě největších hororových géniů, Stephena Kinga a Clive Barkera. Škoda jen, že netrvalo déle. "Měl jste pravdu, ruce by se opravdu neměly strkat tam, kam nemají. Tady je ta vaše." ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení tohoto filmu není příliš (spíš vůbec) objektivní, neb jsem ho viděl beze zvuku v brzkých ranních hodinách, a to v nonstopu a v družné společnosti, tudíž v stavu podnapilém. Dal bych ruku do ohně za to, že jsem se ještě nikdy u žádného jiného filmu tak strašně nenasmál. Film je totiž tak hloupý, že se prostě musíte smát a divíte se, že by u toho měl někdo trnout hrůzou. Komické ztvárnění příšer, všudypřítomnost blbých koček; absolutně mě dostalo zabití člověka kukuřičným klasem a kyticí růží. To jsem myslel, že umřu... Sleepwalkery hodnotím jako komedii a pobavili mne opravdu královsky. Nevím, jestli je kdy chci vidět znovu, asi bych si jen zkazil úžasný první dojem... 100% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Incestní vztah matky a syna Charlese není jediným tajemstvím záhadné dvojice. Oba jsou zvláštním druhem upíra označovaným jako sleepwalker. Neproměňují se však v netopýra ani vlka, nýbrž v bytost podobnou kočkám. Přitom paradoxně samotné kočky jsou jediné, kdo je může zabít. Potravou jim také není krev, nýbrž životní síla člověka, kterou z něj vysají. Zde je podobnost s filmem Životní síla (Lifeforce 1985) Toba Hoopera, jenž si ve Sleepwalkers zahrál forenzního technika. Žádané jsou ctnostné dívky. Půvabná Tanya (Mädchen Amick) netuší, že má být další obětí. Zdařilé masky, slušné počítačové efekty, se kterými se naštěstí šetřilo, spousty koček a krev. Jedna z nejlepších scén se odehraje na hřbitově. Hudba mj. Enya, The Contours, Extreme. Kdysi v kině se mi líbilo více, ale i po letech jsem vcelku spokojen. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Jsem totální maniak do koček takže asi nebudu úplně stopro objektivní, ale pro mě jednoznačně nejlepší horor kde figurují kočky jaký jsem kdy viděla. Clovis byl prostě frajer :) Když odmyslím ty kočky i tak musím říct, že příběh byl zajímavej, dobře natočené, napínavé, efekty na jedničku, fajn hudba a krásná hlavní hrdinka, nemám co vytknout...Dokonce jsem se i zasmála, ta vraždička kukuřicí mě dostala... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (17)

  • Herci hrajúci rodičov Mädchen Amick (Tanya) - Cindy Pickett a Lyman Ward - stvárnili manželov už vo filme Voľný deň Ferrisa Buellera (1986), krátko nato sa stali manželmi aj v skutočnom živote. (beso74)
  • Počas otázok a odpovedí na oslavu 25. výročia filmu v roku 2017 režisér Mick Garris prezradil, že pieseň od Enyi „Boadicea“ bola vybraná pre film len preto, že zo všetkých skladieb, ktoré mu v tom čase poskytla spoločnosť Sony Music, to bola jediná skladba, ktorá bola v súlade s tónom filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama