Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (196)

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3,5* Katastrofické hodnocení sbírá poslední série hlavně proto, že laťka je v případě použití brandu "True Detective" nasazená zatraceně vysoko. Nemít Nigh County přívlastek True Detective, tak by se podle mě hodnocení pohybovalo někde kolem 70%. Seriál se skutečně vleče a detektivka je to vlastně ubohá, ale celých šest dílů výborně táhne atmosféra a dobře napsané a zahrané postavy, Je škoda, že HBO tímto způsobem degraduje detektivní kult, to nic neměnní na tom, že seriál sám o sobě kvality má. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli se ta první vlna recenzentů, kteří před odvysíláním unisono provolávali (takhle zpětně vyhodnoceno) blouznivě vyznívající hlášky o nejlepší sérii True Detective, pouze nechala opít rohlíkem (dojmem exkluzivity, že to vidí jako první), anebo jim za to od studia regulérně něco káplo. Nejpravděpobobněji si HBO dobře spočítalo, komu to exkluzivně ukázat může, aby se dočkalo kýžených ohlasů. Asi to nebylo zrovna dvakrát těžké - po finální epizodě se zdá, že největší pozornost byla věnována tomu, aby na "děj" byly navěšeny všechny progresivní motivy, za které "novináři" automaticky přičítají body. Takže je tu dominantní hlavní hrdinka (a je jedno, že extrémně nesympatická), silně reprezentované menšiny (a je jedno, že Kali Reis na to herecky nestačí), environmentální téma a pozitivně rámovaní teroraktivisti nebo domnělá inuitská mystika spočívající v občasných ezoblábolech a bloudící digitální zvěři. Já sám stokrát radši zhlédnu prorgresivní věc než konzervativní věc, ale nebetyčně mě štve, že si někdo myslí, že to bude stačit samo o sobě. Natočte sakra v prvé řadě dobrou kriminálku. Pět epizod jsem Night Country toleroval jako otravně natahovanou, ale - dejme tomu - průměrnou kriminálku, nicméně finále považuju za výsměch příčetnému divákovi. To bylo blbé na tolika úrovních! U flashbackové rekonstrukce toho, co se na té základně ve skutečnosti stalo, jsem smíchy vyprsknul nahlas. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udržet atmosféru a exotickou lokaci (led, zima, sníh, mráz, vítr, tma), méně komplikovat zápletku, méně předávat poselství, která nejsou nosná, více tlačit na napětí, více hlídat detaily a logiku, více slow burn, méně sociálního dramatu, více detektivky, ponechat soundtrack, držet kvalitní casting (Jodie Foster). Pak to příště bude za pět hvězd. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluji atmosférické trillery, horory z mrazivého prostředí, zasněžené krajiny a Noční krajina v podstatě splňuje ty nejlepší měřítka. Ústřední duo je opět super, práce s postavami, jejich minulostí, problémy šlape jako v předchozích dílech. Co už nesplňuje tak vysokou laťku jako předchozí série, tak práce se samotnou zápletkou, která se dala uchopit lépe. Vůbec mi nevadil mysteryozní a duchařský podton, na který si dost lidi stěžuje, ale měl jsem problém s přibývajícími epizodami, jakým to celé směřuje a neubránil jsem se pocitu, že jsem už něco takového viděl a na mě moc předvídatelné proti původním sériím. Bohužel poslední epizoda a celý vyústění, rekonstrukce případu byla naprosto zoufalá a celkový dojem poslal do prdele. Buď od samého začátku nevěděli, co točit, nebo jim někdo řekl, hele, závěr domyslíme v průběhu nebo potřebujeme místo dvou epizod jednu, tak to hoši zrychlete. Je to strašná škoda, vytěžit se dalo mnohem víc......65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda uspěchaného konce, který například vztah otce a syna Priorových vyhrotil na můj vkus až příliš na sílu a další postavy (dcera Danversové, záhadná Rose) skoro až odbyl. Jinak se mi Noční krajina moc líbila, a to nemluvím jen o fantastické atmosféře a podmanivé kameře, ale především o hereckých výkonech Jodie Foster a Kali Reis. Spojení krimi a mystiky vyšlo, nedokážu si představit vhodnější prostředí, ve kterém by se takový případ mohl odehrát. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama