Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu první Planety opic je tohle spíše takový experiment jak zaujmout a přinést něco nečekaného. Z herní terminologie je to takový průměrný datadisk. K tomu jak zde toto pokračování zobrazilo lidi z budoucnosti se ve všech následujících dílech do teď už nikdo nevrátil. Nový režisér chtěl zachovat původní vzhled prvního dílu, ale ubral na dobrodružství a více pracuje s atmosférou a překvapením. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Do vnútra Planéty opíc nie je až také zlé pokračovanie ako sa zdá. Je mi jasné a je očividné, že pokles kvality je po všetkých stránkach od neprekonateľného originálu, ale druhý diel si stále zachoval veľa podstaty z jednotky a hlavné je, že film ma dokázal baviť na dobrej úrovni. Posledná tretina filmu mi úplne nesadla, príchodom inteligentných ľudí na scénu to šlo dole vodou, ale ešte sa to dá prekusnúť. Do vtedy to bolo viac než fajn. Hlavný hrdina zahral dobre, Hestonova postava sa mohla ohriať dlhšie. Opice znovu super, kostýmy perfektné. Bohužiaľ už tu nie je žiadna silnejšia pamätná scéna kvôli, ktorej by som si film púšťal znovu. Bavil som sa dobre a sci-fi téma Planéty opíc sa mi veľmi pozdáva, preto prižmurujem oko a dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wow efekt je už raz a navždy stratený, napriek tomu mi osobne toto pokračovanie celkom sadlo. Zámerom bolo nesporne aj reflektovať situáciu v súdobom svete, len je trochu škoda, že protesty s transparentmi v zmysle "make love not war" a prítomnosť jadrovej bomby sú až príliš doslovné. Tak ma napadlo, či sa pri skutočnej vizáži ľudských mutantov neinšpirovali tvorcovia slovenského Tretieho šarkana. Stále to má solídnu atmosféru a dej šlape bez problémov dopredu až k (opäť) prekvapivému záveru. Ostatné staré časti som už nevidel a popravde po tom, ako skončilo Do vnútra opíc muselo byť zrejmé, že pôje už len o varenie z vody. 70% ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám opravdu rozporuplné pocity. První půlka byla až, řekl bych tragická, nudná, bez nápadu, o ničem. Kdežto druhá půlka, kterou počítám od doby, co začali prozkoumávat trosky New Yorku, byla hodně povedená. Uctívači jaderné bomby a svatého spadu byli opravdu výborným nápadem a ten konec tak nečekaný, že jsem nucen udělat kompromis. První půle 2*, druhá půle 4* = 3* ()

sud 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné béčkové pokračování "Planety opic". Nedá se s ní samozřejmě srovnávat, ale že by to bylo strašné jsem nezaznamenal. Docela jsem byl spokojen. Jedná se sice jen o průměrné béčko, ale první polovina je dobrá, pak to trochu vázne a konec je netradiční. Není to skutečně špatný film, ale, jak už jsem upozornil, v žádném případě nesrovnávat kvality s jedničkou. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama