Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Na severskej kinomatografii sa mi paci, ze sa na nic nepokusa hrat, neprikrasluje a citovo nevydiera ako to byva v americkych filmoch. Nie je to vzdy prijemne pozeranie a malokedy sa dockame happyendu, napriek tomu Dani opat raz ukazali svoje kvality v pribehu dvoch mladistvych kriminalnikov. Koniec je trochu predvidatelny, napriek tomu sa udeje sposobom, aky necakate. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jak já tyhle reálie nemám ráda! Domy ošklivé, všude samá cihla, keře holé, počasí pod psa, matka dvou skoro dospělých synů a malé holčičky je tak trochu šmudla, která má byt zaneřáděný ptákovinama že máte dojem že sklad veteše je vlastně útulná klícka, a o kousek dál vesele krade gang arabášů, pro které občas starší synek provede nějakou najmutou zlodějničku, po jejímž odevzdání ho stejně arabáši ošidí a mladší brácha na to kouká, to je bída, ten život.Jenže o kousek dál, ve velkém domě, tam je jiný level, tam je banda z Kavkazu, šéf není ořezávatko, vousy má, skobovitý nos také, střílí jako profík z Čečny a Glock je jeho věrný přítel a parta jeho gorilek nejsou zrovna žádná neviňátka. A je tu dilema pro koho makat? Do normální práce se nám evidentně nechce, tak se vetřeme tím lepším, když se uvedeme, na jejich párty se hérák snáší jako sníh, ruličku si vyrobíme. Jo, vlastně jsem chtěla říct, že o tohle fakt syrové drama se sociálním průšvihem severu, kde imigranti začínají vládnout a blonďatého domorodce aby jeden pohledal , tak o to jsem fakt nestála, ale když jsem to jednou dala, tak za skvělou režii a perfektní herecké výkony ty čtyři hvězdičky dát musím, jinak bych se nemohla na sebe ani podívat. Ach jo. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naspeedovaný soc-thriller, od kterého by se mohli ostatní režiséři učit, jak z mála vytřískat maximum. Krátké scény, jejich neustálé obohacování dílčími elementy, které je od sebe odlišují, syrový naturalismus, a chytré zakomponování formálních zkratek do jinak téměř dogmatické režie. Navíc si myslím, že ještě pár filmů a pojem "Noerovský konec" se dostane na wikipedii. Stejně jako jeho předchozí R je to bezvýchodné, šedivé a přesto nezapomíná na diváka. Těším se, až se Noer vrhne na něco většího než "from zero to morgue-o" a budu mu moci napařit maximum. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého kodaňského zlodějíčka, který pracuje pro arabský gang. Jednou ale dostane nabídku od skutečné mafie a přijme ji. Od té doby začne bohatnout a může své chudobné matce a sourozencům ledacos dopřát. Zdá se, že se jeho život navždy zlepšil, jenže jeho minulost a hlava arabského gangu ho pronásledují. Když dostane od šéfa mafie největší zakázku, selže a jeho osud je zpečetěn. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dostatočne realisticky poňatý počin o "malých zbojníkoch" z dánskych ulíc, ktorý minimálne pootvorí oči či preberie do reality, čože to všetko odnáša práca pasáka, respektíve dílera. Príslovie "s jedlom rastie chuť" len zriedka kedy vystihne poctatu prerátania svojich vlastných schopností. Drsné, náučné, toto by kľudne mohli premietať na ZŠ, aby si dnešná mládež uvedomila aspoň jednu vec: Áno, práve kvôli tým kapucniam na hlavách vás všetci považujú za feťákov. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama