foto

Vincenzo Natali

  • nar. 6.1.1969 (48 let)
    Detroit, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vincenzo Natali je americko-kanadský scénárista a režisér. Narodil se 6. ledna 1969 v americkém Detroitu, ale už ve věku jednoho roku se spolu se svým otcem a matkou stěhoval do Toronta. Navštěvoval filmovou školu s názvem Ryerson University.

Nataliho režijní debut se datuje k roku 1997, kdy režíroval film s názvem KOSTKA. Film se okamžitě stal hitem a to zejména v Japonsku a Francii, kde vydělal 15 milionů dolarů a nějakou dobu trhal rekordy pro kanadský filmový průmysl. Film také získal pět nominací na cenu Genie Awards a vyhrál cenu pro nejlepší celovečerní film na festivalu v Torontu. Po tomto úspěchu dostával Natali mnoho nabídek např. na filmy CYPHER a NICOTA.

Z Nataliho se mezitím stal uznávaný režisér, podílel se na několika dalších filmech a v současné době (2011) by se měl podle potvrzených zpráv věnovat natáčení filmu TUNNELS, který vychází ze stejnojmenné knihy Rodericka Gordona a Briana Williamse.

Petr "Mr.Hudson" Jahn

Režijní filmografie

Filmy

2018 Tunnels
2014 The ABCs of Death 2
U is for Utopia
2013 Vražedná minulost
2012 Undeading, The
2009 Splice
2006 Paříži, miluji Tě
2003 Nicota
2002 Cypher
1997 Elevated
Kostka

TV seriály

2017 Američtí bohové (TV seriál)
A Murder of Gods (S01E06)
2016 Luke Cage (TV seriál)
Step in the Arena (S01E04)
Westworld (TV seriál)
Disonanční teorie (S01E04)
Městečko Pines (TV seriál)
City Upon a Hill (S02E06)
2015 The Returned (TV seriál)
Simon (E02)
Agresivní virus (TV seriál)
Noční vlak (S02E13)
Occido Lumen (S02E12)
Hannibal (TV seriál)
Dolce (S03E06)
Secondo (S03E03)
Primavera (S03E02)
další epizody (4)
Orphan Black (TV seriál)
Insolvent Phantom of Tomorrow (S03E09)
2014 Hannibal (TV seriál)
Naka-Choko (S02E10)
Su-zakana (S02E08)
Hemlock Grove (TV seriál)
Gone Sis (S02E02)
2013 Darknet (TV seriál)
1997 Země: poslední konflikt (TV seriál)
1996 Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů (TV seriál)

Dokumentární

2005 Getting Gilliam
2002 Made In Canada, Volume 1: Best of the CFC

Scenáristická filmografie

Filmy

2009 Splice
2006 Paříži, miluji Tě
1997 Elevated
Kostka

TV seriály

2013 Darknet (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace