Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evergreen, který nikdy neomrzí! Tomáš Holý jako nadmíru čilý a podnikavý Vašek ve slavné a cenami ověnčené komedii o hledání tatínka. Nadmíru podnikavý školák Vašek žije sám s maminkou. Ta se ale po večerech víc než jemu věnuje své profesi – baletu. „Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!" stěžuje si Vašek. A sám se snaží sehnat mamince nějakého nového manžela a sobě náhradního tatínka. Na zimní rekreaci „narazí" na sympatického Luboše. Když se maminka nečekaně musí vrátit do Prahy na záskok do divadla a jeho dostane na starost právě náčelník Horské služby – vezme situaci do vlastních rukou! To ale Vašek ještě netuší, že se horolezec Luboš s jeho maminkou už dávno zná. Když Luboš vidí, že se na Vaška může ve všem spolehnout, začne si na prstech cosi přepočítávat... Mimořádně úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové stojí i poněkolikáté za zhlédnutí nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale i pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce. A především neodolatelného Tomáše Holého. (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Patrně jedna z nejlepších československých rodinných komedií, která nikdy neomrzí a můžu se na ni podívat kdykoli. Skvělé herecké obsazení, spousta humoru, originální příjemná hudba. Příběh nabídne ohromnou zábavu každé věkové skupině. Jana Preissová a František Němec tvoří úžasnou dvojici, která k sobě pasuje naprosto skvěle a každý by uvěřil, že jsou skutečný pár. Celé to pak podtrhuje výborný výkon maličkého Tomáše Holého, který měl neuvěřitelný talent a tohle je jen jeden z důkazů. To vše dalo vzniknout dalšímu pohledu do české domácnosti a nesmazatelně se zapsal do našeho podvědomí. Doporučuji více než vřele.. 90% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl strach, že jsou všechny ženské takové. Průměrně hysterická česká žena Jana, průměrně zlobivý kluk, co dostává na Holý zadek a průměrně lehkovážný fotřík Němec...a je z toho nadprůměrná hystericky-pohodovo-zlobivo-lehkovážná podívaná, která ukazuje, jak má vypadat dobrodružné manželství. Nebo jinak...jak se manželství stane dobrodružným, když máte za ženu absolutně nedobrodružnou a pedantskou fúrii. Ovšem návod, který sliboval název filmu, jsem jaksi neobdržel :( ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento film spolu s "polepšovnou" je jedno fantastické vzpomínání na dobu mého mládí, kdy jsem každý rok v létě trávila prázdniny v Českém ráji, ve skalách u rybníka Vidlák ad. .... Film je nádherný dějově spolu s hereckým obsazením, kdy si užívám Tomáše Holého, Františka Němce a Janičku Preissovou. Co dodat ...? Marie Poledňáková je (byla) Paní režisérkou ()

tron 

všechny recenze uživatele

Výborný, vtipný, v dobrom jednoduchý (také často fungujú najlepšie) rodinný film s dialógmi a hláškami, ktoré je radosť počúvať. K štvrtej hviezde to dokopáva perfektné herecké trio Preissová-Němec-Hollý. Akonáhle sa dostaneme preč z hôr, stráca snímka tempo, ale i tak sa jedná o podarený kúsok. Dvojku mám každopádne kvôli letnej atmosfére a vidieckej výprave, ktorá mi pripomína detstvo, o čosi radšej. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnúť, či je tento film gýčom alebo dobrým rodinným filmom. Neviem, či tri hviezdičky sú veľa a dve hviezdičky málo. Viem iba, že na úspechu filmu má leví podiel Tomáš Holý. Jeho "dospelácke" hranie bolo v danej dobe ojedinelým zjavom a vysvetľuje to divácku reakciu. I keď dnes som si už povšimol, že Tomáš si svoju popularitu už vtedy uvedomoval a sem tam pritlačil na pílu. Nedostatkom filmu je scenár, do ktorého autor chcel natlačiť príliš veľa motívov, bez ktorých by bol film priamočiarejší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (43)

  • Adresa hotelu, kam maminka (Jana Preissová) s Vaškem (Tomáš Holý) vyrazili na jarní prázdniny, je Špindlerův Mlýn, Svatý Petr č.p. 56. Okolo roku 2014 budova prošla značnou rekonstrukcí a od té filmové se již značně liší. (Olík)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama