Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

okkac 

všechny recenze uživatele

Nejlepší překvapení roku. Detektivka, kde vražda malého chlapce v přímořském městečku nutí obyvatele v rámci vyšetřování poodhalit svá tajemství, která by spíše měla zůstat skryta, jelikož důsledky jsou spíše zničující. Finální díl je emocionální jízda, která se kouká velmi obtížně, jelikož dokáže rozdrtit city a zároveň si člověk uvědomuje, že je potěšen z kvality seriálu. 10/10 Season 2: 9/10. Překvapivě se pokračuje v ději a druhá sezóna je něco napůl mezi soudním dramatem a menší detektivkou, kdy Hardyho dostihne jeden starý nedořešený případ, který už byl naznačen v první sérii. Mírně slabší, ale i tak stále neskutečně emotivní, výborně natočené a zahrané. Navíc ta anglická pobřežní krajina je tak nádherná. 9/10. Ale už vůbec nevím, kam se bude ubírat třetí série. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Obyčejné a předvídatelné. Ellie Miller je unylá, Alec Hardy má zjevně ztotoňovat prototyp na povrchu drsného, uvnitř zranitelného vyšetřovatele, jenže když je jeho jedinou slabostí srdeční aritmie, která mu život zkomplikuje průměrně tak jednou za čtyři díly, je to celkem nuda. Detektivní seriály, kde je jediný případ roztažený na délku celé řady, mě baví, jenže musí mít celistvý příběh a ne být natočeny stylem: “prvních x epizod se zaměříme na spoustu nevinných podezřelých, kteří se zločinem nemají nic společného, a na konci se zničehonic objeví důležitý důkaz, který vše během několika minut vyřeší.” Musí být zkrátka trochu víc jako River z produkce konkurenční BBC, kde vše, co vyšetřovatelé v průběhu jednotlivých epizod zjistí, na konci zapadne do sebe a vytvoří celistvou mozaiku. Musí se více věnovat psychologii postav a vytvářet jim uvěřitelnější motivace. A měl by mít méně průhlednou šablonu, aby divák snadno neodhalil pachatele několik dílů před koncem. První řada: 60 % ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přátelské městečko, v němž největším prohřeškem bývá drobná krádež, rozvrátí brutální smrt malého chlapce..Pravděpodobně zcela tuctový námět, ale v naprosto neobyčejném a nevšedním hábitu. Zpočátku jsem nebyla příliš přesvědčená - pilot si mne nedokázal stoprocentně získat. V další epizodě si mě ale Broadchurch rychle omotal kolem prstu; s rodiči jsem prožívala hluboký žal, s Tennantem a Colman jsem napjatě odhalovala třinácté komnaty všech obyvatel městečka a zároveň se těšila z překrásné britské krajiny a dokonalé hudby, která perfektně dokreslovala atmosféru. Tak vydařený a přesto deprimující soundtrack jsem neslyšela již věky. Přes zdánlivě ohraný příběh se jedná opravdu o nevšední podívanou s výborně vykreslenými charaktery a neskutečně depresivním nádechem. U každého dílu mi ukápla nějaká ta slza. Originalitu projektu dokazuje i druhá série, ve které se neřeší nová vražda, ale navazuje se tam, kde příběh "skončil". Fanoušci nechtěli z Broadchurch druhý Midsomer, což chápu, na druhou stranu Broadchurch ztratil svoji napínavou a unikátní atmosféru a nahradilo jej typické soudní drama. Nejsem fanouškem soudních sporů, tudíž se pravděpodobně od toho odvíjí mé zklamání. Z další řady jsem skeptická, ale nechám se překvapit. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar The Killing. Pramálo uvěřitelné herecké výkony - zatímco z amerického remaku dýchá syrová, severská atmosféra, britský pokus o detektivku s vraždou dítěte je plný přehrávajících postav a zoufale trpí omezeným počtem epizod. Největší přešlap vedle je tak minimum prostoru věnované truchlícím příbuzným - divák si k nim nemá šanci vytvořit jakékoli pouto a vcítit se do nich, takže pak každé gesto působí zkratkovitě a poněkud "televizně". Zklamání. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

No krása. Užil som si spisovnú "britštinu", ktorú začínam mať radšej ako americký slang. A hlavne začínam jej lepšie rozumieť. Najmä David Tennant bol v tomto smere výborný, samozrejme nielen v tom. Je to skrátka ukážkový herec, možno si raz kvôli nemu pustím aj do Dr. Who. Výborné na tom bolo, že prvé dve série so sebou priniesli zaujímavé a napínavé vyšetrovanie, spestrené veľkou dávkou emócií. No tretia séria ma trocha schladila a celý dojem dosť pokazila. Vôbec som nepochopil, prečo ako hlavnú postavu a obeť dali tú ženskú. Samozrejme, neposmievam sa, veď všetci nejako vyzeráme, no sem sa mi tento "ušatý" typ ženy nehodil. Prečo nedali nejakú mladšiu, krajšiu...? Hrozne mi bola nesympatická. Tým pádom aj emócie okolo celého vyšetrovania rapídne klesli. Možno to bolo aj tým, že sa tu neriešila vražda... neviem. V každom prípade som bol z tretej série dosť rozčarovaný. Celkovo mi to preto vychádza "iba" na nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Téměř všem hercům tvůrci seriálu řekli, že právě oni mohli zabít Dannyho. Jediná Jodie Whittaker, jenž hraje matku chlapce, dopředu věděla, že ona vrahem není. Vyžádala si to kvůli správnému pochopení své role a také aby veděla, jestli má svůj smutek a paniku předstírat, či ne. (jezurka42)
  • V skutočnosti jediný, kto od začiatku poznal identitu vraha, bola Olivia Colman. Na prvom konkurze jej to tvorcovia prezradili, chvíľu na to jej však telefonicky oznámili, že si to rozmysleli a že nikto z hercov nesmie vedieť, kto je vrahom. Takže Olivia musela držať meno vraha celú sériu v tajnosti. (Vladimirovna)
  • V době vysílání seriálu některé anglické sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, kdo je vrah oběti. (PrcekTK)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama