Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 294)

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to sice víc pohodový muzikál než-li pohádka pro děti plná děje a klasických motivů, ale u Disneyho už si s podobně laděnou zpívající rozprávkou neporadili dlouho tak dobře. A ostatně, ono je opravdu na co koukat - animace je dokonalá, příběh napínavý, postavy rozkošné až krásné (ty dívky se jim vážně povedly) a humor přesně takový, aby vyhovoval i každému nafrněnému kritikovi s ledovým rampouchem v zadku. A ta hudba, která mi jinde většinou překáží, byla tentokráte vážně kouzelná a povedená. Nejlepší animák roku, to je celkem jasné... 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejdospělejších Disneyho pohádek, kde se pro zvrat nejde daleko a důkaz toho, že si výkladní skříň legendárních princezen může připsat dokonce hned dvě nové členky. Elsa i Anna jsou dvě zbožňováníhodná stvoření, jedna svou osudovou osamělostí (Let it go), druhá pak bezbřehou upřímností ("Že by tudy...?") a i přes charisma či hlášky vedlejších postav stojí Království čistě na jejich vztahu. A právě díky nim a jako obvykle vrcholným hudebním číslům v čele s For the first time in forever je to po zralé úvaze na plný počet. Frozen určitě není bezchybné a k mým nejmilovanějším kouskům (včetně několikrát zmíněného Tangled) mu půl kroku chybí, ale animované události roku se nevyplatí podceňovat. Pro někoho totiž stojí za to roztát. Bez přemýšlení. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vtipná, sympatická, milá a do jisté míry překvapivá pohádka, které byste mohli vytknout nějaké ty věci, ale pak zjistíte, že si pobrukujete "Let It Go" a nemůžete tu písničku nějaký ten den dostat z hlavy. V té chvíli si uvědomíte, že Frozen bude kultem. To, co se nepovedlo pohádce Tangled, to se mnohonásobně povedlo tomuto filmu. A zaslouženě. 95 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Áhój, jsem Oglaf, mám rád víc než jen vřelá objetí, a s těmi hromadami pornoklipů s Annou a Elsou, co se válejí na netu, nemám nic společného. Tato podvratná úvodní věta nemá jiný účel než ukázat, jak se to má s Ledovým Královstvím, Ledovou Královnou a dobrými animovanými filmy. Ale nemějte nějaká podivná očekávání, je to přece jenom Disney, takže kontroverze jsou VYLOUČENÉ. Tedy "přece jenom", vhodnější by bylo říct "především". Ledové Království víc než kterýkoliv disneyovský animák předtím dokazuje, jak lehce oblbnutelnými se stali diváci i takzvaní akademici, protože dějově odfláknutější film snad ještě tohle studio nevyprodukovalo. Ale i když tady nedává nejmenší smysl hlavní dějová linka, zvraty typu Hans, trolující - a pro účely zvýšení koeficientu roztomilosti filmu také trolololující - trolové, nordičtí gayové se saunou (zajímavé, že tohohle si nikdo nevšiml, ale kvůli hlavní písni Let It Go se strhly jakési coming-outové kontroverze:)), a řada dalších věcí je přinejmenším podivná (měl jsem nemocné děti, tak jsem to viděl během jednoho týdne asi desektrát), faktem je, že některé scény dokáží budit patřičné emoce i v otrlém divákovi, že Idina Menzel podala s už zmíněnou Let It Go zaslouženě Oscarový výkon (BTW smysl té předělávky s Demi Lovato opravdu nechápu...), a že po vizuální stránce tradičně nejde asi nic vytknout. Alespoň mám s mnoha rodiči, kteří si navykli odkládat své děti k filmům o princeznách, barbínách, ponících apod., o čem diskutovat;) Ale víc jak hlavně řemeslných 70% téhle přehlídce pro Disneyho zřejmě už standardní scénáristické lenosti rozhodně dát nemůžu. Je smutné, o kolik promyšlenější a originálnější byl předfilm Get A Horse... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento rok je na animovanou tvorbu slabší a Oscar pro Frozen je malý důkaz. Netvrdím, že se jedná o špatný animák to ne, ale kvalit plného počtu zdaleka nedosahuje. Hudební vložka je místy otravná, emočně a citově Frozen také nefunguje. Anna a Elsa nejsou moc sympatické, snést se dají, ale aby se mi vryli do paměti, to se jen tak nestane. Nejsympatičtější byl snĕhulák Olaf a hned za ním sob Sven. Vizuální stránku pochválím, protože to byl od začátku obrovský klad. Sečteno a podtrženo jde o pěknou jednohubku, která se z daleka do TOP nezapíše, ale aspoň z části potěší.. 7/10 = 74% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Během prezentace denních záběrů se jednotliví animátoři střídali na červené „židli pro hosta" a předváděli své záběry režisérům, aby jim tito poskytli zpětnou vazbu. Pokud byli režiséři spokojení a neměli žádné další poznámky, zazvonili na zvonec – schváleno! - a všichni kolem zatleskali. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Když tvůrci filmu vymýšleli postavu Olafa (Josh Gad), měli neomezené možnosti. Teprve když se zamysleli nad tím, jak by asi uvažoval sněhulák, Olafa doopravdy objevili: je nezkažený, prostý a nevinný. Jeho humor ve své podstatě vychází z prostého způsobu jeho uvažování. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama