foto

Marianne Jean-Baptiste

  • nar. 26.4.1967 (50 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Marianne Ragipcien Jean-Baptiste se narodila dvacátého šestého dubna roku 1967 v hlavním městě Anglie v Londýně ve Velké Británii. Je to britská herečka, zpěvačka, skladatelka, textařka, příležitostná režisérka a divadelnice. Už od útlého dětství věděla, že chce svůj život zasvětit umění a to především na prknech divadelního pódia, protože jí lákalo prožít nesčetně velké množství různorodých rolí, do nichž se mohla vžít a společně s nimi i prožít jejich emoce, představy a názory v daných divadelních hrách. Právě proto vystudovala Royal Academy of Dramatic Art v Londýně a posléze tak účinkovala v Royal National Theatre.

K filmu se dopracovala až mnohem později a to roku 1991, kdy jí bylo dvacet čtyři let. Konkrétně tomu bylo ve westernovém dnes již kultovním snímku Once Upon a Time, kde si zahrála roli nedůležité opatrovnice. Pak se objevila ještě v několika dalších nepodstatných rolích, které ji vedly až k těm důležitějším.

Stěžejním byl pro ni pak rok 1996, kdy byla několikrát jmenována na prestižní ocenění. Bylo tomu kupříkladu u BAFTA Award for Best Actress in a Supporting Role, Chlotrudis Award for Best Supporting Actress a Golden Globe Award for Best Supporting Actress.

Dnes si ji můžeme nejlépe pamatovat díky roku 2014, kdy se objevila v remaku RoboCopa, jako Karen Dean a ve snímku inspirovaným knižní předlohou od japonského autora Hiroši Sakurazaka z prostředí blízké budoucnosti, v níž je planeta Země pod útoky mimozemské civilizace, Edge of Tomorrow v roli doktorky Whittle.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2017 Home
2014 Dort
Na hraně zítřka
Robocop
2013 Moment, The
2012 Na dno nás nedostanete
2011 Portraits in Dramatic Time
Violet & Daisy
360
2010 Gangsteři
Posedlá zlem (TV film)
2009 Rooms
2008 Město Ember
2006 Jam
2005 Welcome to California
2003 Když tě miluji... (TV film)
2002 Don't Explain
2001 Men Only (TV film)
Spy Game
Women in Film
2000 Cela
Nový rok
28 dní
1999 The Murder of Stephen Lawrence (TV film)
24 Hour Woman, The
1998 How to Make the Cruelest Month
Napiš si svou smrt
Nowhere to Go
Svatba (TV film)
1997 Pan Žárlivý
1996 Tajnosti a lži
1991 London Kills Me

TV seriály

2017 Training Day (TV seriál)
Bad Day at Aqua Mesa (E09)
Quid Pro Quo (E07)
Wages of Sin (E05)
další epizody (6)
Mrtvý bod (TV seriál)
Name Not One Man (S02E13)
Vražedná práva (TV seriál)
It's for the Greater Good (S04E03)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Procitnutí (S01E23)
Neradostná zpráva (S01E22)
Vnitřní ohrožení (S01E21)
další epizody (13)
2015 Mrtvý bod (TV seriál)
Probuzení (S01E10)
Psinec Ahswell Creek (S01E09)
Zaříznout řezníky (S01E08)
další epizody (10)
Broadchurch (TV seriál)
Episode #2.8 (S02E08)
Episode #2.7 (S02E07)
Episode #2.6 (S02E06)
další epizody (8)
2012 Private Practice (TV seriál)
Life Support (S06E08)
Good Grief (S06E03)
2011 Zákon gangu (TV seriál)
Dorylus (S04E03)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 The Fear (TV seriál)
1996 Sharman (TV seriál)
1993 Bedna (TV seriál)

Dokumentární

2006 50 Films to See Before You Die (TV film)

TV pořady

1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2002 Beze stopy (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace