Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po oslavě narozenin slepého důchodce Karla Zíchy (L. Pešek) je ráno nalezen ve svém bytě mrtvý jeho přítel Jan Meduna (F. Filipovský), který se často chlubil svými penězi na vkladní knížce. Ta ale zmizela. Nešťastná náhoda v podobě úniku plynu se nakonec ukáže jako dobře promyšlené maskování vraždy. Léky, které bral nemocný Meduna, byly vyměněny za prudký jed. Podezřelých je řada – Medunova nevydařená dcera Věra (E. Balzerová), alibi nemá ani železničář, v podezření je i slepý Zícha, který zřejmě ví ze všech nájemníků domu nejvíc... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Původně jsem teda chtěl dnešní večer strávit rybařením, ale déšt mi to překazil, tak jsem rychle projel čsfd a našel tuhle starou kriminálku a musim říct, že jsem to čekal fakt horší.. Ladislav Pešek toho slepce zahrál skvěle a vrah nebyl až do poslední chvíle jasnej (teda aspon u mě).. silnější 3 hvězdy ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh to vskutku byl, smutnější ale je, že samotný obsah distributora je klamavý a je v něm nesprávně uvedeno jméno herečky Balzerové (Havránkové) – která tu hrála dceru Peška nikoli Filipovského. Jinak je to ovšem dost průměrné krimi, které stojí hlavně na výkonu hlavního hrdiny a vyšetřovatele. Dívat se na to i přes pomalejší tempo ale dá, ovšem nic extra. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Kouříte Detvy, že?" Po narodeninovej prepitej noci je objavený mŕtvy oslávenec a postrádaná vkladná knižka. Detektív Postránecký si najviac posvieti na vševediaceho a nevidiaceho suseda/kamaráta Peška a pri pátraní sa pozrieme do dobovej krčmy s harmonikou, varieté s kúzelníkom a barovou kapelou aj na železničnú stanicu. Pomalá zaspatá čiernobiela kriminálka s dobrou atmosférou a skvelými hereckými výkonmi. Môže byť. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi smutný příběh. Před Ladislavem Peškem musím smeknout. Bylo příjemné sledovat jeho herecký koncert. Také jsem si jako Miroslav Masopust myslela, že se jen za těmi černými brýlemi jen skrývá. Ale to by bylo příliš podlé. Elišku Balzerovou jsem poznala podle očí, i když je měla velmi silně nalíčené a podle úsměvu. Ale nejdřív jsem nevěřila vlastním očím. ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Smutkuplny herecky koncert pro dva solisty, vynikajiciho Peska a meho oblibence, Vaclava Postraneckeho. Lec trochu zlobil scenar. Postraneckeho "Vatson" byl jeste vetsi Watson nez od A. C. Doyla. Ze Pesek kryje svou pribuznou ci primo dceru by meli kriminaliste poznat snad od zacatku ("na me komplice jiz musite prijit sami"). Uvod trval nejak moc dlouho a pak to zase tvurci vzali hopem. Ale ok. Smutkuplnych 2x30 -> sedesat pro. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Kytarista skupiny hrající ve varieté v čase 32:48 je zpěvák Petr Novák. (moriaty)

Reklama

Reklama