foto

Sean Harris

  • nar. 1966
    Bethnal Green, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sean Harris je anglický herec, kterého lidé nejvíce poznávají jako Micheletta Corellu z televizního seriálu Borgiové .

Sean se narodil v Bethnan Green v Londýně, ale mládí strávil v Norwichi. V roce 1989, když mu bylo 23 let, odešel studovat do Londýna na Drama Centre London, na které studovali herci jako Paul Bettany (Wimbledon), Pierce Brosnan (James Bond), Emilia Clarke (Hra o trůny), Michael Fassbender (X-Men), Colin Firth (Králova řeč) či Tom Hardy (Warrior).

První Harrisův celovečerní film byl Saxon, vydaný v roce 2007. Roky ubíhaly a Sean se stával čím dál známějším a v roce 2014 vyhrává ocenění British Academy Television Awards v kategorii Nejlepší Herec za televizní drama Southcliffe.

V roce 2015 si zahrál po boku Toma Cruise v posledním natočeném díle Mission Impossible – Národ grázlů a v listopadu 2015 se na něj můžeme těšit v nejnovějším filmovém zpracování Macbetha.

Ducke

Herecká filmografie

Filmy

2018 Mission: Impossible - Fallout
Possum
2016 Proti vlastní krvi
2015 Macbeth
Mission: Impossible - Národ grázlů
Paradise Lost?
2014 71
Chraň nás od zlého
Goob
Serena
2012 Prometheus
2011 Není kam utéct
2010 Native Son
Černý chlapec
2009 Harry Brown
Vraždy v Yorkshiru: 1974 (TV film)
Vraždy v Yorkshiru: 1980 (TV film)
Vraždy v Yorkshiru: 1983 (TV film)
2007 Psanec
Saxon
Wedding Belles (TV film)
2006 See No Evil: The Moors Murders (TV film)
2005 Experiment
Mrazivá řeka
Spojeni navždy
Ústav
2004 Metro
Trauma
2002 Nonstop párty
Tom a Tomáš
2001 Objevení nebes
The Hunt (TV film)
1999 Biblické příběhy: Ježíš (TV film)

TV seriály

2018 Lucifer (TV seriál)
All Hands on Decker (S03E22)
2014 Hospoda Jamajka (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2013 Southcliffe (TV seriál)
All Souls (E04)
Sorrow's Child (E03)
Light Falls (E02)
další epizody (4)
Borgiové (TV seriál)
Vladař (S03E10)
Výbušný plán (S03E09)
Krvavé slzy (S03E08)
další epizody (10)
2012 Borgiové (TV seriál)
Zpověď (S02E10)
Svět zázraků (S02E09)
Pravda a lži (S02E08)
další epizody (10)
2011 Borgiové (TV seriál)
Nikdo (S01E09)
Umění války (S01E08)
Zamilovaní Borgiové (S01E05)
další epizody (7)
2010 Five Daughters (TV seriál)
Law & Order: UK (TV seriál)
Community Service (S02E03)
2009 Svengali (TV seriál)
2008 Ashes to Ashes (TV seriál)
Alex's Big Day (S01E08)
Déjà Vu (S01E01)
2007 Cape Wrath (TV seriál)
2000 Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1996 Mug's Game, A (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace