foto

Vlastimil Harapes

  • nar. 24.7.1946 (69 let)
    Chomutov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Významný představitel baletního umění, choreograf, ale i tvůrce činoherní, filmový či televizní, Vlastimil Harapes, se narodil 24. července 1946 v Chomutově. V roce 1965 dokončil státní konzervatoř a od roku 1971 působil jako sólový tanečník v baletním souboru pražského Národního divadla.

Později hostoval mj. v Maďarsku, Rumunsku, Španělsku, Rakousku, v letech 1977 - 1983 byl stálým hostem Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf/Duisburg (balety Bajadéra, Labutí jezero, Šípková Růženka či Orfeo) několikrát vystupoval dokonce v rámci baletního festivalu na Kubě. Po působení v zahraničních scénách se do Národního divadla vrátil po roce 1989 jako choreograf a šéf baletu. Občas také hostuje v libereckém Divadle F. X. Šaldy.

Své herecké umění prezentoval již v 60. letech v hitech jako STARCI NA CHMELU či MARKÉTA LAZAROVÁ (mladý hrabě Kristián), roli prince ztvárnil v Herzově strašidelné pohádce PANNA A NETVOR, učitele baletu si zahrál v komediích JAK VYTRHNOUT VELRYBĚ STOLIČKU, JAK DOSTAT TATÍNKA DO POLEPŠOVNY a JAK SE KROTÍ KROKODÝLI.

Vlastimil Harapes je dnes právem počítán mezi evropskou baletní elitu. Navíc je členem rady Kyliánovy nadace v Praze (od r. 1991), zasedá jako člen poroty na mezinárodní soutěži klasického tance Prix Carpeaux ve Francii (od r. 1993), předsedá udílení ceny Philip Morris Ballet Flower Award (od r. 1994). Klasickému tanci vyučoval ve Florencii (od r. 1993), Římě (v roce 2003) a na Taneční konzervatoři v Praze (od r. 1996). Je také čestným předsedou Hnutí speciálních olympiád.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
2014 Dědictví aneb Kurva se neříká
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
2011 Popelka - kouzelný muzikál na ledě
2008 Comeback (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Jak se krotí krokodýli
2004 Bolero
Rodinná pouta (TV seriál)
2001 Politik a herečka (TV film)
1994 Bizet's Dream (TV film)
1993 Hudobné rozprávky (TV film)
1991 Wolfgang A. Mozart
1989 Běžec (TV film)
1986 Operace mé dcery
1984 Achilles (TV film)
Anynka a čert (TV film)
1983 Faunovo velmi pozdní odpoledne
1982 Paganini (TV film)
1978 Jak dostat tatínka do polepšovny (TV film)
Melodie bílého klavíru (TV film)
Panna a netvor
Zastretý farebný svet (TV film)
1977 Dary hadího krále (TV film)
Jak vytrhnout velrybě stoličku (TV film)
1976 Den pro mou lásku
Konečně si rozumíme
1973 Ch. Gounod: Faust a Markéta (TV film)
1971 Romeo a Julie (TV film)
1970 F. L. Věk (TV seriál)
1968 Královský omyl
Stvar srca
Vo modrým ptáčku (TV film)
1967 Marketa Lazarová
1965 Odcházeti s podzimem (TV film)
1964 Starci na chmelu

Dokumentární

2014 Legenda "Bíba" Brodská (TV film)
2010 Když sochy z mostu ožívají (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 13. komnata Jaroslava Čejky (TV film)
2007 Naška, slečna z dobré rodiny (TV film)
13. komnata Ivany Pavlové - Hoblové (TV film)
2005 Báječná léta se psem (TV film)
2003 Příběhy slavných: Osudové opojení Františka Vláčila (TV film)
1978 Lučištníci a lukostřelci
1970 Úsměvy a slzí třpyt (TV film)

TV pořady

2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
2013 Barrandovská abeceda (TV pořad)
Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Copak bych vám lhal? (TV pořad)
60 pečetí (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Pokondr live (TV pořad)
Trumfy Miroslava Donutila (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)
2009 Ceny Thálie 2008 (TV pořad)
2008 Galashow s latinou (TV pořad)
2007 Ceny Thálie 2006 (TV pořad)
Takí sme boli (TV pořad)
2006 Ceny Thálie 2005 (TV pořad)
Čétéčko (TV pořad)
Hviezdy na ľade (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Za oponou (TV pořad)
2004 Tenkrát na východě (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Miss desetiletí (TV pořad)
Novoty (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
Horoskopičiny (TV pořad)
Tak neváhej a toč – speciál! (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Dva z jednoho města (TV pořad)
1983 Den otevřených dveří aneb Čí jsou hory? Kavčí! (TV pořad)
1981 Dluhy Hany Zagorové (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace