Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

castor 

všechny recenze uživatele

Arnold je ve světě akčního filmu stejný držák jako Jaromír Jágr na zaoceánském ledě. Oba ve svém oboru zaznamenali nejrůznější změny a tlaky, vyrovnali se s různými trendy i moderním „stylem hry“. A oba dodnes dokonale baví a fascinují své publikum. Arnold je osobnost. Má úsměvná gesta, vytříbený smysl pro humor, sebejisté vystupování, desítky rolí, za které by jiní herci zabíjeli. Ale před všemi těmi „I´ll be back“ nebo „Došla ti pára, Bennette?“ byl sakra důležitý díl Arnoldova života: sportovní, kulturistický, znovu sakra úspěšný. A tady je nám nabídnutý na zlatém podnose, vtipně, svižně, zajímavě, takže stačí sednout před televizi a sledovat chlapíky (samozřejmě zveličuji), kterak se obdivně prohlíží v zrcadle. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto dokumentu, který doslova dýše testosteronem a nabízí přehlídku gigantických těl, jsem se cítil vskutku miniaturní a nepatrný. Je obdivuhodné, jak se dokáží kulturisté sebezapřít, trávit hodiny a hodiny v posilovnách a vypracovat se do světových rozměrů. Až si člověk říká, zda je vůbec zdravé takto enormě cvičit a zda je vůbec pohledné mít takové svalstvo...no, určitě je lepší být obrovský muskulaturou než tukem :) Arnold Schwarzenegger je pojem, který zůstane synonymem pro kulturistu a akčního hrdinu. Pumping Iron je povedený sportovní dokument. Teď bych měl sáhnout pod postel pro činky a pumpovat :) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Úvodem chci říct jen tolik, že název je trochu zavádějící. Není to dokument jen o Arnoldovi, je to i o dalších sportovních - kulturistech, kteří mezi sebou soutěží. A věřte tomu, je na co se dívat (a to přiznávám jako 100% heterosexuální chlap). Arnold ve své životní formě všem těm, kteří ho doposud měli za "kopu svalů bez mozku" ukazuje, že on to má v hlavě zcela srovnáno a umí si ze sebe dělat srandu (návštěva věznice). Celkově jsem v dokumentu neviděl jediný okamžik, kde by Arnold nebyl v pohodě. Někteří kulturisti mi přišli až moc upjatí, kdežto Arnold byl samý úsměv. Na něm bylo vidět, jak si ty tréninky užívá a jak ví, že on je ten nejlepší. Což někdy může znít trochu namyšleně ("Měl jsem vylepšovat svou sestavu, ale ona je dokonalá, takže je těžké něco vylepšit.") ale pak to vidíte a říkáte si, že on se nechválí nebo nevytahuje. On má pravdu. A tenhle dokument nám jasně ukazuje tu nejstarší, ale tu nejpravdivější pravdu, že pokud chceme být nejlepší, musíme dřít. Aneb bez práce nejsou svaly… teda koláče… :-) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

dost povrchní náhled do příprav kulturistů a kulturistických soutěží, ze kterého se paradoxně nedozvíte moc o Arnoldovi ani o bodybuildingu.. jenže Arnie je sympaťák, na ty vyrýsovaný chlapy se prostě dobře dívá a celkově je Pumping Iron od začátku do konce zkrátka zatraceně zábavná podívaná.. takže silné 4* ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ukážka Arnieho predností - kupodivu neide o svaly, ale o Arnieho intelekt, ctižiadosť, humor... Arnold bol vždy pred svojími súpermi. Psychologicky a duševne vždy napred s jasnými cieľmi. Pozdvihol kulturistiku na vyšší stupeň a zapísal sa do dejín ako "number one". Príklad toho, že aj sny sa plnia a môžu sa stať skutočnosťou... Tento chlapík je a vždy bude najlepší kulturista na svete, považuje sa za zakladateľa modernej kulturistiky. Podmanil si ľudí vo svete kulturistiky, filmu a teraz dokonca aj politiky. Proste Arnie je téma samá o sebe. Pumping Iron je dokument zachýtávajúci "borca" v akcii, ktorý je ešte stále na scéne. KULT zvaný Arnold Schwarzenegger... 9/10 pekne som to napísal ako z reklamy na chocapic :D ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)
  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)

Reklama

Reklama