Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (477)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Cielovka tak okolo 9 rokov. Najviac ma dostavali tie detaily na tvare hercov po nejakej akcii, pripadne doplnene o nieco ako "dokazali sme to". Koniec vylozene stupidny. Ale priserka celkom pekna. V osadenstve nejaky fesak chybal (Kazinsky minule), ale chapem, tentokrat sa sustredilo na azijske fesandy. Anyway, davam priemerne hviezdicky, lebo nudit som sa zas tak nenudila a aspon som si rozcvicila krk, ako som miestami krutila hlavou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Del Torův film byl uctivou poctou kaiju žánru a přes své nedostatky (nicotné postavy, akce výhradně v noci, aby se snadněji renderovalo CGI) měl jakýs takýs půvab a pro člověka odkojeného Godzillou, Gamerou a spol i vlastně pěkným zážitkem . Tohle pokračování je jen blbinou pro infantilního Fuku a pro děcka s pařáty umaštěnými od popcornu. Ale zase si z toho člověk odnese čtyři poznatky: 1) Hollywood už je definitivně pevně přisátý k čínským ceckám plných chechtáků a s hlavou až po uší zaraženou v zadnici _ 2) Boyega má překvapivě herecké schopnosti spolehlivého tahouna filmu a ještě nám v budoucnu ukáže _3) genderová vyváženost dnešního Hollywoodu už sahá až do prepubertálního věku a člověk se jenom děsí, jestli příští Bond nebude třináctiletá holka _ 4) Scott Eastwood je herecký dřevo a věru se příliš nepotatil ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pacific se ze začátku tváří jako poměrně zajímavý survival, který se nutně musí změnit v digitální orgie. Problémem však je, že změna přichází příliš brzo a doprovází ji nezajímavý výcvik a vztahy mezi postavami - nějaká drobná pozitiva se dají najít maximálně ve vztahu Jakea a Amari. I když bych si bez anotace ani za boha nevzpomněl na jejich jména, což je špatně. Celkově je příběh poměrně nudný a neudrží divákovu pozornost ani za zlaté prase.Nakonec jsem se uchýlil k 2 hvězdičkám, i když jsem původně dal 3 alespoň za nějakou snahu o zabíjení postav. Pak jsem si však vzpomněl, jak to bylo prázdné a musel jít dolů... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem na film nešel do kina. První díl se mi před 5 lety ještě líbil, u dvojky jsem docela trpěl a nezaujalo mě na ní vůbec nic. Hodina a půl konverzační nudy, aby se to na konci mohlo 20 minut řezat mi přišlo únavné natolik, že nevím která z těch dvou částí se mi líbila více. Herecky obyčejné, efekty ujdou, ale nic, co by mě posadilo na zadek, záporák je ňouma a chybí filmu i humor, tak moc nevím, z čeho bych měl skákat radostí. Zřejmě jsem z těchhle ptákovin vyrostl. O chlup však lepší než poslední Transformers.45% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica rozprávania, v ktorej v pilotnej akadémii prebieha výcvik, je okorenená o prvky romantiky i náznaku psychologickej drámy pre vekovú skupinu, ktorej je film určený, tá druhá už je čisto akčná. Na príchod jašterov sa dlho čaká, ale záverečná tretina potom ponúka odmenu v podobe opulentnej deštrukčnej bitky medzi niekoľkými robotmi a monštrami v centre Tokia, kedy proti sebe v boji využívajú doteraz stojace mrakodrapy, obrie motorovky či vysúvacie čepele. Je to prepálený digi festival farieb a dizajnových tvarov robotov a monštier, v ktorom Kaiju ťahajú za ten slabší koniec špagátu. Oproti jednotke, v ktorej sa akčné scény odohrávali v daždi, hmle alebo v noci, tu tvorcom alebo možno skôr predajcom hrá do kariet slnečné počasie na pozadí ich súbojov. Deti majú aspoň možnosť si všetky tie kolosovité titány poriadne prezrieť, aby potom v hračkárstve už išli na istotu. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Kódové označení pro kaiju monstrum spojené ze tří menších kaiju je Megakaiju. Jedná se o odkaz na seriál Strážci vesmíru (od r. 1993), ve kterém se mohou jednotliví členové spojit do velkého stroje jménem Megazord. (NiWi)
  • Del Toro spolu s Travisem Beachamem pracovali na scénáři ještě před tím, než pokračování odsouhlasilo samotné studio Warner Bros., které s dalším dílem váhalo. (PauloZ)
  • Kaiju Insurrector, kterého můžeme vidět ve vzpomínkové sekvenci Amary Namani (Cailee Spaeny) a jehož kostra je viditelná v pozadí během plážové scény na začátku filmu, byl nakonec poražen dvojicí Jaegerů, z nichž jeden, Striker Eureka, se objevil v prvním díle. Tento fakt a mnohé další ze života mladé Amary se můžeme dočíst ve volně dostupném šestidílném webkomiksu „Pacific Rim: Amara“. (Israha)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama