foto

Olivia Munn

  • nar. 3.7.1980 (39 let)
    Oklahoma, USA

Biografie

Ačkoliv se Olivia Munn narodila ve Spojených státech v Okhlahoma City, vyrůstala převážně v zahraničí. Po matce má kořeny čínské a po otci německo-irské. Matka se brzy znovu provdala a díky práci jejího nevlastního otce v armádě u Letectva Spojených států amerických vyrostla Olivia převážně v Japonsku, kam celá rodina přesídlila. Zde začala svoji kariéru jako modelka a začala také hrát v divadle. Po rozvodu rodičů se vrátila do Oklahomy, kde navštěvovala univerzitu. Později se odstěhovala do Los Angeles, kde zahájila svoji televizní a filmovou kariéru.

Debutovala v roce 2004 v hororu SCARECROW GONE WILD. Hrála ve videoklipech a pracovala v televizních pořadech (např. Attack of the Show!). Olivia se kromě televize stále častěji objevovala ve filmech. Hraje v hororu INSANITARIUM (2008), v komedii Roba Schneidera TEN NEJVĚTŠÍ. Malé role měla i v komerčně úspěšných filmech Noční rande nebo IRON MAN 2 (obojí 2010).

Nejvíce prostoru však prozatím Olivia dostala v televizním seriálu NEWSROOM, kde zazářila jako zpravodajka ekonomických zpráv a kromě nesporného hereckého a komediálního talentu zde uplatnila i svoji vynikající znalost japonštiny. V poslední době se objevila i v úspěšném Soderberghově filmu BEZ KALHOT (2012).

Olivia Munn dále pracuje jako modelka a objevila se v kampaních pro Nike, Pepsi nebo Hewlett Packard. Její fotografie se objevily v časopisech Complex, Playboy, Maxim nebo FHM. Je spoluautorkou knihy "Suck It, Wonder Woman: The Misadventures of a Hollywood Geek". Kromě toho spolupracuje s organizací na ochranu zvířat PETA.

jarmil8

Herecká filmografie

Filmy

2020 Láska, svatba, zas a znova
Violet
2019 The Buddy Games
2018 Debbie a její parťačky
Predátor: Evoluce
2017 LEGO® Ninjago® film
2016 Pařba o Vánocích
Poldův švagr
X-Men: Apokalypsa
Zoolander No. 2
2015 Mortdecai: Grandiózní případ
2014 Chraň nás od zlého
2012 Bez kalhot
Jak vyloupit spermabanku
2011 Freeloaders
Nechápu, jak to dokáže
2010 Iron Man 2
Noční rande
2009 Dave Knoll Finds His Soul (TV film)
The Slammin' Salmon
2008 Nakažení smrtí
2007 Ten Největší
2005 Road to Canyon Lake, The
2004 Scarecrow Gone Wild

TV seriály

2019 The Rook (TV seriál)
Chapter 8 (E08)
Prologue (E07)
Chapter 6 (E06)
další epizody (8)
2018 Seal Team 6 (TV seriál)
The Reckoning (S02E09)
Scorpions in a Bottle (S02E08)
FUBAR (S02E07)
další epizody (9)
2015 Milesova vesmírná dobrodružství (TV seriál)
2014 Newsroom (TV seriál)
To byl tedy den (S03E06)
Oh Shenandoah (S03E05)
Pohrdání soudem (S03E04)
další epizody (6)
2013 Newsroom (TV seriál)
Volby 2 (S02E09)
Volby 1 (S02E08)
Třetí opoziční tým (S02E07)
další epizody (9)
Nová holka (TV seriál)
Na chatě (S02E12)
2012 Newsroom (TV seriál)
Větší hlupák (S01E10)
Výpadek proudu, část druhá: Zkušební debata (S01E09)
Výpadek proudu, část první: Tragické porno (S01E08)
další epizody (10)
The High Fructose Adventures of Annoying Orange (TV seriál)
Nová holka (TV seriál)
Santa (S02E11)
Vana (S02E10)
2011 Robot Chicken (TV seriál)
Kramer Vs. Showgirls (S05E04)
2010 Perfektní pár (TV seriál)
Mluvme o sexu (TV seriál)
Face Off (E16)
Chuck (TV seriál)
Chuck a výročí (S04E01)
2009 Greek (TV seriál)
The Day After (S03E01)
2006 Pláž Makaha (TV seriál)

Dokumentární

2014 Roky nebezpečného života (TV seriál)

Hudební videoklipy

2019 Benny Blanco & Juice WRLD - Graduation (hudební videoklip)
2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(48)