Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Druhá časť je najslabšia z trilógie, ale to je niekedy osud tých prostredných častí. Na druhej strane je Ribanna krajšia než Nšo-či, takže aspoň niečo :) Inak Ribannu hrala istá herečka Karin Dor, ktorá v Poklade na striebornom jazere hrala hlavnú ženskú postavu, slečnu Ellen. Celkovo ale stále dobrodružná pecka, ktorej šmrnc dodáva nezabudnuteľná hudba, síce tá istá po všetky tri časti, ale na čo to meniť. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Romány Karla Maye kde vystupuje náčelník Apačů Vinnetou jsem přečetl asi všechny. Tudíž mohu tvrdit, že stejnojmenná kniha s tímto filmem má společného...no, skoro nic (to sice všechny díly, ale tady ještě méně). Ale řekněte mi, koho by to švalo, když je to tak krásný film!? Celý příběh je sice výtažek z více knih (stejně jako ostatní díly v sérii), ale Vinnetou se právě zde ukázal nejvíce jako Rudý gentleman. Zpočátku zachrání krásnou Rybanu před nebezpečným medvědem. Posléze se do ní zamiluje, ale dokáže přenést přes srdce když se vdá za poručíka Merilla kvůli zpečetění míru mezi indiány a bílými osadníky. Co se týče záporáků, hlavního padoucha Forestera mírně zastiňuje padouch číslo dvě Luka. A navíc se zde objeví snad všichni hrdinové od Stříbrného jezera (vlastně kromě Sama Hawkinse). A ještě, právě zde jsem viděl prvně Terence Hilla. Dost slov. Prostě kult a klasika. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film patří do tzv. zlaté pětky (Vinnetou 1.-3., Poklad na Stříbrném jezeře a Fregoneseho Old Shatterhand). V tomto dílu jsou asi nejpůsobivější scény v jeskyních a jako herecký představitel tu vyniká padouch Lucca, který svým démonickým zevnějškem předčí i Anthony Steela (představujícího hlavního banditu Forrestera). ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Ribanno!!" "Vinnetou!!!" Nezapomenutelné volání v jeskyni, když jde Vinnetou osvobodit Ribannu. A taky nezapomenutelný záporák Klaus Kinski v roli Luca, jenž se vyrovnal dokonce i hlavnímu padouchovi Forresterovi. V roli poručíka Roberta se objeví Terence Hill, který se tehdy ještě jmenoval Mario Girotti. V dětství mě to ani tak nepřišlo, ale tady se masakruje, vraždí oštěpy nebo tomahawky v jednom kuse! Začíná to hned úvodní scénou, kdy medvěd napadne Rybannu a Vinnetou ji zachrání. Klasika mého dětství, na kterou se vždycky rád podívám a nikdy mě nudit nebude. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vinnetou se nám zamiluje a podobně jako brácha Olda ostrouhá. Nu což, ještě že je tu spousta padouchů, které je nutno neustále sledovat, a tak není času myslet na životní lásku. Příběhově už to není to pravé ořechové, stále je to dobré, ale už velmi jednoduché, strohé, obyčejné. Ale stále pěkné a rozumově přijatelné! Spoustu pravých výbuchů musí tomuto filmu závidět většina dnešní akční produkce. Ve vedlejší roli nemá možnost zářit začínající Terence Hill, ale přesto jeho postava k zapamatování je. Po Ellen ve Stříbrném jezeře Karin Dor v jiné roli této série, tentokrát Vinnetouovy milé Rybany. Lehký nadprůměr v rámci série. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Během scény, v níž se k velké poradě sjíždějí náčelníci všech různých kmenů, může pozorný divák v jednom záběru zahlédnout v povzdálí jedoucí nákladní automobil. (Vojcl)
  • Podle vzpomínek lidí ze štábu tehdy mezi Karin Dor (Ribanna) a Terencem Hillem (Merril) přeskočila jiskřička už při prvním seznámení a později spolu začali být vídáni stále častěji. Dokonce prý spolu párkrát odjeli i na oběd do Splitu, a když se natáčelo ve slovinské jeskyni Postojna, tak prý i do nedalekého italského Terstu, kam v přestávkách natáčení také rádi jezdívali Pierre Brice (Vinnetou) a Lex Barker (Old Shatterhand). (HawkeyP)
  • Grizzlyho, který ohrožuje Ribannu (Karin Dor), představovala cirkusová medvědice z Hamburku jménem Peggy, doprovázená ještě kolegy Mundim a Peterem. Medvědům bylo devět let, vážili 600 až 800 kg a měřili 2,3 metru. Klíčové scény ovšem zahrál (v kožichu) jejich cvičitel Rudi Althoff, protože se režisér Harald Reinl příliš obával nešťastné náhody. (hippyman)

Reklama

Reklama