Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Divný film, ale tím dobrým způsobem. Docela chápu, proč se Ve vysoké trávě dostalo právě do rukou Vincenza Nataliho. Trochu mě rozčilovali jen někteří herci, ale jinak musím pochválit hlavně dobře využitý originální nápad a tísnivou režii, která z té kubické klaustrofobie těží, jak jen to jde. Závěr mi vůbec nevadil, mám tenhle typ konců rád. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa dávno chystal viacmenej náhodou, s očakávaním ďalšieho sci-fi bez invencie. O to väčšie bolo moje prekvapenie a nadšenie. Výtvarná stránka, psychológia postáv, dialógy, hudba, zvuky, nápad .. Excelentné prevedenie. Toto je psycho, nad ktorým som si dlho lámal hlavu, a stálo to zato. A rozhodne film nemá ohľadom svojho žánru a deju veľkú konkurenciu. Som rád že film dospel až do trilógie a žiadna časť nerobí hanbu. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že pokud je k dispozici zajímavý a originální scenář, klidně stačí, aby se celý film odehrával třeba na záchodě a divák bude spokojen. No, to jsem možná přehnal, ale asi tak jako tvůrce tohoto filmu, když přišel s nápadem situovat celý film do jedné krychle. A ono mu to vyšlo! Za celých devadesát minut mi nedal šanci se nudit a čtyři* nedám jenom proto, že se mi hodně nezamlouval konec. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak toto je opravdu originální snímek. Skvěle vykreslená, tísnivá atmosféra Kostky působí na diváka velmi zajímavě a nedovolí mu ani na chvíli upoutat pozornost na něco jiného než na šestici hlavních protagonistů tohoto skvělého sci-fi. Velmi poutavá zápletka postupně graduje až do překvapivého závěru. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z neznámých důvodů v neznámém prostoru. Parta vzájemně neznámých lidí, různých názorů, hodnot, profesí. Neví proč, jen jim dochází, že tohle kostkovité bludiště má určité zákonitosti, které přináší krutou smrt i ztrátu zdravého rozumu. Logické uvažování tu hraje první housle, zajímavosti přidává i fakt, že víme a kalkulujeme jen s tím, s čím samotní uvěznění hrdinové (jen s výjimkou toho, že oni tam bojují o holý život). Na festivalech četně oceňovaný sci-fi thriller navíc disponuje skutečnými rébusy, na kterých se podílel i matematický expert, tudíž zápletka má hlavu i patu. Minimalistický snímek upoutá i relativně promyšlenou kamerou, absolutně neznámí herci – v mých očích i dosti nesympatičtí – svůj prostor ovládli docela dobře, nicméně nemůžu upozornit na místy „šílené“ dialogy, naopak „potěší“ stresová zátěž, která se ukáže stejně nebezpečná jako smrtící pasti. Přes všechny klady na mě tahle nízkorozpočtová hra nefungovala tak, jak bych si představoval, tak ani příliš nepřekvapí, že jen co zbyvší postava v posledním záběru zmizí z obrazu, i film prostě zmizí z hlavy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly 365 tisíc kanadských dolarů. (NIRO)
  • V jedné ze scén se Leaven (Nicole de Boer) Kazana (Andrew Miller) zeptá, kolik dělitelů má číslo 30, načež dostane odpověd, že 3. Přestože je odpověd ve snímku považována za správnou, ve skutečnosti má dělitelů 7. (hendrich6)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama