Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (301)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍM SI VZPOMENOUT…" /// Atmosféra nevědomí a strachu. Jak dlouho to může fungovat? Dokuď mi nevyslepičej všechny informace? Naštěstí přicházej vzpomínkový fragmenty … a všichni hrajou s Nicole a se mnou hru na čuráku. A my chvíli fakt ani jeden nevíme! Firth je v poho, Nicole má tyhle typy v malíku už z kurzů u Triera, a tak jen překvapuje, že knižních 368 stránek může bejt pro filmovej příběh tak řídkejch. Nebo že by za to mohl někdo jinej? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal S.J. Watson, číst nebudu. 2.) Stará simuluje ztrátu paměti. 3.) Thx za titule ,,tsusho“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvě věci jsou jisté. Postava Nicole nejspíš nezná filmy Nolana, jinak by místo kamery používala tetovací strojek a Colinovi, otrávenému soužitím s trefenou Bridget a nošením svetrů s šílenými vánočními vzory, musely ty nervy jednou rupnout.. Přiměřená stopáž, hvězdné obsazení, všední režisérské pojetí a vzhledem k počtu postav omezené možnosti ve vývoji děje nakonec vygenerují výsledek, na který si druhý den ráno nevzpomenete, i kdyby vedle vás ležel Firth v pyžamu.. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Mně se snímek líbil. A možná jeho téma není zrovna nejoriginálnější, ale spíš jde o to, v jakém žánru bylo doposud nejvíc použito, protože mě napadají hlavně romantické komedie, sci-fi, akční, ovšem čistě (mysteriózní) thriller zrovna příliš ne (resp. já zatím neměl tolik tu čest). Moc fajn bylo postavení publika na úroveň Christine. Tedy s postavami, u kterých hlavní hrdinka neví, zda jim má věřit a publikum je v tom s ní. Tvůrci si pohrávají s Christine i divákem jako kočka s myší, člověk nikdy neví, co je pravda, s přibývajícími indiciemi se jim stále mění pohled na postavy a skutečnost, což mě dost bavilo. A já během sledování napětí rozhodně cítil. Spíš jsem vzhledem k zdejšímu ne příliš lichotivému hodnocení čekal nějaký podraz v závěru („dobře“ vymyšlený super dementní twist či oživnutí z mrtvých, nebo co já vím). Ale ten pořád nepřicházel, až film „najednou“ skončil a já si s úlevou oddechl, že se nic nestačilo vyloženě podělat. A když si k tomu připočtu kvalitní herecké výkony, na slušné 4* mi to i přes trochu slabší konec vychází. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak neviete do čoho idete, v úvodnej polhodinke vás to milo prekvapí. V úvodnej POLHODINKE. Potom sa to začne zamotávať, ale tak, že vás to začne prestávať s nasledujúcimi minútami baviť. Nakoniec vám bude jedno, ako to skončí. A skončí to tak, že sa proste budete dívať ako prefackaný a poviete si - tak ďakujem, že som mohol prežiť hodinu aj pol s hviezdnym obsadením, nedotiahnutým scenárom a štandardným režijným výkonom - všetko zhasne a možno budete mať, podobne ako hlavná hrdinka, nutkanie nahrať si na kameru odkaz do najbližšej budúcnosti : ,, Dávaj si pozor pred thrillermi, ako je BEFORE I GO TO SLEEP!,, ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslela, že je to nějaký remake na motivy 50x a stále poprvé, ale ve smutné verzi. To jsem se ale spletla, druhá polovina už tak krátkého filmu začala být čím dál tím víc zajímavější a napínavější a zamotanější. Chvíli jsem dokonce ani já nevěděla, kde je pravda. Hodně dobrá podívaná! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Christine (Nicole Kidman) študovala pri prípravách filmu pacientov trpiacich anamnázou, medzi inými aj dokumenty o Clive Wearingovi (britský muzikológ, dirigent, tenorista), ktorý trpel podobnou chorobou ako filmová Christine. (megajalec)
  • Natáčelo se od 20. května 2013 do 9. února 2014 v Anglii (Londýn a farmářská rezervace v Oxfordshire). (Varan)

Reklama

Reklama