Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Som naozaj rád, že po 20.rokoch čakania konečne vyšlo DVD s týmto výnimočným dokumentom, ktorý ponúka pohľad na kulturistiku, ale aj Arnolda, ako výnimočného človeka. To že ním naozaj je, hádam pochybuje málokto. Jeho cesta od kulturistiky, cez herectvo, až po politiku, je splnený americký sen. Nehanbím sa za to, že od mojich 13.rokoch bol mojím vzorom a obdivujem ho dodnes. V tom veku som sa dostal ku VHS kópii vo fanklube v Košiciach. Čo by som v tom čase bol dal za takéto DVD. .. Dnes už iba nostalgická spomienka na moje roky strávené v posilovni a zlatú éru akčných filmov, ktorým Arnold kraľoval. Dokoment dokonale odhaľuje Arnolda ako osobnosť, ako človeka cieľavedomého, chytrého, vtipného i podpichovačného, ktorý je po všetkých stránkach vždy o krok vpred pred svojimi súpermi. 100%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo neuvidí nepochopí co je Arnold Schwarzenegger za osobnost. Jako herce milujeme jeho postavu, obličej a hlas. Tento film nás přesvědčí, že ne vždycky byl jeho hlas tak dokonalý jako v Terminatorovi 2. Každý jeho protikandidát do voleb na guvernéra(třeba jednou i prezidenta, Schwarzeneggerova knihovna čeká....) by tento snímek měl zadarmo pouštět ve všech kinech státu a možná by ukázal jak je Arnold v hloubi duše čestný, sportovní a přátelský chlapík, který netrpí arogancí(uvidíte pochopíte). Přestože tento snímek dost změnil můj pohled a chápání osoby jakou Arnold je navždy zůstane Conanem a tím starým dobrákem Terminátorem. Arnold 4ever. ()

Reklama

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger je velká osobnost a to ani nemusíme vidět tenhle snímek, ale to je jasné samo o sobě. Ale když se podíváme, tak zjistíme že je to nejen velký Terminátor ve filmu, ale byl i ve skutečnosti. Arnold vypadá jako skvělý, čestný člověk, a tak to taky zůstane. Tady se ale koukáme jeho putováním kulturistickou kariérou, kterou měl naprosto obrovskou a taky si všechny tituly Mr. Olympia zasloužil. Arnolda jen tak nikdo nezastaví! Arnold bude navždy! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Arnold je ve světě akčního filmu stejný držák jako Jaromír Jágr na zaoceánském ledě. Oba ve svém oboru zaznamenali nejrůznější změny a tlaky, vyrovnali se s různými trendy i moderním „stylem hry“. A oba dodnes dokonale baví a fascinují své publikum. Arnold je osobnost. Má úsměvná gesta, vytříbený smysl pro humor, sebejisté vystupování, desítky rolí, za které by jiní herci zabíjeli. Ale před všemi těmi „I´ll be back“ nebo „Došla ti pára, Bennette?“ byl sakra důležitý díl Arnoldova života: sportovní, kulturistický, znovu sakra úspěšný. A tady je nám nabídnutý na zlatém podnose, vtipně, svižně, zajímavě, takže stačí sednout před televizi a sledovat chlapíky (samozřejmě zveličuji), kterak se obdivně prohlíží v zrcadle. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ukážka Arnieho predností - kupodivu neide o svaly, ale o Arnieho intelekt, ctižiadosť, humor... Arnold bol vždy pred svojími súpermi. Psychologicky a duševne vždy napred s jasnými cieľmi. Pozdvihol kulturistiku na vyšší stupeň a zapísal sa do dejín ako "number one". Príklad toho, že aj sny sa plnia a môžu sa stať skutočnosťou... Tento chlapík je a vždy bude najlepší kulturista na svete, považuje sa za zakladateľa modernej kulturistiky. Podmanil si ľudí vo svete kulturistiky, filmu a teraz dokonca aj politiky. Proste Arnie je téma samá o sebe. Pumping Iron je dokument zachýtávajúci "borca" v akcii, ktorý je ešte stále na scéne. KULT zvaný Arnold Schwarzenegger... 9/10 pekne som to napísal ako z reklamy na chocapic :D ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)
  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)

Reklama

Reklama