Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné drama. V dole je Banderas výborný a stejně tak i Phillips. Na povrchu pak nejvíc zaujme Binoche. Celkově se hercům podařilo podat výborné výkony a je fajn, že nikdo zbytečně nepřehrává, což ve filmu o lidech s jihoamerickým temperamentem, je docela zázrak. A upřímně, civěl jsem jak puk na scénu s vytahováním prvního z horníků a to se mi fakt už dlouho nestalo. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh....a když si člověk uvědomí, že ti horníci přežili to, co by normální člověk nepřežil, a ještě nedostali žádné odškodnění...tak to je opravdu ubohé. Kdo někdy pracoval v těžkém průmyslu a každý den více méně riskuje život...soucítí s těmi dělníky a nejradši by promluvil do duše těm politikům...super film. 80%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Špína, panika, bezmoc, stísněnost, strach. To všechno se ke mně dostávalo jen velmi zřídka, o horníky jsem se nebál, emočně to nedolehlo, jak mohlo. Je to třikrát škoda, protože příběh masivního důlního neštěstí v podobě zavalených Chilanů tehdy sledoval každý. Režisérka se snaží upozornit na fakt, že v dolech ročně umírající tisíce lidí, zároveň se pokouší vytřískat co to jde z nedávného dramatu, který obletěl celý svět. Z úvodu se jí to daří, pak to má sestupnou tendenci. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z úplne najlepších katastrofických filmov celkovo. Ak o tejto katastrofe, ktorá sa stala v roku 2010 nič neviete, tak si to ani nezistite pred zhliadnutím snímky, aby ste boli v napätí, ako to dopadne. Pamätám si akoby to bolo včera, keď to v roku 2010 dávali každý deň v správach. V hlavnej úlohe absolúte famózny Antonio Banderas. Má proste charizmu, ktorá sa tiahne celým filmom. Príbeh som poznal z televízie, vedel som, ako to dopadne a napriek tomu som sa príbehom nechal unášať. Veľmi pekné. O banskom nešťastí v Čílskej Attacame v roku 2010 sa dozvedel celý svet. Rozsah katastrofy a technickú náročnosť záchrany baníkov mi pomohol objasniť až tento film. Ono trafiť malú záchrannú kapsulu v hĺbke 700m relatívne tenkým vrtákom asi naozaj nie je len tak. Film je urobený vierohodne, zaujme nielen technickými detailami, ale aj citlivým popisom pohnútok všetkých postáv príbehu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Téma vypadalo velmi nadějně, ale celkové podání příběhu mě velmi zklamalo.. Příběh naprosto postrádá dynamiku.. Děj je naprosto plochý a obsahuje řadu hluchých míst, což by se u katastrofických true-story stávat nemělo.. Antonio Banderas a Juliette Binoche jsou jen zaplacená zvučná jména na plakát.. Herecky nevyčnívají ani nad no name herci, což je na jednu stranu dobře, ale bohužel si divák hlubšího herectví moc neužije.. Celé se to motá kolem záběrů na velkou "vrtačku" a filosofujícího špinavého Banderase.. Nuda bez špetky napětí.. Pokud nebyly peníze, neměli tvůrci točit.. Zajímavé béčko vhodné tak snad na televizní obrazovky :-( ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v juhoamerickom Čile. Časť natáčania však prebiehala aj v Kolumbii. (MikaelSVK)
  • Španielsky herec Mario Casas v jednom interview spomenul, že sa rozplakal po tom, čo videl dokument o uväznených čilských baníkoch. (MikaelSVK)
  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama