Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Obrovské zklamání. Jsem moc rád, že jsem si tenhle film nepustil na nový rok, ale až dnes, to by mě při mé pověrčivosti smůla asi neopustila. Zkusím krátce, jasně a výstižně popsat, co mi na tomhle filmu nejvíc vadilo. Herecké výkony - podle mého velmi subjektivního názoru velmi nepřesvědčivé, až podprůměrné. Hardy, i když ho mám moc rád, byl absolutně nevěrohodný a tahle role mu vůbec nesedla. Nečekal jsem podobného „ Bronsona“, ale přece jen něco, kde by mohl trošku odfouknout svému testosteronu. Naomi ta byla totálně tragická,(podobně jako v Mrtvém muži) a spolu Mathiasem, který bere pořád stejné role, tvořily opravdu herecky velmi bizarní pár, kterému jsem nevěřil ani nos mezi očima. Scénář - ten vyšel skoro stejně, jako bod číslo jedna. Já vlastně pořád čekal, až se to nějak rozjede, ale nedočkal jsem se ani na konci. Klišé s kostelem,policistou a čečenskou mafií. Hloupá vložka se psem, která měla asi zaplnit stopáž a možná ještě hloupější s přepadením baru, kterou jen velmi nepatrně vylepšil trošku akčnější konec Takže když to nakonec celé nějak sečtu, vychází mi z toho hodně podprůměrný film, kterým jsem si akorát zkazil dnešní večer Nic víc, nic míň.. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pročetl jsem si komentáře kritizující jednotvárnost mimického výrazu Hardyho. Myslím, že je to právě to nepřehrávání jako na divadle, ale prostě ta realita vsunutá do filmu, která mě ohromila, to, jak podal zdání nedrsného muže, který na závěr odhalí svou tvář. To, jak byl celý film, ušlápnutý, místy možná i trochu retardovaný, ale konstruktivní a bez zbytečných emocí. Tleskám nad zdánlivě nad podáním zdánlivě jednoduchého a obehraného scénáře. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi budete očakávať niečo iné, ako dostanete. Čo je myslím snáď len dobre. Nemyslím si, že je film nudný a pomalý, mne to v tomto prostredí takto vyhovuje. Cítiť, že z filmu hit byť nemôže, že pre väčšinu divákov bude tak trochu wtf. Totiž málokto bude vedieť, čo si má o Hardyho postave myslieť a záver jeho charakteristiku ešte viac zotázni. Je ťažké ho vidieť v úlohe outsidera a "makkýša", po posledných rokoch, čo jeho charizma okupuje kiná. Ale znova, je to iba dobre. Film mi však stále evokuje iba priemer, podobných príbehov sú tony, stále sa však na ne dobre pozerá. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dennis Lehane | Hudba: Marco Beltrami | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Chernin Entertainment | Rozpočet: 12,6 milióna $ | Tržby: 18,7 milióna $ | Ocenenia: San Sebastian IFF - Prize of Jury (najlepší scenár), Sant Jordi Awards - Najlepší zahraničný herec (Tom Hardy), Zurich FF - Special Mention (Medzinárodný celovečerný film). Spolu: 3 výhry a 3 nominácie || Tradičný príbeh s netradičným spracovaním a dokonalým minimalistickým herectvom Toma Hardyho. Pomalé tempo je súčasťou výstavby celku, ktorá nastavuje citlivú atmosféru. Nakoľko príbej nie je úplne predvídateľný, jedná sa o ľahko nadpriemerný počin. Beltramiho podkres nevýrazný, ale dokonale pasujúci. 74% | HD, PortaPro, EN DTS | ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dennis Lehane je mezi filmaři velmi vyhledávané zboží. Prozatím jsem žádnou z jeho knih neotevřel, nemohu tedy soudit, zda mají své kouzlo a atmosféru, která je snadno převeditelná do filmu. U The Drop musím ale jednoznačně zkritizovat tempo, začátek ještě jakž takž, pak se to ale poměrně dost vleče a ani závěr a nějaké jakoby z nebe spadnuté překvapení to nezachrání. Bronsona máme snad všichni rádi, ale já osobně teda v záporných nebo drsňáckých polohách. Schoeanaertse jsem si jednak spletl s Skarsgardem a jednak jsem jeho postavu vůbec nepochopil. Pes byl roztomilý, přestože to byl pitbull, který má asi spíše nahánět strach. Zkrátka a dobře nemastný, neslaný film, ušmouraný průměr. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama