Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (817)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech výborně rozjetý snímek, který ovšem počínaje svou druhou polovinou přestává dávat smysl. Lekačky a atmosféra nejsou vůbec špatné a tady je jednoznačně cítit že spolu s Jamesem Wanem je Derrickson král současného hororu. To by si ovšem nesměl hrát rovněž na Davida Finchera. Z tohodle druhé Sedm určitě nebude. Nedaří se vše dokonale skloubit, Ralphovo očištění a znovuzrození proběhne vlastně zcela náhodou. A vůbec na tohle já koukat nechtěl, nezajímalo mě další vymítání, nezajímalo mě napravování hříšníků a dávání rozhřešení. Já chtěl koukat na vodoo horor. 60% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kombo policejního thrilleru a ďábelského hororu mne fakt zajímalo a musím uznat, že se to povedlo. Atmosféra byla hrozivá a když tam byly jen náznaky neznámého zla, tak jsem se u toho fakt bál. Finální vymítání je už spíše jen taková show. Herci dobří a nejvíc mě bavil hlavní hrdina z Community v roli drsnýho, hláškujícího parťáka. Tvrzení, že je to podle skutečné události považuji za špatný vtip. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Se vám takhle jednou katolík Sarchie ožral pod obraz a měl stíhu z jukeboxu hrajících The Doors. A nyní je o tom komediálně policejní krimi buddy vymítačský horror "inspirovaný skutečnými událostmi", kde díky bohatosti žánrů nemáte stokrát provařená klišé z jednoho či dvou, ale hned tří žánrů. Vznikají tak situace, kdy se jednotlivá klišé potkávají v roztodivných kombinacích a vytvářejí něco zcela nového, mnohdy i bizarního až směšného, ale vždy (jakkoli nechtěně) zábavného. Kdyby se to umělo rozhodnout čím to chce být, kdyby to bylo kratší, kdyby si to naivně nenabíhalo do směšných situací (zdravíme v hrobě se obracejícího Morrisona či plyšovou sůvičku), kdyby lekačky nebyly tak laciné a dopředu avízované, kdyby Ramírez pobral špetku charismatu, kdyby McHale nebyl Jeffem z Community, kdyby tohle, kdyby tamto, tak to mohlo být dokonce i velmi dobré. Ovšem to je přeci jen až příliš "kdyby" na jeden snímek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

W lcome to the Bronx aneb démon Jungler se skrz natěrače snaží probít na druhou stranu a v těchto divných dnech se musí divoké dítě detektiv Sarchie postarat o to, aby nenastal konec.. Koukám na komentáře a musím říct, že lidé jsou divní. Sice lze vytknout zkratkovitost děje či zbytečnou doslovnost a Derrickson už není neznámý voják, na jehož díla by se mělo pohlížet s rezervou, nicméně opět prokázal, že budování atmosféry (zvuk!) má v druhém prstu napravo od prostředníčku a vcelku lehce zapálil můj oheň hororové potěchy. Asi jste z komentáře poznali, že tolik kritizované propojení s The Doors mi vůbec nevadilo.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typický príklad toho ako dokáže hollywood pretočiť a zhovadiť predlohu. Už titulky "inšpirované skutočnými udalosťami" dávajú tušiť, že tvorcovia mali voľnejšiu ruku a so skutočnou predlohou a udalosťami, ktoré policajt zažil sa zahrali tak, že jej neuverí nikto. Môže za solídnym a reálne pôsobiacim filmom stáť J. Bruckheimer? No, raz mu to celkom vyšlo - film Veronica Guerin s C. Blanchet... Film vo výsledku pôsobí nielen ako kombinácia filmov Sedem či Vymietač diabla, ale aj kombinácia všemožných podobných filmov a možno aj preto na mňa film pôsobil ako zlepenec všetkého, čo tu už bolo. Dá sa to sledovať, je tu pár dobrých momentov, Bana hraje dobre, no výsledok ma veľmi neprekvapil ani nezaujal. A to som dostal tip najmenej od 3 známych. "Toto si pozri, je to bomba!" Ja si filmovú bombu predstavujem úplne inak. 60%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Natáčalo sa od 3. júna 2013 v New York City, kde sa natáčanie ukončilo na konci júla. Následne sa produkcia presunula do Abu Dhabi, kde sa v auguste natočili scény v ozáe Liwa. (Arsenal83)
  • Olivia Munn o filme povedala: "Pred týmto filmom som neverila v nadprirodzeno. Potom, čo som však videla reálne zábery new-yorskej polície o exorcizme, už naplno verím." (Arsenal83)
  • Aplikácia make-upu na Seana Harrisa trvala viac ako 7 hodín a mal na sebe viac ako 150 protetík. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama