Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak, pekne krásne po papuli všetkým inštitúciám, izmom a ´´ovčím´´ názorom ( chúďatká ovečky, už mi ich začína byť ľúto, že ich stále spájajú s tupým ľudským pritakávaním a békaním ). Monty Python je rasa, ktorá by dnes zrejme visela na oprátke, pretože vlastný ľudský názor ustupuje hlúpym, vnucovacím, prekrucujúcim, aktivistickým ideálom. Škoda, lebo dnes je práve toto zmysel života. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Odpověď na filozofickou otázku z titulu snímku vám film nedá a některé " černé " scény jsou nedokončené a někdy i zmatené. Scénář : Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin. Hudba - John Du Prez a Monty Python - ocenění : 1984 - BAFTA Awards - nominace ( Nejlepší orginální píseň, za píseň "Every Sperm Is Sacred" ) http://www.youtube.com/watch?v=U0kJHQpvgB8 ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejodvážnější, nejbrutálnější, nejkrvavější a hlavně ultrasexuální filmový počin téhle nezapomenutelné party. Jenže ze zlaté trojice nepochybně nejslabší. Zatímco Život Briana i Svatý grál jsou geniální pořád, Smysl života jen občas a například scéna s opakovaným zvracením mi přišla trapná. Ale copak někdo jiný dokáže vymyslet něco tak úžasného jako názornou sexuální výchovu, poděkování v zákopech či prostřih ze Zuluské války? ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Smysl života je co do kvality naprosto rovnocený oboum předchozím pythonovským dílkům... Skečovitá forma jednotlivých epizod, kterou známe z Cirkusů je zde volně propojena tématickými celky, které se víc než na hledání smyslu života soustřeďují na velice průhlednou, přesto však brilantní satiru, vysmívající se zejména přežitkům, stereotypům a paradoxům britské kultury a společnosti, už tradičně však neopomíjí ani všeobecnou lidskou blbost. Trefuje se do katolíků stejně jako protestantů, britského školství, imperialismu, snobismu, kapitalismu, militarismu a vůbec většiny ismů, které si dokážete vybavit :-) To všechno doplňené o muzikálové vložky (nezapomenutelné písně Erica Idlea), s profesionální choreografií (zj. ta u písně Every sperm is sacred je fakt eňo ňuňo), bizardní pasáže (Spot the fish!!!!) a tradičně boží výkony samotných Pythonů (namátkou Palinův důstojník a jeho "idea of marching up and down the square" aneb demokracie v armádě). Důstojné zakončení dráhy jedné z nejslavnějších komediálních partiček v historii. Pořád čekám, až se někde ve světě zrodí jejich rovnocení nástupci... mám takový dojem, že to hned tak nebude. Grahame, Johne, Ericu, Terry, Michale i ty Gilliame, kluku jeden americká, mám vás rád. A za váš Smysl života pět hvězd! PING! 100% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj osobní problém s Monty Pythony není v jejich typickém humoru, ten mě dokáže skvěle pobavit, ale v jejich nevyváženosti. První půlka smyslu života mě dost bavila, ale druhá se stala nudným čekáním na konec vysílání. Krom toho je smysl života rozdělený na části, což mu zrovna neprospívá, i když svou humornou sílu to občas má (prolínání příběhů). Střídají se tak lepší příběhy (piráti, spermie, škola) s těmi slabými (hrozně průhledný zákop, zvracení). Právě proto dokážu ocenit střípky, ale ne celek, což za mě viditelně dělá většina ostatních uživatelů:). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Děti, které zpívaly "Every Sperm is Sacred" (Každá spermie je posvátná) později prohlásily, že vůbec netušily, o čem píseň byla. (Kulmon)
  • Během psaní scénáře se Pythoni rozhodli dát si pauzu a uspořádali několik představení v amfiteátru Hollywood Bowl. Záznam z nich byl uveden pod názvem Monty Python v Hollywoodu (1982). (Kulmon)
  • Až na pár výjimek byly všechny ženské postavy ztvárněny muži. (Listeroman)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama