Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (160)

cskomando 

všechny recenze uživatele

Clive Owen mě opět nezklamal svou chladnokrevností, nápaditostí, předstíravostí, svým postavením paráda! Příběh je velmi jednoduchý a to pomsta - (která obsahuje spoustu nečekaných a hlavně příjemných překvapeních pro mnohé znás) i když je zde obsaženo drama tak vlastně po uplynutí těch dramatických částí jste vlastně nadšeni, co že se najednou stalo/ změnilo k jakému spádu došlo perfektní zvrat ale prozrazovat nebudu. No a na samém závěru máme otázku: Jak to vlastně dopadlo ? Vyhnaství nebo smrt ? Odpověz si sám a proto za 5 hvězd. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Prvně chci napsat, že zvukař by zasloužil análně zprznit kaktusem a ananasem najednou, protože tak posranej zvuk v soubojích jsem už dlouho neviděl. Řinkot zbraní připomíná přebírání příborů ve školní jídelně a sekání mečem do lidského těla něco mezi klepáním vepřového masa z Alberta a trháním nevyvinutých stoliček u uslintaného bezdomovce. Na druhou stranu soundtrack je naprosto špičkovej (ironie, že?) a dovolil bych si říct, že za dlouhou dobu nejlepší, co jsem slyšel v tomto žánru. Výprava ač minimalistická, tak přesto svým (zasněženým) způsobem neuvěřitelně atmosférická a epická. Clive Owen ukázal, že jeho studna herectví se po několika nepříliš povedených filmech opět naplňuje a scénář taky neni úplně marnej (ač tak dle mýho bylo pár děr, ale možná to bude tim, že se mi nechtělo přemejšlet). Původně zamýšlené čtyři hvězdy nakonec měním na pět hvězd, kvůli naprosto dokonalé závěrečné scéně, která mi způsobila srdeční hrknutí a to se mi stalo naposled hodně dávno. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Korejští rytíři jsou sice ve středověkém filmu přirození, asi jako trn v patě, ale když pomineme fakt, že si tvůrci prostě potřebovali do filmu dosadit pár svých lidí, jedná se o hodně solidní záležitost o mstě s výbornými hereckými výkony, hudbou a kulisami.....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Taková vcelku povedená západo-východní promíchanina, v podstatě 47 róninů po Západňácku. Herecké výkony určitě nejsou špatné, ale vzhledem k tomu, že mi bylo naprosto jasné, jak to dopadne (který japanofil by taky nevěděl, že), tak mě některé věci vůbec nepřekvapily a sem tam mi to přišlo takové nemastné-neslané. Prostě ucházející film o pomstě, kterému ovšem chybí to něco navíc, určité kouzlo, které by vás nutilo sedět a čumět. Je krásné, jak se Ihara snaží bezchybně mluvit anglicky, tak mluví tak pěkně pomalu a sekaně. (h) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kirija mám veľmi rád. Jeho Cassherna a Goemona mám na originálkach a v pravidelných intervaloch sa k nim vraciam. Trochu som sa bál jeho amerického projektu, kupodivu mi naservíroval parádnu žánrovú chuťovku v štýle Solomona Kanea, len bez tých monštier. Jediné čo filmu podráža nohy je očividne nízky rozpočet prejavujúci sa hlavne v bojových scénach. Tie postrádajú nápaditosť a drajv. Ostatné zložky či už tie dialógové, herecké, alebo réžijne sú bez chyby. Owen už dlho nemal tak dobre napísanú úlohu a rovnako aj Freeman. Skvelé camea českých veľhviezd Issovej, Kříža a mojej osobnej favoritky Linhartovej. Veľmi dobre využité aj prostredie českých zámkov a kaštieľov. Ku koncu, kedy sa žiada naplno stúpiť na pedál upadá film do akéhosi nepríjemného kŕču. Dovtedy sa jedná, ale o naozaj chutný žánrový film. Špinavý, drsný a plný parádnych hrdinov a neznestieľných intríg. Guilty Pleasure ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)
  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)

Reklama

Reklama