Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá serie ještě lepší než první, do pěkně rozjetýho vlaku přistoupil vychcanej psychotickej Hardy a pěkně doplnil Shelbyovic vypráskanou bandičku. Osobní boj Murphyho a Neilla houstne s každou minutou. Ovšem mě naprosto dostal Paul Anderson v roli Arthura, ač je naprosto zvrácenej, koks snídá obědvá i večeří, nemá žádný hranice a život má pro něj cenu jako špinavá ulice Birminghamu, jsem z něho prostě u vytržení. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně témat, z nichž ambiciózní plán expanze Peaky Blinders do Londýna nejvíc kolidoval s pomstou / atentátem záštiplného inspektora Campbella (Sam Neill – dostal, co zasloužil, neřád), na pouhých šest epizod zapříčinilo, jako by druhá sezóna skončila dřív, než pořádně začala. Ovšem tvrdý respekt (a styl) si vykutálená rodinka Shelbyovic držela pevně a nesmlouvavě. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (9/10). Občas se setkávám s názory, že shlédnout seriál za co nejkratší dobu je to nejlepší, co může fanoušek udělat. Ovšem u tohoto počinu se mi dostalo pravého opaku. Mezi první sérií a touto druhou jsem si totiž dal 3/4 roku pauzu. Přineslo to ovoce jako nikdy předtím. Přestože jsem se při stisknutí tlačítka PLAY obával, že budu mít problém se na postavy napojit, tak opak byl pravdou. Na postavy jsem se dokázal naladit během pár minut a přeneslo mě to do rodiny Shelby jako nikdy předtím. Zběsilé tempo, které druhá série přinesla je zcela nekompromisní a to, co se zde událo za pouhých šest dílů by vystačilo na zvraty v jednom celém seriálu. Mám hroznou radost, že jsem konečně dokázal ocenit nezpochybnitelnou kvalitu, kterou Peaky Blinders představují a o které pořád všichni básní. Politické hašteření, šarvátky, hromady whiskey a cigaret. Není opomenuta ani romantická linka, která tomu dodává zase trochu jiný pohled. Herci jsou výborní a kvalita z tohoto počinu přímo číší. Doufám, že další série se ke kvalitě druhé alespoň přiblíží, protože tohle bude hodně těžké překonávat. Nejlepší epizoda: Episode 6 (S02E06) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhé sezóny se průměrná známka mých hodnocení vyšplhala na čtyři kousky, ale musel jsem hodně přivírat oči, protože proti té předchozí byla druhá řada citelně slabší. Jednotlivé epizody obsahovaly vždy jednu nebo dvě opravdu kvalitní scény, ale pak většinou ztratily tempo. Měl jsem taky dojem, že tvůrci nepřišli s ničím novým, dělo se vlastně opět totéž, co v první sérii, jen s jinými protivníky. Potěšila až závěrečná epizoda a fantastický Alfie Solomons v podání Toma Hardyho. 4*- ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá druhá série už pro mne byla nekompromisní. A to v tom ohledu, že když se tam dělo hovno (což bylo skoro pořád), tak jsem přestal být umírněná kravička a začal jsem snižovat hodnocení. Seriál je vlastně doplněn dokonalých soundtrackem, když jsem nad tím tak zamyslel, ale k čemu to je, když scénář psali největší pruďáci od Daredevila? Tenhle seriál má vskutku dobrej potenciál. Zažil jsem super epizody, které mne i bavily a to je asi i důvodem, proč tomu furt a furt dokola dávám šanci, i když mne to skoro vůbec nebaví. Ale jde o to, že 6 dílů o 55 minutách by se dalo prostě neuvěřitelně zredukovat na něco zajímavýho. Taky jsem byl rád, že jsem se dočkal pana Hardyho, který to hezky z po vzdálí řídil. Nahota sem asi patří, jen mi přijde pojmuta takovým stylem jak se to komu hodí. A je zajímavá jak Sam Neill celou první sérii dělá dojem totální askety a asexuála, a přitom by v posledních pár dílech přeříznul i hydrant, kdyby v něm byla díra. Dojedu i tu třetí sérii, ale celý seriál na mne spíš dělá dojem něčeho z čeho silně trpím. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Když sedí Arthur (Paul Anderson) ve 47. minutě u krbu, tak v některých záběrech drží sklenici v ruce a v jiných ne. (Duoscop)
  • V čase 45:52 natáhne Polly Gray (Helen McCrory) kohoutek své zbraně, ale v čase 46:27 má kohoutek opět nenatažený. (dc125)

Reklama

Reklama