Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (629)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako již tradičně musím upřímně obdivovat Marshallův vizuální drajv a odvahu jít vlastní cestou, ale scénář má jeho Pekelník bohužel tak slabý a chaotický, že film jako celek zkrátka obdivovat nemohu (a to jsem mu fandil i navzdory mlhavé kampani a tragickým ohlasům). Rychlý střih a hromadné dějové výpůstky sice určují ohromnou dynamiku vyprávění, ale zároveň nešťastně posilují epizodičnost a neuspořádanost syžetu, jenž nemá silný přesahující deadline a k důležitým zvratům dospívá víceméně náhodou. Celkem to uteče, Harbour si to dává, Milla s výstřihem vypadá až překvapivě dobře a některé scény představují high-speed guilty pleasure, ale ten film absolutně nerezonuje, neumí zapojit diváka do děje a eRkový rating těží často hrozně dětinsky a samoúčelně. V budoucnu možná docením více, zatím převažuje bída a šeď. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem zavítal na csfd projekci a nemohl jsem si zvolit hůř. Především mě naprosto srala křečovitost v oblasti humoru, úplně bylo cítit jak tvůrci chtějí být za každou cenu vtipný, ale čím víc chtěli, tím víc nic. Vyprávěcí koncept na úrovni mongolský technologie. Casting se rovněž těžce nepovedl. Možná mě něco uniklo, protože Hellboye nemám nakoukanýho, ale naposled jsem takhle nudil při pozorování želvy v ZOO. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vazne jste cekali neco jinyho, kdyz byla rezie sverena Marshallovi? Ja teda ne, proste jsem cekal krvavy, akcni becko a presne to jsem dostal. Z nacancanejma MCU filmama se to samozrejme neda srovnavat, ani trikama, ani vizualem, tohle vypada proste o tridu levnejs, ale tak nejak to ani nevadi. Hlavni problem mam v tom, ze se tvurci do dvou hodin snazili narvat dej, kterej by stacil tak na tri filmy. Jak kdyby vzdy dostali skvelej napad na nejakou cool scenu, tak ji sem honem soupli, vsechno vypada spravne cool, drsne, misty i velkolepe a za dve minuty uz musime dal, protoze neni cas se zdrzovat. Takze ty nejvetsi pecky byly vlastne provareny uz v ukazkach a navnazenej clovek, kterej se tesi, ze to, co melo v ukazce nekolik vterin, tu bude na x desitek minut, bude zklamanej. Zamrzi to obzvlast u utoku monster a letu na drakovi. Co se tyce hercu, Harbour vypada drsnejc, namakanejs a demonstejc nez Perlman, ale bohuzel se sympaticnosti a charismatem to je slabsi. Ostatni tu jsou vicemene jen do poctu, ani jeden nejak nestoji za zapamatovani, zamrzi to obzvlast u Milly, to byl fakt krok mimo. Ale celkove to zadnej velkej pruser neni, naopak je to docela fajn zmena, radne krvava a ufuckovana a nemam problem na to jeste nekdy kouknout. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Efekty a masky, akokoľvek sú prepracované, pôsobia miestami hrozne neprirodzene. Keď na vás snímka bez možnosti oddychu vŕši jednu akčnú sekvenciu za druhou, pričom úplne postráda akúkoľvek gradáciu, je niečo jednoducho zle. Z niektorých scén je dosť vidieť, že sa vo veľkom strihalo. Dokonca sa tu vyskytuje dvakrát zopakovaná prakticky rovnaká scéna. Celkovo mi vzhľad Hellboya nejako nesedí, ale to môže byť môj problém. Harbour sa inak snaží. Hoci jeho poňatie hlavného hrdinu je oveľa priamočiarejšie a výbušnejšie, než Perlmanove. Či je to na škodu či nie, posudzovať nehodlám. Ikonický Ron Perlman mi ale bol sympatickejší. Soundtrack je tiež potrebné spomenúť. Ten je skvelý a chytľavý a navyše presne pasuje do celkovej nálady snímky. Takže podtrhnuté - podčiarknuté, je to priemer. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

40% dávám za Millu Jovovich, ta je jako vždy skvělá a krásná. Co se týče filmu, otřesná hudba, která mi kazila akční scény a spíše je to film pro děti. Zřejmě vtipné hlášky, byly trapné a ty srdcervoucí scény s tátou.... no comment. Byl jsem nadšený, jen když se otevřelo peklo a do města vtrhla monstra, ale ta scéna měla snad jednu minutu :-( Celý film jsem protrpěl! ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy Hellboy (David Harbour) bojuje se třemi obry, si lze všimnout, že jeho kamenná ruka je na levé ruce místo na pravé, a posléze se zase ruce přehodí. Jedná se o scénu, kdy se snaží vyhnout útoku sekerou a udělá kotrmelec, po kterém vytrhne strom ze země. (Habansz)
  • Z natočené mezititulkové a potitulkové scény lze soudit, že tvůrci plánovali minimálně jeden sequel. Film byl ovšem finanční propadák a z pokračování okamžitě sešlo. (Tyldur)
  • Hellboy, jehož autorem je Mike Mignola, se poprvé objevil v březnu 1993 v „Dime Press #4“ (Dime Press je italské nezávislé komiksové vydavatelství). Později dostal vlastní minisérii „Seed Destruction“ z roku 1994, a to už v barvách Legend/Dark Horse Comics. (3T)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama