Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $12,192,123Tržby Celosvetovo $24,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ zaujímavé obsadenie aj keď nie úplne využité v katastrofickej dráme, ktorá sa drží dosť na uzde, nemá patričný silný rozmach, škoda neponúkne nič na vrch /60%/ ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po slibnym začátku, ve kterym se jde rovnou na věc, přichází až do samotnýho závěru poměrně sterilní drámo "dle skutečnejch událostí", tzn. snímek bez větší porce napětí a tentokrát i emocí. Díky slušný atmosféře důlních prostor jsem si často řikal, že by nebylo na škodu uplně změnit žánr např. na akční thriller nebo horor, ve kterym by zavalený horníci museli řešit spory mezi sebou a ve vyhrocenejch situacích třeba i bojovali o život. Technicky i herecky solidní, dramaturgicky však hodně nezajímavý dílko, dvě silnější hvězdy. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Asi to nebude klenot světové kinematografie a možná ani klenot mezi katastrofickými filmy. Jde ale o projevení úcty lidem, kteří absolvují kus svého života v nelidských podmínkách, aby uživili své rodiny. Mí známí můj názor na horníky znají. Jsou to prostě blbci, kteří slezou pod zem, aby tam kutali. Který normální člověk by to dělal? Navíc na toto člověk nemusí být velká myslivna. Jenže jde o to, že když dojde k důlnímu neštěstí v normální civilizované zemi, je o všechny dotčené nadstandardně postaráno. Stane-li se něco podobného v zemi jako je Chile, bylo možno vidět ve filmu, jak se k tomu řídící země a firmy staví. Tento film není čistě o síle člověka přežít v prakticky nepřežitelných podmínkách. Je spíše popisný. Ale i tak člověk musí obdivovat schopnost poměrně velké skupiny lidí, žít v takovýchto podmínkách v celkem slušné fyzické i psychické kondici. To je prostě naprosto fenomenální. Samozřejmě si člověk snad ani neumí představit, jaká muka prožíval každý jednotlivec zvlášť, ale to by se pak musel natočit seriál. Já tedy smekám nejen před těmito nechtěnými hrdiny, ale i před všemi, kteří šli za jejich záchranou i ve chvílích, kdy situace byla prakticky beznadějná. Smekám ale i před filmaři, kteří odvedli velký kus poctivé práce. PS: Na závěr si nemohu odpustit dodatek, že si jsem jistý tím, že velkou dávku odvahy dodávala horníkům víra v Boha a společné modlitby. A zejména v dnešní době by si to měli lidé v křesťanských zemích uvědomit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Námet (podľa skutočných udalostí) mal na to, aby vznikol strhujúci, mrazivý, pôsobivý film. To sa nestalo. Máme dočinenia s podpriemerným titulom, ktorý si v mojich očiach nezaslúži ani len tie 3*. Nie je to katastrofa, ale je to dlhé a z nejakého dôvodu mi to bolo nesympatické. Viac, než pozitívny udobrovák Banderas, ma zaujal starý dobrý (starnúci) Lou Diamond Phillips. Fajn záverečné titulky. Poteší snová pasáž s manželkami. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hoši si ten záver vychutnali ako rockové hviezdy... Dokonca v tých okuliaroch vypadali ako Bono! Totálna jeba! Práve kôli takýmto pár silným scénkam udeľujem štyri hviezdičky. P.S. Na konci filmu je vidieť nádherne ten rozdiel medzi pravým nefalšovaným robotníckym ksichtom a tým hereckým. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)
  • Exteriéry, respektive vchod do dolu San José, se natáčely na skutečném místě, kde k tragédii došlo. (T-enter)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama