Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva ľahkovážne mladé páry cestujú po mokrom írskom vidieku a napokon odhalia vzrušujúce tajomstvo malého mestečka. Keď však obyvatelia mestečka ponúknu štvorici turistov na prenocovanie malú chatu na pokraji lesa, Ben (Brendan Fletcher) a Jeni (Melissa Roxburgh) rýchlo zistia, že idylická krajina nie je taká, aká sa na prvý pohľad zdá. Jedna z najslávnejších írskych legiend je totiž pravdivá a desivá realita, ktorá sa za ňou skrýva, je horšia než nočná mora. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Asi to nakonec nebyl ten úplně nejlepčejší nápad, načít tuhle hororovou legendu (hm, asi trochu eufemismus, prý legenda... :-) tímhle novým flákem, sáhnout po dvacet let starším kousku, možná že bych teď nemusel vofrňovat nos nad tím, jak jsem zase jednou viděl ryze moderní horor- tedy se vším, co k tomu patří a beze všeho, co k tomu patřit mělo... Těšil jsem se na hláškujícího smrada ve vysokých botách a v ikonickým klobouku a namísto toho jsem dostal jakýsi mix Predátora, teho mutanta z Pádu do tmy a já nevím čeho ještě. Vyzdvihnout se snad dá jen docela povedený gore (hlavně dvě scény jsou tu fakt vydařený, že neuhádnete, který? ;-) a pak (ne)délka filmu, kdy závěrečný titulky začnou už víc jak deset minut před koncem stopáže- což, přiznejme si, bylo také menší vysvobození ;-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Původně jsem chtěl dát 3* ale po uvážení nad třema věcma prostě nemůžu dát více než 2*. Takže za 1) to co tady scénárista předváděl bylo šílený, bylo sice hezké že se snaží udělat postavám nějaký charakter ale totálně to propadá. Například máme tu chlapa který je přítel hlavní hrdinky a 2x uteče místo toho aby pomohl, a když čekám že si toho konečně hlavní hrdinka všimne tak ten kluk umře. Pak tu je další postava kterou hraje Fletcher, neuvěřitelně nevyvážená postava, když se na sebe snaží upoutat Leprikonovu pozornost a pak křičí ať jde pryč, další naprosto tupá postava je ten syn, která snad 10x pustí všechny a pak zabije svého tátu a místo toho aby utekl tak si sedne a čumí jak jeho tátu zabíjí leprikón, proč mu nepomohl nebo ještě lépe neutekl?. Nemá cenu tady vypisovat ty postavy, prostě všechny stojí za prd. Další naprosto debilní věc je ten leprikón samotný, tam kde Leprechaun revenge jakž takž ještě ušel, tak tady je ta maska vyloženě odfláklá a navíc co to má sakra společného s leprikónem? Proč všechno moderní musí vypadat jak levná příšera a ne se držet podle předlohy? Navíc proč tvůrci utrácely za wrestlera? Leprikon je tu málo vidět a do toho kostýmu mohl vlézt kdokoliv. Leprikon se prostě moc nevyvedl, jediné co ho zachraňuje je pár povedených gore scén, a sem tam nějaká scéna která se snaží navodit atmosféru ale jinak velké zklamání, kde jsou ty časy kdy byl leprikon zelený hnusný skřítek? ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový Leprechaun je standardní béčko, které obsahuje vše, co by mít mělo, počínaje krátkou stopáží, reklamou na bikiny, klišé a sympatickým lookem s hezky udělanými potvorami. Hlavním tahounem tentokrát není bohužel gore, je zde ve velmi malém množství, potěší spíše atmosféra a napětí, která svůj úkol plní. Neurážející jednohubka. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Největším leč ne jediným problém tohoto filmu je fakt, že sami tvůrci jej označili za reboot Leprechaunovské série, čímž si každopádně rozhněvali fandy prvních šesti dílů. Přestože jejich kvalita byla různorodá a rozhodně se tato série nedá považovat za „kultovní“, tak tento film s ní nemá absolutně nic společného ani při troše dobré vůle. Nejenže se tu neobjeví zlomyslný skřet v klobouku a zelených hadrech, ale je zde i absence černého humoru. Což samozřejmě někomu vůbec nemusí vadit, ale těch negativ tu bylo daleko více. Přitom kdyby se film jmenoval úplně jinak, nebo alespoň nebyl spojován právě s šestidílnou sérií, mohlo na to mít víc lidí jiný pohled. Jelikož jsem nějakou dobu žil a pracoval v Irsku, docela jsem se těšil na záběry z tamní nádherné krajiny. Takové Cliffs of Moher by byli úplně ideálním místem k natáčení. Jenže ještě předtím, něž jsem si film vůbec pustil, jsem zjistil, že se natáčelo v kanadském Vancouveru. Což bylo následně hned poznat a nezachránila to ani snaha tvůrců co nejvíce napodobit tamní zvyky, oblečení, černé pivo – takže u mě měli další mínus. Naštěstí se brzy přesuneme do lesní chatky a teror mohl začít. Ve vzduchu byla cítit změna atmosféry, objevil se i náznak napětí a zdejší Leprechaun (ohyzdný to skřet) se pustil do práce. Jeho vzhled nebyl nejhorší, nemluvil a strašně moc se chtěl nakrmit. Jenže naše čtveřice mu to rozhodně nechtěla ulehčit a tak nastává klasická honička z jednoho místa na druhé. Rušivým prvkem pro mě byli zdejší vidláci, kteří museli skřeta krmit výměnou za své bezpečí. Chovali se nelogicky a v některých případech mi tam vyloženě vadili ty jejich nudné dialogy.Jak už jsem řekl: kdyby se film jmenoval úplně jinak a nebyl již samotnými tvůrci spojován s předchozí sérií, přistupovalo by k němu hodně lidí jinak. Děj nebyl nejhorší – ano objevila se tu celá řada nelogických kopanců a nudných dialogů, ale zas na druhou stranu atmosféra ani gore nebyli nejhorší. Pokud zavřu obě oči, tak tomu dám čistý průměr, ale chraň je bůh, jestli z toho hodlají udělat další sérii. To už potom tak shovívavý nebudu! 50% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od filmu nečekal, takže nemůžu ani říct, že jsem nějak zvláště zklamaný, i když původní šestidílnou sérii mám docela rád... Jenže s tou nemá tenhle kus vůbec nic společného... Z docela sympatického skřeta, který má za každé situace připravenu nějakou vtipnou a trefnou hlášku se stala podivná bestie s dosti nepovedeným vzhledem, který tvůrci neuměle maskovali rychlým střihem a rozostřující se kamerou, což ve filmu působí opravdu rušivě... Ale na druhou stranu, děj nám už od začátku pěkně odsýpá, atmosféra je chvílemi opravdu hororová, nejakého lehkého gore se divák taky dočká, proto trochu zamrzí, že se většina vražd odehrává mimo kameru... Na jedno podívání proč ne, ale příště bych si raději pustil o třídu lepší Leprechaun's revenge... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama