Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve druhém pokračování o vraždícím skřetovi se Leprechaun vrací, protože na něho přišlo volání přírody. Chce se ženit, ale kde najít tu pravou?
Hurá... přece se jen jedna najde. Je jí mladá dívka Bridget, která ale o vdavky s odporným skřetem ani v nejmenším nestojí. Ona i její přítel se musí dotěrného skřeta zbavit, což nebude vůbec snadné. A ani v tomto díle Leprechaun nezapomene na své zlaťáčky, které jsou pro něj vším. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

8/10 Druhý diel škriatkovskej ságy o malom zelenom írskom bastardovi je veľmi vydarený. Povedal by som, že dokonca aj prekonáva prvý diel. Hlavne sú tu už konečne brilantné až fantazíjne vraždy. Warwick Davis je stále božský a rolu si užíva ešte viac ako v prvej časti. Ostatní herci nestoja za reč. Réžia je príjemná a hudba zaujímavá. Hlavný zápor je dej, ktorý ignoruje koniec a vlastne aj existenciu jednotky, čo je pre sériu príznačné (žiadne nadväzovanie dielov na seba nečakajte). Venované fanúšikom mierne trashovej hororovo komediálnej zábavy. PS: sériu Leprechaunov berte tak - béčko to je husté, ale určite to nie je brak. PS: môj rebríček ságy L6, L3, L2, L1, L5, L4 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Leprechaun je nadprirodzená bytosť vyskytujúca sa v írskom folklóre. Je to zlostný škriatok, ktorý si stráži svoj hrniec plný zlata a vyžíva sa v nepríjemnostiach, ktoré spôsobuje ľuďom. V roku 1993 natočil režisér Mark Jones filmovú variáciu na tento írsky mýtus. Bola to vcelku zábavná horrorová komédia. Také to klasické nízkorozpočtové americké béčko z deväťdesiatých rokov minulého storočia. O rok neskôr sa tejto témy chopil režisér Rodman Flender a natočil voľné pokračovanie. Zachovalo si to atmosféru pôvodného snímku, titulnú úlohu znova stvárnil Warwick Davis. No tento krát ma krpatý, zlomyseľný, lakomý, násilnícky, írsky leprechaun moc nepobavil. ** ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Leprechauna jsem viděl poprvé jako malej na VHS z videopůjčovny, to si dobře pamatuju. Film jsem si po tolika letech pak vůbec nepamatoval až na jednu scénu a to se mi vybavilo a vzpoměl jsem si že jsem to viděl tenkrát na té kazetě. Pak v dospělosti jsem to už viděl stažený z netu a celej film jsem si hezky připomenul. Tento druhý díl jsem viděl úplně jako první z celý série. Rozhodně lepší než jednička a celkově mě to bavilo víc, hororovější a atmosféra se mi líbila víc. Warwick Davis opět skvělej a v češtině ho tady namlouvá Tomáš Juřička, hláškuje dobře a hodí se k němu taky. Jinak mám samozřejmě Warwicka jako Leprechauna v originále radši, tak zní úplně nejlíp. Zajímavý na týhle sérii je - Že další a další díly jsou lepší než ty první, aspoň tak to vidim já. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo keby som ti kúpil radšej limonádu?“ Čo má séria za problém? Stále niekto uteká temným domom, v lese húka sova, polícia nič nerieši, jedna nezaujímavá postava umiera za druhou a stále do toho behá otravný leprechaun (inak skvele zamaskovaný a oblečený Warwick Davis). Škoda, že sa neobjavoval v oveľa lepších scenároch, tá postava mala na to, stať sa kultovou. Takto ju ale vyznávajú len fanúšikovia odľahčených béčok (čo ja ozaj nie som, česť výnimkám). Lacné (už finančne, ale i scenáristicky), neustále niekto kričí „zabíja tu škriatok!“, na čo sa s ním ostatné postavy hádajú, že škriatkovia predsa neexistujú. Už prvý diel ma nebavil – a to som ho ako malý videl v kine. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

To samé jako jednička - no možná o kousek lepší, protože se tu furt něco děje. Jenže tenhle argument sám o sobě zavání průserem - ano je to zase o vraždícím skřítkovi, půlku filmu tvoří balast kecání o ničem. Nespornou výhodou Leprechauna oproti konkurenci je fakt, že není loutka, ale hraje jej skutečný ščlověk - Warwick Davis. Tak si to nějak holt přeberte. 50% (P.S. poetikou tvrdě v osmdesátkách) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (8)

  • Keď Cody (Charlie Heath) a Morty (Sandy Baron) sedia spolu pri stole, vzadu na stene môžeme vidieť časť filmového plagátu s nápisom "Part II, The body count continues" (Druhá časť, Vraždenie pokračuje). Aj keď nie je vidieť celý plagát, jedná sa o slogan z plagátu k filmu Piatok trinásteho 2 (1981), ale zároveň sa príhodne hodí aj pre tento film. (beso74)
  • Alternatívny názov filmu je One Wedding and Lots of Funerals, čiže Jedna svadba a veľa pohrebov. (beso74)

Reklama

Reklama