Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dokonalou iluzi lesku a slávy šedesátých let vytvářející umělá retrokomedie o souboji pohlaví...ehm, genderů jsem samozřejmě myslel, vy rozkošná feministická drůbotino;) Vyvedená pěvecká čísla ve spojení s poněkud lacinými lechtivými narážkami a dvojsmysly, které v preciznosti svého dobového zasazení působí jako z jiného (dávno minulého a pěkně podivného) světa a momenty, v nichž si film líbezným způsobem tropí řiť ze svých inspiračních zdrojů (a ze sebe samého) nicméně působí trochu zvláštně a... nesprávně, to je asi to slovo. Ano, efektní nástup Ewana McGregora na scénu a zrzavá Renée jsou rozbuškami pro exploze diváckého nadšení, ale celkové vyznění je tak nějak neuspořádané a rozpačité. Ani nevím, jestli bych se chtěl podívat znova a přitom se mi to líbilo...co s tím? Asi 70%. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie má jistojistě šmrnc. Je barevná, možná mi sem tam připadala i jako parodie. Reneé mi sice není sympatická (a v této roli také ne), ale třeba Evan to vynahradí. Ale když pominu herce, film má skvělý nápad, úžasně se strefuje do otázek feminismu a problémů mezi muži a ženami, jeho rozuzlení je snad ještě lepší, takže nevidím důvod, proč tady té ztřeštěné komedii nedát tři hvězdy. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* retro komedie, která svým stylem i hudbou navozuje dobu šedesátých let a tak se na to příjemně kouká. Herecké obsazení je dostatečné, i když k dokonalosti by to ještě hodně chtělo. Příběh je jednoduchý, nenáročný a tak poněkud překombinovaný konec mi přišel jako pěst na oko - přesto se u mě film ještě k hranici tří hvězd vyšplhal a jako doplněk k žehlení, štrykování či háčkování emancipovaným ženám či mužům pod pantoflem doporučuji ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) [ ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie (spíš úsměvná než, že by jste se u toho trhali smíchy) na odreagování, která pobaví a čas vám při sledování příjemně uteče, ale za pár dní si na ní už nejspíš nevzpomenete. Dobře zvládnuté kostýmy i obsazení, oba hlavní hrdinové působí příjemně a na Ewana McGregora je ještě k tomu velmi pěkný pohled (i když ani jeden z nich nepředvádí své herecké maximum). Celkově tak 3.5 hvězdičky ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dokonalé retro od úvodního titulku, přehnaná stylizace, muzikálová choreografie, obrazové i slovní sexuální narážky, prostě perfektní zábava. Klišé nejsou použita kvůli scenáristické bezradnosti, ale jsou přehnána a shazována. Pokud je Renée Zellweger skvělá, tak Ewan McGregor je naprosto úžasný. Hodně pozitivní překvapení. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)
  • Nejen, že se film odehrává v roce 1962, byl natočen tak, aby vypadal, jakože byl natočen v roce 1962. Všechny postupy, dialogy, oblečení, a chování by mělo vypadat přesně jako v roce 62. (Amplifier)
  • Vystoupení Judy Garlandové je zaznamenáno i ve filmu. (Elisebah)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama