Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (171)

castor 

všechny recenze uživatele

Jejda, to se mi strefilo do noty. Samozřejmě scénárista občas kouzlí na hraně uvěřitelna a berliček vypálí hned několik, nicméně celkově jde o velmi milý kus. Druhá míza vznikla na motivy skutečného příběhu a dokazuje, že je škoda, že se charismatický Al Pacino nechává do něčeho pořádného ukecat ojediněle, respektive, že by měl možná vyhodit agenta (Jack a Jill, Uzavřený případ atp.). Tentokrát jeho zhýralý zpěvák žije několikátou dekádu ze své předešlé kariéry, senilní diváctvo žádá stále ty stejné staré hity, až přijde dárek od manažera (tady ta inspirace skutečným příběhem), který zamíchá docela dramaticky jeho životem. Co kdyby..? Člověk by čekal šablonovitý příběh o nápravě jednoho života, kdy chlast, děvky a drogy hrály vždy důležitou roli, ovšem až tak jednoduché to není. A můžou za to právě herecké ikony, které se sešly, i mnohé scény, které to s vyvoláním emocí zatraceně zvládly. Feel-good drama se sympatickou atmosférou, rodinnými prvky (tady se na pilu tlačí nejvíc) a docela upřímnou zpovědí. Režisér a scénárista Dan Fogelman mimochodem napsal Bláznivou, zatracenou lásku. To už něco napovídá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ROZHODL JSEM SE, ŽE UDĚLÁM V ŽIVOTĚ PÁR ZMĚN. NĚKTERÉ Z NICH TĚ MOŽNÁ ŠOKUJÍ…“ /// Udělat změny a bejt zase opravdovej. Nápad, kterej nenapadá jen vyhaslý rockový hvězdy, ale může se to stát i Tobě. Mít frňák čistej, bez kokainu, v posteli ženskou přiměřenýho věku a hlavu bez sebevražednejch myšlenek. (Nebo chceš právě tohle? Tak to je jiná pohádka…) Al Pacino a jeho cesta k normálnosti. Fajn je i zbytek obsazení, navíc ta malá holčička… Úsměvný drama o snaze získat na starý kolena přízeň syna, často a hezky střídá nálady a není ani tak o rockový hvězdě, ale o životě. Nechybí Lennonova muzika a jako bonus zapěje i Al Pacino. Film, kterej oceníte s věkem. Já se už dostal na 4*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle (skoro) skutečnejch událostí. 2.) Nejradši mám tuhle: „Slepě kráčím po cestě a marně hledám cíl…“. Thx za titule „DoubleJo“ a „Jitoz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Jenže co naplat, Al Pacino má pořád neuvěřitelné charisma a jeho zpodobnění unavené rockové hvězdy je rozhodně chytlavé. Bez problému mu uvěříme, že by chtěl alespoň ke stáru udělat něco správně, ale know how má jen na otravně pohodové vystupování, které každý inteligentní člověk okamžitě prokoukne. Což ho samotného vnitřně sžírá, ale nakonec k němu musí zas a znovu utéct, protože prostě nemá nic jiného. Scénář a režie Dana Fogelmana nemá cit pro nic, tedy krom dialogů podporujících Al Pacina v každé kusé scéně. Což nestačí, pokud bychom chtěli skvělý film, ale určitě to stačí na slušnou podívanou, která uteče a každou její momentku si užijeme, pokud na ni nebudeme klást moc velké nároky. Plnohodnotný celek holt nevzniká. Fungují jen postavy (nejen Pacina, i ostatní se činí) a mrzí, že nemohly ožít v lepším příběhu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Šíleně nudný příběh o jedné neexistující hudební hvězdě. Al Pacino se snaží seč mu síly stačí, ale zůstává zoufale osamocen. Z plátna prakticky nesleze ale mě film nechával po naprostou většinu děje naprosto klidným. Když dostanu chuť na Mistra Ala, tak raději sáhnu po Kubánském politickém imigrantovi. 40% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Al Pacino a jeho labutia herecká pieseň. Pôvodne som nechcel písať viac, ale tento film si to zaslúži. Inšpirovaný skutočným príbehom rockovo-folkového speváka Steva Tilstona - Danny Collins je krásny film, ktorý ponúka veľkú emocionálnu hĺbku! Al Pacino žiari v hlavnej úlohe, predvádza nesmierne silný a takisto primerane jemný výkon a opäť dokazuje, že patrí medzi najväčších velikánov strieborného plátna, čo sme tu kedy mali. Napriek námetu, film nie je o hudbe. Je o starnúcom skrachovanom hudobníkovi, ktorý sa na sklonku kariéry pokúša očariť a nájsť si cestu do života svojho syna - muža, ktorého nikdy nestretol a jeho vlastnú rodinu. Zároveň sa Danny pokúša nájsť dôvod ako a prečo žiť. V momente, keď dostáva list od známej rockovej hviezdy štyridsať rokov po jeho napísaní sa jeho život a pohľad naň zmení. List obsahuje radu, že ak by ho nasledoval, mohol by zmeniť Dannyho život k lepšiemu. V podstate bol odkaz o tom, že nemusíte nechať materiálne veci narušiť vašu kreativitu. Problémom pre Dannyho je, že po štyridsiatich rokoch kariéry sa teraz nachádza v tej kreatívnej a duchovnej rutine, pred ktorou ho list varoval. Už tridsať rokov je v tvorcovskej kríze, bez nových nápadov a už roky hráva a spieva ten istý playlist, ktorý sa pre neho stáva toxický. K šťastiu a inšpirácii mu už nepomáha nič - ani drahý dom, autá, mladá snúbenica, či alkohol a drogy. Cíti len prázdnotu, ktorá je pre neho neznesiteľná. Po prečítaní listu sa Danny rozhodne odísť do dôchodku. Robí tak preto, aby sa pokúsil oživiť svoju kreativitu a dokázal si, že dokáže ešte produkovať. Zvyšok filmu odhaľuje viac o Dannyho charaktere, čo dokazuje, že pod všetkým trápením a drogami existuje slušná osoba. Ak chcete zistiť, či Danny nájde šťastie a naplnenie, pozrite si film. Neoľutujete. 85%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Pracovný názov filmu bol Imagine, a teda rovnaký ako známa skladba od speváka, skladateľa, gitaristu a zakladajúceho člena skupiny The Beatles Johna Lennona. Jej začiatok je možné zachytiť aj v piesni, akú píše Danny Collins (Al Pacino) v hotelovej izbe. (Hudakfilms)
  • Film je inspirován příběhem britského folkového zpěváka jménem Steva Tilstona. Ten našel dopis, který mu před 34 lety napsal John Lennon. (Pegaz83)

Reklama

Reklama