foto

Vincenzo Natali

  • nar. 6.1.1969 (51 let)
    Detroit, Michigan, USA

Biografie

Vincenzo Natali je americko-kanadský scénárista a režisér. Narodil se 6. ledna 1969 v americkém Detroitu, ale už ve věku jednoho roku se spolu se svým otcem a matkou stěhoval do Toronta. Navštěvoval filmovou školu s názvem Ryerson University.

Nataliho režijní debut se datuje k roku 1997, kdy režíroval film s názvem KOSTKA. Film se okamžitě stal hitem a to zejména v Japonsku a Francii, kde vydělal 15 milionů dolarů a nějakou dobu trhal rekordy pro kanadský filmový průmysl. Film také získal pět nominací na cenu Genie Awards a vyhrál cenu pro nejlepší celovečerní film na festivalu v Torontu. Po tomto úspěchu dostával Natali mnoho nabídek např. na filmy CYPHER a NICOTA.

Z Nataliho se mezitím stal uznávaný režisér, podílel se na několika dalších filmech a v současné době (2011) by se měl podle potvrzených zpráv věnovat natáčení filmu TUNNELS, který vychází ze stejnojmenné knihy Rodericka Gordona a Briana Williamse.

Mr.Hudson

Režijní filmografie

Filmy

2019 Ve vysoké trávě
2018 Tremors (TV film)
2014 The ABCs of Death 2
U is for Utopia
2013 Vražedná minulost
2012 Undeading, The
2009 Splice
2006 Paříži, miluji Tě
2003 Nicota
2002 Cypher
1997 Elevated
Kostka

TV seriály

2020 Zámek a klíč (TV seriál)
2018 Ztraceni ve vesmíru (TV seriál)
Chvála (S01E06)
Westworld (TV seriál)
Shledání (S02E02)
2017 Američtí bohové (TV seriál)
A Murder of Gods (S01E06)
2016 Marvel's Luke Cage (TV seriál)
Vkroč do arény (S01E04)
Westworld (TV seriál)
Disonanční teorie (S01E04)
Městečko Pines (TV seriál)
City Upon a Hill (S02E06)
2015 The Returned (TV seriál)
Simon (E02)
Agresivní virus (TV seriál)
Noční vlak (S02E13)
Occido Lumen (S02E12)
Hannibal (TV seriál)
Dolce (S03E06)
Secondo (S03E03)
Primavera (S03E02)
další epizody (4)
Orphan Black (TV seriál)
Insolvent Phantom of Tomorrow (S03E09)
2014 Hannibal (TV seriál)
Naka-Choko (S02E10)
Su-zakana (S02E08)
Hemlock Grove (TV seriál)
Gone Sis (S02E02)
2013 Darknet (TV seriál)
1998 Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů (TV seriál)
Pentimento (S02E18)
1997 Země: poslední konflikt (TV seriál)

Dokumentární

2005 Getting Gilliam
2002 Made In Canada, Volume 1: Best of the CFC

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Ve vysoké trávě
2009 Splice
2006 Paříži, miluji Tě
1997 Elevated
Kostka

TV seriály

2013 Darknet (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2007 Rip Cage

TV seriály

2019 Warigami (TV seriál)

Dokumentární

2020 Clapboard Jungle
2018 The Art of Television : les réalisateurs de séries (TV seriál)
Vincenzo Natali (S02E02)
2017 Tax Shelter Terrors
2011 Ray Harryhausen: Special Effects Titan

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)