Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten večer se malému Kevinovi jeho skříň na šaty nezdála. Ozval se prapodivný rachot a následně z ní vyběhnul kůň, na kterém seděl jezdec v brnění. Když se Kevin probral z leknutí a vystrčil hlavu zpod peřiny, tak byl jezdec pryč a pokoj byl úplně normální. Stejně mu to nedalo a druhý večer si přichystal baterku a foťák. Už téměř spal, když se mu ze skříně vyhrunulo do pokoje šest malých trpaslíků, kteří ukradli Nejvyšší bytosti Mapu, podle níž se dá cestovat v čase. Chtě nechtě se Kevin stává účastníkem jejich výpravy, po jejímž skončení by se ze šesti malých trpaslíků měla stát legendární loupežnická banda. A nebo ne, když by se jim podařilo okrást Napoleona nebo mykénského krále Agamemnona? O mapu však má zájem i samotný představitel Zla, který touží zničit svět a Nejvyšší bytost ji chce taky vrátit zpět. Teď je na Kevinovi a jeho (stejně vysokých) společnících, jak se s nastalou situací dokáží vypořádat. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

mortak 

všechny recenze uživatele

Dost nesourodý snímek, který kolísá od čistě montyphytonovského humoru, přes dobrodružnou fantasy, až k satirickému odsouzení konzumního způsobu života. Ale světe div se - ono to docela funguje (snad až na tu karikaturu Napoleona - ta je taková "novácká"). Tedy pokud přistoupíte na hru a ponoříte se do ní, jako se dítě ponoří do Člověče nezlob se! Pozorujte ho chvíli - to jeho soustředění je klíč k Terrymu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jako už je u Gilliama standartem i tentokrát jeho film híří nápady a je zajímavě zpracovaný po výtvárné stránce. Co ale kulhá je samotný příběh. Námět je zajímavý a skýtá celkem dost možností k fajn taškařicím. Jenže bandě trpaslíků je věnováno až moc času. Respektivě jejich žvatlání a nevtipnému popichování. A co se týče návštěv do jednotlivých historických období jsou dost nevyrovnané. Třeba exkurze k Robinu Hoodovi v podání skvělého Johna Cleeseho je k popukání. Horší je to už třeba s Agamemnonem a Napoleon byl vyloženě trapný. Vůbec některé části Zlodějů času jsou jakoby točeny jen pro děti a jiné pasáže mi zase naopak přijdou až moc na dětský film temné. Vyvrcholení v pevnosti zla mi přišlo docela utahané. Vůbec film trpí nevyrovnaností tempa a odfláknutím některých částí. Škoda i malého rozpočtu. 70%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto typickej Terry Gilliam. Nikdo mu do toho nekecá a tak si tuhle moderní fantasy pohádku natáčí tak, jak se mu to zlíbí. Míchá fantasy svět s historií a moderní dobou. Do toho sype ten neuvěřitelně suchej britskej Monty Python humor a tím vším dělá radost jeho absolutním fanouškům. Já se mezi ně neřadím, ale uznávám, že takové filmy mají na světě mezi milovníky filmu svoje místo. Jenom já ty jeho světy málokdy pochopím. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Mapu jsme si jen půjčili a pak jsme utekli.......... Chvilkami dobrý chvilkami nudný, jako na mořských vlnách, jednou dole, jednou nahoře. Hudební doprovod je na svou dobu průměrný a kamera normální. Celkem povedený scénář, kterému by možná svědčilo nějaké remake ze současnosti. Triková stránka slabá. Na to jak je film starý je to však celkem slušně natočený. CITÁT - Rychleji to opravdu nešlo........... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Na to, že vo filme hrá pár členov zoskupenia Monty Python, ktorí k tomu ešte aj napísali scenár a dokonca jeden z nich režíruje, je zábavnosť a humor filmu na veľmi nízkej úrovni. Ani cestovanie v čase nie je zaujímavé, je samoúčelné, postavy prechádzajú z jedného sveta do druhého bez toho, aby predchádzajúci svet nejako ovplyvňoval ten nasledujúci. Je neuveriteľné, že to má na svedomí Terry Gilliam, ktorý sa neskôr vyznamenal filmom o cestovaní v čase Twelve Monkeys, plnom časových paradoxov. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně v Sherwoodském lese, kde se bandité propadnou do kočáru, ve kterém jede Michael Palin a Shelley Duvall, nechal Terry Gilliam pro herce postavit lešení, aby z něj do kočáru seskočili. Zároveň jim řekl, že chce, aby přistáli těsně vedle Palina a Duvall a nespadli přímo na ně. Aby jim to lépe vysvětlil, sám vylezl na lešení a skočil do kočáru, kde spadl přesně na Shelley Duvall. (MrCreosote)
  • Podle Terryho Gilliama představitel Randalla, David Rappaport, věřil, že role ve filmu mu byla nabídnuta pouze na základě jeho hereckých schopností, a nikoliv s přihlédnutím na jeho výšku. To byl důvod, proč nespolupracoval s ostatními herci. Při scéně před neviditelnou zdí, kde ostatní na Randalla doráží, to tak bylo ,,pouze" vyjádření frustrace ze strany dalších herců. (MrCreosote)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Apple plánuje seriálové Zloděje času

Apple plánuje seriálové Zloděje času

30.07.2018

Apple ve spolupráci s Paramount Television a producentem Terrym Gilliamem (Muž, který zabil Dona Quijota, 12 opic) plánuje seriálovou verzi fantasy snímku Zloději času z roku 1981. Příběh sleduje… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Cestujeme v čase... zase?!

Cestujeme v čase... zase?!

31.10.2006

Remake. Slovo, které posledních pár let vyvolává nepříjemné chvění v žaludku a slabší migrénu téměř u každého filmového fanouška. A ještě aby ne! Na tento zhoubný nádor zemřelo již několik dobrých… (více)

Reklama

Reklama