Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

V podstatě anglická klasika, roztažená z venkovské vily na pobřežní městečko. Jenom s výrazně zajímavějším hrdinou a skoro patologickou fixací na pedofilii. Trochu škoda, že až na jednu narážku nedostanete žádné podněty ukazující na vraha. A vlastně vůbec trochu škoda volby vraha. Kde ale Broadchurch selhává jako detektivka, díky civilnímu obsazení perfektně funguje jako drama, řešící paranoií a mediálním hyenismem zdecimovanou komunitu. Jenom si nejsem jistý, jestli jsou opravdu zapotřebí další dvě série. | Druhá řada je přesně tak zbytečná, jak jsem se bál. Nástavba na první sérii, s méně postavami a dějem rozvrženým mezi proces s Joem Millerem a znovuotevření případu, který stál Hardyho kariéru a zdraví. Posun v žánru je překvapivý a byl by mi i sympatický, kdyby nešlo zrovna o soudní drama. Přelíčení nedovede tolik těžit emoce a tak jsem vždy čekal na scény s vyšetřováním. Sice zamrzí, že Broadchurch stále není detektivka a křečovitě se drží překvapivých zvratů, ale jako thriller s policejní tematikou funguje. Závěr je fajn, zločin zajímavý, James D'Arcy a Shaun Dooley super a Eve Myles je helluva milf, ale i když je to pořád hodně nad průměrem, po zhlédnutí zůstává pachuť dřenění značky. A vzhledem k volbě příběhových linií, jež zůstaly otevřené pro pokračování, se bojím, že v budoucnu tomu nebude jinak. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// COME ON, MILLER! David Tennant je fakt bůh, utrápenýmu městečku Broadchurch ale propadnete nejen díky jemu, ale i všem ostatním. Po dvou dílech se postavy stanou vašimi sousedy, po první sérii budete zdevastováni jejich osudy a na konci třetí série už si ani nevzpomenete, kdy naposledy vám nějaký seriál takhle přirostl k srdci. 1. série - 10/10, 2. série - 9/10, 3. série - 9/10 ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

1.seria: posledna cast ma nacisto rozsekala. Ani nie kvoli vrahovi, ale kvoli dokonalemu stvarneniu devastacie, utrpenia, fyzickej i psychickej bolesti, soku vsetkych zucastnenych. uf. postavy spociatku nesympaticke snad vsetky, do jednej, ale postupne si k nim najdete cestu a posledne dve casti ich budete vsetkych milovat. podozrivych, detektivov, obyvatelov tohto maleho mestecka, teda okrem tej starej ohavnej tetky so psom... tento serial ma naozaj nieco do seba... stale neviem prist na to, ze co, ale musim na neho neustale mysliet. idealny cas na pustenie si druhej serie :) 2.seria trosku slabsia, stratila take to krimi napatie z prvej serie. Ale aj tak vysoky nadpriemer, skvele herecke vykony. Naozaj brilantne. A niektore dialogy su absolutne nezabudnutelne, rovnako ako prizvuk Davida Tennanta. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

He’s sent you not what you want…but what you need. Broadchurch. Přímořské městečko. Obyvatelé jako jedna velká rodina. Klid. Ticho. Bouře se pomalu blíží. Ellie Miller, těší mě. Alec Hardy, opravdu? Ne. Bouře je již blízko. Kluk, mladý, chytrý, bezproblémový. Nalezen mrtev na pláži. Příčina smrti: uškrcen. Trestný čin: vražda. Bouře propukla v peklo. Broadchurch je naprosto nádhernou studií lidské povahy. Studií strachu, obav, pomluv a podezřeních. Kdy i nejlepší přítel se stane nepřítelem a rodina svými vlastními zabijáky. Příběh, přestože se jedná o vražednou zápletku, nikdy nezabředne do stanovených pravidel, přestože nijak nevybočuje ze svých obvyklých kolejí. A jde snad něco tomuto skvostu, jež mne během jednoho jediného dne dokázal okouzlil, vytknout? Ne. Strhující výkony, brilantní kamera a úchvatná hudba, to vše utváří jednoduchý, mrazivý příběh úžasným a mnohdy těžko uvěřitelným. ()

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná a pohodová krimi série se sympatickou, velmi dobře vybranou ústřední dvojicí, která pátrá po vrahovi Dannyho a kde se stává podezřelým téměř každý z místní komunity. Výborná Olivia Colman, kterou znám už z jiného filmu, kde byla taky skvělá a vynikající David Tennant, který zraje jak víno a o kterém jsem vůbec nepochybovala. Kdo ho jako herce nezná to může dost těžko posoudit, ale třeba v seriálu Single Father předvedl, jakým je dobrým hercem a už se těším na jeho další počin. Co se tvůrcům povedlo, bylo i to, že všechny důležitější osoby z Broadchurch, které se nějakým způsobem ocitli mezi podezřelými, byly moc dobře vykreslené a postupně vyplouvaly na povrch i jejich temnější stránky života. Závěr byl nad očekávání výborný i když ten tříminutový konec už tam nemusel být, ale jinak jsem byla spokojená a protože se Broadchurch stal mojí absolutní závislostí, tak si ho dám určitě na nějaký čas do topky. Jako velký bonus považuji i velmi příjemný vizuál a atmosféra vzájemné nedůvěry byla taky skvělá. A je to Anglie, pro tu mám slabost, to neodbourám, takže se už těším na druhou sérii. - Tak a spadla klapka za druhou sérií, kterou jsem popravdě ani neočekávala, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla. Vyústění celé druhé série jsem nečekala až tak komplikované, ale budiž. Je zajímavé, že ani v tomhle případě mně nesednul ten závěrečný puntík u moře. Po herecké stránce jsem byla spokojená, ale přiznávám, že z dalšího pokračování jsem už trochu na rozpacích. Říká se, že v nejlepším se má přestat a tady by mně to pořekadlo asi sedlo. Moc velký dík metaleve za titulky:-) ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Postava Paula Coatesa bola napísaná priamo pre Arthura Darvilla. Tvorca seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - Arthura oslovil, keď sa stretli na natáčaní Doctora Who (2005). (The M)
  • Mylně je seriál označován za remake dánského seriálu The Killing (od r. 2011). Scénář k Broadchurch ale jeho autor psal už od roku 2002, tedy nejméně 5 let před severským počinem. Scenarista Chris Chibnall však svůj nápad dokázal zrealizovat až o 10 let později. (jezurka42)
  • Téměř všem hercům tvůrci seriálu řekli, že právě oni mohli zabít Dannyho. Jediná Jodie Whittaker, jenž hraje matku chlapce, dopředu věděla, že ona vrahem není. Vyžádala si to kvůli správnému pochopení své role a také aby veděla, jestli má svůj smutek a paniku předstírat, či ne. (jezurka42)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama