Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

No podle těch shit ratingů tady na csfd jsem čekal nějakej shit (i vzhledem k tomu, že ve filmu už nebude nikdo z původních postav), ale nakonec jsem dostal docela dobrej, rychle plynoucí film s opičíma mazlíkama. Stejně jako v prvních dvou filmech byly opice svině a divák fandil lidem, v předchozím a tomhle filmu je to zase naopak a člověk fandí opicím. Škoda, že toho zmrda na konci filmu nekuchli (aspoň ne ve verzi, kterou jsem viděl já). Jinak to bylo dost nadsazený, pominu-li, že opice nosily lidský boty, tak by je policajti z komunistický USA během nepokojů dávno postříleli. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jjak někoho může pořád bavit točit horší a horší díly a cpát do toho neúnavně pachy, vždyť od prvního dílu nebylo kvalitní pokračovaní a to jich nebylo zrovna malo, ale zase je pěkný že příběh sále navozuje na ten přiběh v predešlým dilu, takže se v tom dá celkem slušně zorientovat, ale na kvalitě filmu se to neprojeví, takže je to jenom další brak, kterej se snaží navázat na úspěch jedničky ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Názov príznačný, v tejto kapitole skutočne dochádza na akciu. Príbehovo sa najskôr posúvame o dvadsať rokov vpred, ale podľa starých správ preskakujeme rovno dvesto ročnú etapu, za akú domáci miláčikovia prenechávajú miesto opiciam. Tie sa v rebríčku zodpovednosti rovno chopili výpomocných prác a otročia na uliciach, továrňach, či kaderníctvach. Lenže máme tu Ceasara, opicu slova, ktorý sa na vec pozerá inak a zverbuje bratov, sestry do boja za slobodu. A je to práve miestny Spartakus, o ktorého jediného sa scenár zaujíma. Ostatní sú len štatisti, akých treba buď presvedčiť, alebo zlikvidovať. Uchádzajúca býva jednoduchosť dialógov, zmätená kamera, čo miestami dáva pocítiť, akoby tvorcom chýbalo povolenie a točili spod pazuchy na prvý záber, či logické lapsusy. Ten najväčší samozrejme vyplýva z ignorácie ľudí, ktorí sa hlúpo dopúšťajú tých istých chýb. Tiež v boji chýba proti opiciam ťažká technika, ktorá by potlačila vzburu, ale chápem. Rozpočet dovolil maximálne zapožičanie výzbroje voči (ne)športovým fanúšikom. Záverečná polhodina aspoň masíruje slušnou akčnou náložou s desiatkami nebožtíkov na oboch stranách, kde sa ale misky váh už preklápajú. Dva silné momenty, mučenie Ceasara elektrickým prúdom a jeho záverečný predslov, ktorý definitívne opúšťa zhovievavosť s ľudskou rasou. Nie špatný diel, len by si zaslúžil lepší scenár i spracovanie. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Příběh by nebyl špatný, až na několik logických děr a totální absenci scénáře... Hudba dobrá, kamera taky ale vše ostatní, no prostě vopičárna :D Caesar má ve filmu pouze pár dialogů, ostatní postavy jsou nezajímavé a tak nezbývá nic jiného než vyzdvyhnout depresivní atmosféru a strhující finále... Slabší čtyři... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl opičí ságy a prakticky stejné schema,aneb vyždímeme z této látky co se dá.Nutno říct,že scénář,ač slabý,pár nápadů má a herci se jej snaží na plátno převést,co nejlépe to jde.Kazí jim to ovšem velmi toporné a vysvětlující dialogy,které se odvolávájí na předešlé díly a cosi dovysvětlují.Výsledek je tragicky a triskní-chvílemi film působí jako slušně-průměrné akční sci-fi a chvílemi jako hloupé sci-fi o ničem.A jako pokračování má opět pachuť něčeho viděného.Prostě nic moc podívaná s pár dobrými okamžiky,vcelku slušně zahraná.Dávám 35% a mlčím. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (13)

  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie o Planetě opic, jenž nebyl natáčen na kamery Panavision, ale na Arriflex ARRI 35IIC. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama