Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 294)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento rok je na animovanou tvorbu slabší a Oscar pro Frozen je malý důkaz. Netvrdím, že se jedná o špatný animák to ne, ale kvalit plného počtu zdaleka nedosahuje. Hudební vložka je místy otravná, emočně a citově Frozen také nefunguje. Anna a Elsa nejsou moc sympatické, snést se dají, ale aby se mi vryli do paměti, to se jen tak nestane. Nejsympatičtější byl snĕhulák Olaf a hned za ním sob Sven. Vizuální stránku pochválím, protože to byl od začátku obrovský klad. Sečteno a podtrženo jde o pěknou jednohubku, která se z daleka do TOP nezapíše, ale aspoň z části potěší.. 7/10 = 74% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nechci tvrdit, že dětské animované pohádky musí mít oporu v logicky neprůstřelném příběhu, ale teda kurňa, když už do pohádky rvu takhle spletitou a zvratovou dějovou strukturu, tak si dávám sakra bacha na to, aby alespoň v základních mantinelech dávala smysl. U Frozen jsem si až příliš často říkal v duchu WTF. Nebudu ale zastírat, že jsem se popcornově solidně bavil. Oficiálně však jen tři hvězdy za film a čtvrtou za Let It Go :-) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prazvláštně vystavěno; v první polovině se neděje ale lautr nic a tak se čas "nahání" písničkami "na sílu" v každé druhé scéně (prostě regulérní muzikál s pochybnou kvalitou produkce), aby se v druhé polovině konečně něco dít začalo (takový Hans Christian Andersen à la Disney) a rázem písně mizí a mizí až vymizí dočista (závěrečná cca půlhodina). Krásně stylizované a díky druhé polovině i více pro klučičí prcky než by jeden od "princezňácké uzpívané pohajdy" čekal. Což každopádně nic nemění na tom, že to nesporně je spíše pro děvčata a tomu odpovídá i role mužských postav, které tu jsou vyloženě do počtu (snad až na Olafa a soba). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Disney poslednú dobu produkuje skutočne dobre kúsky a Ľadové kráľovstvo je jeden z nich. Ako je u Disneyho zvykom, príbeh je dosť podobný ostatným Disneyovkám a opäť sa tu vyskytujú klasické prvky - princ, princezná, kúzla, hrady ... atď. To je snáď jediné s čím tento podarený animák neprekvapí. Inak je tu veľké množstvo humorných scén a dialógov, ktoré sa skutočne podarili, tak ako aj postavy. Pekná animácia je samozrejmosťou a hudba je taktiež perfektná, pesničky majú fajn melódiu a text sa pekne rýmuje. Slovenský dabing tradične výborný. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. Obľúbený soundtrack: Vuelie. 95% - 5* ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá disneyovka, držící se všech zaběhnutých klišé, které ale nefungují jako dobře promazaný stroj, jak tomu bývalo zvykem. Pár dobrých momentů, jedna pěkná písnička a krásné prostředí na dobrý film nestačí. Uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách, ale nakonec děti se asi pobaví a Olaf byl prostě fajn. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Disney poprvé zvažoval filmovou adaptaci klasické pohádky "Sněhová královna" už od roku 1990, ale projekt byl několikrát uložen k ledu, naposledy v roce 2010 - a to navzdory účasti proslulého Johna Lassettera. Ani po definitivním rozhodnutí o vytvoření filmu nebyl vývoj snadný - postupné úpravy scénáře dramaticky měnily základní děj. Původně byla Elsa (Idina Menzel) klasická záporná postava a Anna (Kristen Bell) běžná "obyčejná dívka", která nad zlem zvítězí. Ke změně údajně tvůrce přimněla mimo jiné i píseň „Let It Go“ složená pro film, protože pochopili, že toto nemůže být píseň zlé postavy. Začali Else formovat komplikovanější charakter a motivy a udělali z obou dívek sestry - což navíc umožnilo využít v rozuzlení jiný typ lásky, než bývá v pohádkách běžné. (TomQ)
  • Kristen Bell (Anna) si díky filmu splnila svůj celoživotní sen, a to namluvení kreslené postavy. Po dabingu toužila již od té doby, co jako dítě viděla pohádky Malá mořská víla (1989) a Aladdin (1992). (jajush)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama