Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Ufňukané, táhlé, zbytečně mnoho prostoru věnováno ordinérním psychologickým profilům celkově nikterak sympatických a vůbec ničím nezajímavých figurek. Po pravdě řečeno, u tohoto seriálu vůbec nechápu, co se na něm komu líbí. Lepší casting by také neškodil, až příliš hloupočké postavy (není přece možné, že jsou tak málo mentálně pohotoví v daném městě všichni obyvatelé?), místy v nepravděpodobém věkovém rozložení, by si zasloužily větší hereckou diverzitu. Divák je navíc uváděn do odpudivých, ukázkově odporných interiérů, což se jeví také jako zvláštní záměr svého druhu. Vyústění všeho špatného je ovšem ubohé rozuzlení samotné zápletky – jistě, co jiného s mrtvolou na břehu širého moře, než ji vyhodit na pláž ;) Ve druhé sérii se spravila jediná dílčí záležitost – interiéry už nejsou odpudivé, objevilo se pár takových, ve kterých by opravdu chtěli a mohli žít lidé. Přibyla hned celá skupina relativně sympatických právniček (genderovým požadavkům bylo učiněno více než za dost), o to více se ale prohloubily naprosto nesmyslné průtahy mezi všemi nepříjemně jednoduchými, zato přehnaně dramatickými postavami. Ani druhá série mi nedala šanci ohodnotit seriál lépe. Nebýt upoutána na lůžko, ani mu tak dlouhou pozornost nevěnuji. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

He’s sent you not what you want…but what you need. Broadchurch. Přímořské městečko. Obyvatelé jako jedna velká rodina. Klid. Ticho. Bouře se pomalu blíží. Ellie Miller, těší mě. Alec Hardy, opravdu? Ne. Bouře je již blízko. Kluk, mladý, chytrý, bezproblémový. Nalezen mrtev na pláži. Příčina smrti: uškrcen. Trestný čin: vražda. Bouře propukla v peklo. Broadchurch je naprosto nádhernou studií lidské povahy. Studií strachu, obav, pomluv a podezřeních. Kdy i nejlepší přítel se stane nepřítelem a rodina svými vlastními zabijáky. Příběh, přestože se jedná o vražednou zápletku, nikdy nezabředne do stanovených pravidel, přestože nijak nevybočuje ze svých obvyklých kolejí. A jde snad něco tomuto skvostu, jež mne během jednoho jediného dne dokázal okouzlil, vytknout? Ne. Strhující výkony, brilantní kamera a úchvatná hudba, to vše utváří jednoduchý, mrazivý příběh úžasným a mnohdy těžko uvěřitelným. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ohavný zločin, který rozčeří vlny v poklidném, idylickém městečku - jedna z nejtypičtějších detektivních šablon. Více než o klasickou whodunit tady ovšem jde o vykreslení atmosféry malého turistického městečka, lidí, kteří v něm žijí, jejich mentality, minulosti, vztahů a problémů (především pak téma vypořádávání se se ztrátou). To všechno se opírá o velice solidní scénář a dobře obsazené herce - zejména Olivia Colman je v dnešní době příjemnou připomínkou toho, že ne všechny charismatické policajtky musí vypadat jako Gillian Anderson. Moc příjemné. 80% P.S.: Tennantova jaderná skotská angličtina je lingvistický pamlsek a pro mě osobně sama o sobě dobrý důvod, proč těch osm epizod slupnout. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Brilantní kriminální seriál, který ukazuje, jaký vliv může mít vražda malého chlapce na všechny, kterých se to týká přímo ale i nepřímo. Vedle samotného vyšetřování případu (který na mě působil velmi přesvědčivě a tak... civilně) zaujmou i dějové linie samotných příběhů lidí z přímořského města Broadchurch. Největším tahákem byl pro mě David Tennant, který si svojí postavu detektiva Hardyho dává s přehledem, o moc pozadu však nezůstává ani Olivia Colman jako policistka Millerová. Šokující závěr už je pak třešničkou na tomto vskutku výtečném seriálu. Edit: Druhá řada začala tam, kde první skončila a má tak našlápnuto na seriálovou událost roku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci krimi seriál, ktorý v prvých dvoch sériách prinesie veľké zvraty a prekvapenia vo vyšetrovaní resp. v dokazovaní. Tretia séria je slabšia len o máličko. David Tennant predvádza v seriáli svoj herecký strop a aj preto ho určite zobrali do americkej verzie Broadchurchu pod názvom Gracepoint. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Mylně je seriál označován za remake dánského seriálu The Killing (od r. 2011). Scénář k Broadchurch ale jeho autor psal už od roku 2002, tedy nejméně 5 let před severským počinem. Scenarista Chris Chibnall však svůj nápad dokázal zrealizovat až o 10 let později. (jezurka42)
  • V době vysílání seriálu některé anglické sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, kdo je vrah oběti. (PrcekTK)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama