Reklama

Reklama

Sudá a lichá

  • Itálie Pari e dispari (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva rozkmotření bratři se musí spojit v boji proti cinknutému světu hazardu. A možná i něco vyhrát... Floridské pobřeží hostí sportovní hry, kde změří síly ti nejlepší z nejlepších amerického námořnictva, pěchoty i letectva. Fair play ale ohrožuje mafie, která podvody a vyhrožováním ohýbá výsledky a vydělává na sázkách. K tajnému úkolu je tak povolán poručík Johnny Ferpo (Terence Hill), aby hazardní podsvětí odhalil. Ještě před tím ho však čeká náročnější mise: přesvědčit svého odcizeného bratra, s nímž ho pojí snad jen otcovo příjmení a láska k fazolím na cibulce, aby se k němu přidal. Charlie Ferpo (Bud Spencer) ale se světem hazardu nadobro skončil a úplně mu stačí jezdit se svým kamionem. Aby bratra přesvědčil, bude se Johnny muset uchýlit k tvrdšímu vyjednávání. Jako třeba prohrát Charlieho tirák v pokeru nebo mu nalhat, že jejich taťka oslepl a nutně potřebuje peníze na operaci. A to je teprve začátek jejich eskapád, při setkání s mafií budou navíc lítat pánve, tága i kulečníkové koule a samozřejmě také facky... Jednu z nejznámějších komedií Buda Spencera a Terence Hilla natočil Sergio Corbucci v italsko-americké koprodukci. Zatímco pro komediální duo šlo už o jedenáctou spolupráci v hlavních rolích, režisér s nimi točil vůbec poprvé. Všichni tři sice platili za výrazné postavy spaghetti westernu, Corbucci ale tehdy točil hlavně s Francem Nerem. Sudá a lichá (1978) se nakonec stala jedním z vrcholů spencerhillovské série a výrazným zástupcem žánrové vlny, kdy se italský film posunul od westernů k akčnímu policejnímu žánru – důraz na bombastickou akci, překombinované podfuky a groteskový humor ovšem zůstal. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Když budu hodně shovívavý, zaslouží si film průměr, protože mám Šimona a Matouše rád z dětství. Jako dospělý ale takové přehlídce špatných a trapných scén a hloupých dialogů nevěřím. Klasická dvojice Šimon a Matouš tady nefunguje, protože na začátku se oba hrdinové neznají. A to bude asi ten problém. Bud Spencer je řidičem náklaďáku, zatímco Terence Hill policista. Příběh je přinejlepším zvláštní. Zaprvé téměř každá postava má úchylku na sázení se o cokoliv, zadruhé má Hill za úkol najmout na nějakou policejní práci Spencera, protože ten je bývalým policistou. Problém je, že Hill se prostě snaží seznámit se Spencerem a z následných situací vznikají všelijaké trapné scénky, ke kterým by v reálném životě došlo asi s 1% pravděpodobností. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně nebude můj nejoblíbenější film s italskou dvojicí, ale na druhou stranu se pořád jedná o dobrou zábavu. Tohle je místy tak ujeté, že se prostě budete muset smát. A i když se postavy na první pohled nemají moc rády, také nic nového, tak stejně víte, že to dobře dopadne pro oba a nakonec si plácnou, nebo tak něco. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Povedená klasická taškařice s Terencem a Budem. Bud převáží delfíny ve svém náklaďáku a na krk se mu pověsí kdo jiný než Terence Hill a udělá mu ze života malé peklo. Asi po půlce filmu se dovíme, že zmínění pánové jsou bráchové, kteří mají stejného otce - proutníka, který předstírá slepotu. Bud jako bývalý kvalitní hráč hazardních a jiných her začne společně se svým bráchou shánět peníze na otcovu fiktivní operaci a na nový kamion. Jak to asi celé dopadne? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po 250 letech jsem si připomněl český dabing, protože film se nikde nedal "koupit" v luxusním rozlišení v originálním znění. Dabing má tu ošemetnou vlastnost, že dělá ze snímků úplně jiné snímky. Nicméně, mám pocit, že v tomto případě snímku nikterak neuškodil, ba naopak, dost mu přidal. V případě totálně střelených komedií, nemá dabing totiž možnost nějak narušit vážnost díla a může tak jedině šílenost pozvednout do úplně jiných dimenzí, což se v tomto případě podařilo. Na podobný snímek je nutností, aby byl divák patřičně naladěn, protože jinak by se mohl cítit, že film snad dokonce uráží jeho nízkou inteligenci. Snímek je hodně šablonovitý, kluci se toulají po světě, sem tam divák vidí nejrůznější (vtipné) sázky a podvody, sem tam vymlátí celý lokál. a to se opakuje po dobu dvou hodin. Tím se dostáváme ke stopáži, kterou v tomto případě absolutně nechápu. Dostat se skoro na 2 hodiny je u takového filmu čirý nesmysl. S velmi přimhouřenýma očima pálím 4 kousky, protože jsem byl ve vhodné náladě a slušně se bavil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu Spencera a Hilla. Prislo mi , ze i kdyz je dej docela v pohode, slouzi tu spis k posouvani mezi jednotlivejma scenkama. Normalne by to byl duvod pro nizsi hodnoceni, ale ja se u tech misty az silenejch scenek neskutecne bavil. Skutecne asi jeden z nejvtipnejsich filmu teto dvojice. A nesmi tu chybet vynikajici rvacky, tech tu je tak akorat a jsou taky velmi vtipny. Navic se mi hodne libila hudba, ktera dodavala filmu svih a ja se bavil od zacatku do konce. Ale je fakt, ze o nekolik minut by se film dal zkratit. Slabsich 5*. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V bistru Zelená žába (Green Frog) se Johnny (Terence Hill) vsadí s barmanem Bobem, že vypije více pomerančové šťávy než stačí vymačkat. Když sázku prohraje, Charlie (Bud Spencer) se Boba ptá, kolik pomerančů vymačkal. Bob říká, že neví, asi dvanáct. Ve skutečnosti jich zpracoval osm a ten poslední Johnny už ani nevypil. (Robbi)
  • Charlie Firpo (Bud Spencer) řídí tahač Kenworth W900B. V závěru dostává jako odměnu jiný stroj Kenworth K100. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama