Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 294)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Disney poslednú dobu produkuje skutočne dobre kúsky a Ľadové kráľovstvo je jeden z nich. Ako je u Disneyho zvykom, príbeh je dosť podobný ostatným Disneyovkám a opäť sa tu vyskytujú klasické prvky - princ, princezná, kúzla, hrady ... atď. To je snáď jediné s čím tento podarený animák neprekvapí. Inak je tu veľké množstvo humorných scén a dialógov, ktoré sa skutočne podarili, tak ako aj postavy. Pekná animácia je samozrejmosťou a hudba je taktiež perfektná, pesničky majú fajn melódiu a text sa pekne rýmuje. Slovenský dabing tradične výborný. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. Obľúbený soundtrack: Vuelie. 95% - 5* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ľadová disneyovka na sto percent plní svoju funkciu v iných klasických atribútoch. Vedľajšie charaktery sú mimoriadne podarené na čele s vtipným snehuliakom Olafom, ktorý má len jedinú chybu a to že príde až po 40 minútach. Je skvelý, má podarené jednovetné vtipy, sám si zaslúži extra bod. V rozprávke musí byť povedané, čo je dobré a čo zlé, aby sme vedeli komu fandiť. Na druhej strane dej obsahuje viaceré dramatické scény a vo finále môžete mať pocit, že ste videli prešpekulovaný a bohatý film, pestrý mix rozprávkových momentov, len neboli zhodne rozložené sily. Ľadové kráľovstvo je nadpriemerná disneyovka, ktorá je síce dejovo prešpekulovaná a chýba jej silnejší záporák, no bohaté dianie, vtipné postavičky, kvalitné piesne a výborná animácia sú silné lákadlá. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vtipná, sympatická, milá a do jisté míry překvapivá pohádka, které byste mohli vytknout nějaké ty věci, ale pak zjistíte, že si pobrukujete "Let It Go" a nemůžete tu písničku nějaký ten den dostat z hlavy. V té chvíli si uvědomíte, že Frozen bude kultem. To, co se nepovedlo pohádce Tangled, to se mnohonásobně povedlo tomuto filmu. A zaslouženě. 95 %. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Recyklace skvělých animací z Tangled, a bohužel to občas vypadalo, že i postav, ale naštěstí ne. Řekněme si to upřímně, Tangled bylo ve všech ohledech lepší, ALE, naštěstí pro Frozen, v některých ne o moc. Mně tu nejvíc chyběla vtipnější zvářata, lepší příběh a některé zpívané scény působily jak vata. K pozitivům patřila skvělá mimika, asi nejlepší postava Anny s dobře padnoucím hlasem Kristen Bell, plno povedených vtípků a zkraje hezky rozjetý dobrodružný příběh. To jsou věci, kvůli kterým bych si to v budoucnu pustil znovu; kvůli ději opravdu ne. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba **** | humor ** | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem Olaf a miluju vřelá objetí." Tak sněhulák mě celkem bavil a s tím zbytkem mám velký problém - mám totiž pindíka a znám i druhý způsob jeho využití. Nic z toho kultovní fanynky snímku většinou nemají a neznají, takže si to s Elsou a Annou užívají tak, že jim to trošku závidím. Viděl jsem Ledové království jen jednou, ale z dětského pokoje ho slýchávám takřka denně a nenávidím ho na jednu hvězdu. V pětihvězdičkovém šílenství přítomných princezen ho tedy hodnotím průměrně, protože své cílové publikum si evidentně našlo a já jsem byl donucen za mrzký peníz zakoupit batoh, penál, propisku a prostírání. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Kristen Bell (Anna) si díky filmu splnila svůj celoživotní sen, a to namluvení kreslené postavy. Po dabingu toužila již od té doby, co jako dítě viděla pohádky Malá mořská víla (1989) a Aladdin (1992). (jajush)
  • Ačkoliv věčná zima, která pohltila království Arendelle, pravděpodobně překonává veškeré sněhové rekordy, ve skutečnosti byla největší sněhová nadílka za jediný den, o které máme záznamy, 192 centimetrů v Silver Lake v Coloradu v roce 1921. Předpokládá se, že v odlehlejších oblastech byl tento rekord překonán, ale nebyl přítomen nikdo, kdo by o tom podal zprávu. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Každá vločka, která ve filmu spadne, je jedinečná, díky speciálnímu generátoru, který dokázal vyrobit 2 000 různých tvarů. (Reesam)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama