Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Perverz 

všechny recenze uživatele

Z celé série nejslabší díl, a to hlavně díky tomu že film už nemá atmosféru předchozích dílů. John a Joyce Corringtonovi, kteří se ujali nedokončeného scénáře (Paul Dehn ze zdravotních důvodů scénář nedokončil), nikdy předtím nedělali na sci-fi filmu, a dokonce ti kokoti neviděli ani jeden z předchozích dílů. A to je sakra znát. Bitva, bitva, hovno bitva, zase málo kasy v pokladně a na bitvě je to znát. Ale!! Já jako fanoušek (fanoušek, no, prostě se mi na to dobře dívá) opičáren, a celé série, jsem si opět užil, trochu míň, ale užil. Tímhle dílem to vypadalo že už je s opičárnama konec, až pak přišel rok 2001...Nezajímavý komentář: Perverz ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Opět pomohla změna prostředí a finální bitva celkem povedená. Přesto mezery v příběhu, kde scénáristi spíš šli za cílem nějak to odvyprávět, ale detaily už neřešili a díky tomu to vypadá, jak to vypadá. Stále to má stejný nešvar, jako pár předcházejících dílů a to, že film skoro vypadá jako parodie. První díl zůstane vždy nejlepší. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Pátá"Planeta opic"je už opravdu vaření z vody,bez špetky nápadu,navíc plná logických chyb v rámci celé ságy.Někdo tu chtěl zřejmě celou ságu uzavřít a napravit jí pokaženou pověst.No,akce se nezdařila,neb film zabředl ještě do větší nudy a nesourodosti,než díl předchozí.A většina věcí tu opravdu nedává smysl.Doporučuji jen skalním příznivcům v případě,že bude venku kalamita a půjde jen jeden televizní program a tam poběží tohle.Za asi tří slušné scény dávám 20% a končím to trápení. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Paty a posledni dil puvodni opici serie je podle me, co se tyce pribehu, vkusnym a konzistentnim zakoncenim. Osobne tuto petici filmu delim 2+1+2, jelikoz prvni dva tvori funkcni celek, pak je jakasi mezihra v podobe tretiho dilu, a zbyle dva tvori pribeh o Caesarovi. "Battle" ma i lepsi zapletku a myslenky nez predchozi "Conquest", ktery je vic deprimujici i nasilny. Jinak ale plati to same, co si myslim vpodstate o vsech filmech teto serie. Zpracovani je zastarale, opet tu najdeme malovane sceny a az na masky hl. hrdinu to zkratka pusobi uz lacine. Zobrazeni postapokalyptickeho sveta beru, ale i "trosky" musi jaksi odpovidat dobe. A jelikoz se ma jednat o sci-fi, v tomhle smeru tomu neco schazi, respektive nezvolili nejlepsi styl - prezivsi lidska armada "budoucnosti" ma totiz vystroj jak hodne zbidacene jednotky rudoarmejcu. Take to, ze najednou vsechny opice mluvi, je hodne pritazene za vlasy. Chapu, ze je neco mohl naucit chytry Caesar, ale taky v predchozich dilech hrdinove rikali, ze mluvit muze pouze potomek Cornelia a Ziry, tedy Caesar, ktery je vlastne opici z daleke budoucnosti. To, ze se to byly schopny naucit v kratke dobe vsechny, je dost nonsense. Ale vadi to, jen kdyz si to clovek uvedomi. Film jako takovy mi to kupodivu nekazilo. Trochu horsi je uverit, kde se za par let (od minuleho dilu) naucil treba orangutan fyziku - i kdyz prave tenhle Virgil se mi jako nova postava libil nejvic. Zkratka neni to tak spatne jak to vypada dle zdejsiho hodnoceni, ale ma to nekolik logickych zadrhelu a staricky vizual. A souhlasim s tvrzenim jedne postavy ve filmu: "..tahle retezova reakce musi jednou skoncit." Ocenuji, ze po tomto dile uz nechali "opice" zase na cas ulezet :) ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Uhbohe, kam sa tato seria dostala . opice i ludia ziju po dedinach, predtym sa nenavideli a znicili navzajom .......navyse ma nebavili ti ludia co ziliv podzemi New Yorku a chceli opive znicit ........ posledna sarbatka aj tak posobi ako dedinska zabava s hospodskymi rvackami nez regulerny zapas . 0 % ()

Galerie (88)

Zajímavosti (7)

  • Kulisy „Opičího města“ byly vybudovány ve státním parku Malibu Creek v Kalifornii. Scény z radiací zamořeného města pak byly nafilmovány ve vodárenském komplexu Hyperion v Los Angeles, kde se později natáčel např. Terminátor (1984). (fiLLthe3DD)
  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)
  • Colleen Camp v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama