Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mně na Králově zahradnici opravdu nadchlo, je ta závěrečná čtvrthodina, která byla naprosto skvělá. Dále mně zaujala jen Kate Winslet a Alan Rickman, který byl před kamerou zoufale málo. Jen z úcty k němu hodnotím třemi hvězdičkami, protože ten film je vážně docela nuda. Zajímavý, to bezpochyby, ale bohužel nudný. A tím pádem se vleče. Aspoň má kromě sympatických herců také naprosto fantastickou výpravu a kostýmy. Kéž by měl i lepší scénář. 60%. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Historické drámy z prostredia dvora sa mi vždy páčili pokiaľ mali nejaký zaujímavý príbeh a nejakú tú romantickú zápletku. Tu nič z toho nechýba, napriek tomu ma film nechal dosť chladnou. Všetko to bolo až príliš naaranžované a okato zidealizované, až príliš pekné a dokonalé. Kosými sa mi nepáčili a od exteriérov som čakala oveľa viac ako sa mi dostalo. Kate Winslet ma prekvapivo až tak nezaujala, hlavne tá vsuvka o tom ako prišla o rodinu mi prišla trochu navyše, hoci mala byť akýmsi psychologickým prierezom jej postavy, no ja by som sa v tomto prípade bez toho zaobišla. Stačilo by to spomenúť v dialógu. Takže V kráľových záhradách ma ako film vôbec nenudil, ale ani nijak zvlášť nezaujal. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemný zážitek. Chvílemi jsem měl pocit, jako bych se vrátil do 90. let, kdy podobných kostýmních dramat vzniklo nespočet. Překvapivě mi vůbec nevadilo lehce patetické pojetí, nevadil mi ani jednoduchý příběh a schématický děj. Viděl jsem příjemný, nenáročný film plný známých tváří, krásných záběrů a honosných kostýmů – a o nic jiného ani nešlo. Králova zahradnice není kult, nenese hluboké poselství, je to zkrátka řemeslně dobře odvedená práce. A jako taková mě baví. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Cože? Komedie? Jak to mohl někdo takto zaškatulkovat? Tento film je smutným filmem. Je to film o stárnoucím králi Ludvíku XiV., který přišel o svoji choť i o smutné zahradnici Sabine De Barra, kterou také tíží těžká ztráta. Křivolakými cestami osudu se tito dva jednoho dne úplnou náhodou potkají v jednou hrušňovém sadu.... Kate nám stárne. Pořád je to ještě krásná ženská, ale ta dívenka z první třídy Titanicu to už není. Moc se mi líbil i Rickman, jako Ludvík XIV. Dal ho parádně, místy jsem z něj cítil únavu a místy až strach... Trochu mi dělal problém koukat na Francouze mluvící anglicky, ale po chvilce jsem se ,,přeladil''. Ve filmu se párkrát mihne i Tucci, který se ,,na venkově vždy ztratí''. Musel to být mazec, když se celý dvůr přesunul z Paříže do Versailles ! Osobně bych řekl, že film je podhodnocen. Je to solidní průměr a dal bych i víc, kdyby se to ke konci nezačalo táhnout a hlavně kdyby zničehonic najednou nebylo dílo pro krále postaveno... Co se týče výpravy, nemám slov. Opravdu pastva pro oči. Doufám, že Alan Rickman měl ze svého díla náležitou radost. Utekly jen necelé dva roky a už ho není... Dávám tři růže. * * * ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman se ve svém druhém snímku vydal daleko do historie Francie a byť byla jeho pohnutka šlechetná, myslím si, že se nechal krásou zahrad á la fracaise Andrého Le Notre trochu unést a rozněžnit...I přes ten romantický závěr (a záběr, na konci snímku) je ale Králova Zahradnice pěknou, kvalitní podívanou. A jako návnada k návštěvě Versailles poslouží spolehlivě... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Kráľ (Alan Rickman) hovorí madam De Barra (Kate Winslet), že žena, ktorú si chce vziať, je veľmi zbožná, ale nie je aristokratka. To opisuje madam De Maintenon, kráľovu druhú ženu, s ktorou kráľ tajne uzavrel manželstvo (ako mu radila madam De Barra). (Laslo)
  • Herec a režisér Alan Rickman představil film Králova zahradnice osobně 19. března 2015 v Praze - na Febiofestu 2015, kde zároveň převzal cenu Kristián za přínos světové kinematografii. (TotalFilm.cz)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama