Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paradox. Nemám v obľube tento druh snímkov, ale nakoľko v ňom hrá Hardy, u ktorého milujem ten jeho spomalený, polo-retardovaný prejav, ktorým sa prezentoval pri hraní nejednej svojej úlohy, film sa pre mňa stáva akou si štúdiou psychológie prejavu osoby za "pomoci" mimiky tváre. Z toho chlapa proste vyžaruje neskutočný rešpekt. Bohužiaľ, čo sa filmu týka, je prevažne o tliachaní (nie že by to bolo vyslovene zle), než mimoriadnej akcie, čo mňa osobne dosť prekvapilo. Každopádne, nebolo to špatné (na priemer). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy plné akce, napětí a hlášek, což mi tento snímek patrně nenabídl. Nejsem si tím zcela jistý, ale šest dní po zhlédnutí tohoto snímku mám jen mlhavé tušení, o čem to bylo a absolutně netuším, jestli to nějak dopadlo. A to je špatná vizitka pro film, který jsem sledoval poměrně soustředěně a i když se mne několikrát zákeřně pokusil uspat pečlivě vystavěnou nudou, tak jsem ho dokoukal až do konce. To vím naprosto jistě, i když o tom zároveň pochybuji. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi komorní sonda do života barmana dělnické čtvrti, do které patří vraždy a mafie stejně jako brokovnice pod pult. Plochý scénář bez vyhrocených okamžiků a povrchní rozkreslení postav budí dojem, že se celý námět mohl pohodlně vměstnat do 25minutové povídky filmu o gangsterech, na druhou stranu nelze příběh ani vývoj jednoduše zařadit mezi tucet dalších, a tak se divák za přispění solidního obsazení nechá pohodlně unést bez předsudků dalšího děje vývojem příběhu až k závěru. Dvousečnost filmu má pak nevyhnutelně za následek rozporuplné hodnocení a divák si tak musí k Drop sedat s tím správným rozpoložením a očekáváním. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Pročetl jsem si komentáře kritizující jednotvárnost mimického výrazu Hardyho. Myslím, že je to právě to nepřehrávání jako na divadle, ale prostě ta realita vsunutá do filmu, která mě ohromila, to, jak podal zdání nedrsného muže, který na závěr odhalí svou tvář. To, jak byl celý film, ušlápnutý, místy možná i trochu retardovaný, ale konstruktivní a bez zbytečných emocí. Tleskám nad zdánlivě nad podáním zdánlivě jednoduchého a obehraného scénáře. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Křehké a decentní. Roskam s naprostou bravurou zvládá realizmus potřebný pro tenhle typ příběhu. Pomalu stupňuje napětí, utahuje smyčku. Nerváci se u toho budou nudit, že prý se nic neděje, ale je to tam, ten nepříjemný pocit, že tohle je náš svět, který si tvůrci dovolují narušit až v závěru (a to jen zvukem klapajících podpatků). Tom Hardy táhne celý film, minimalizmus mu jde stejně výborně (o tom přesvědčil už i v Lockeovi) jako role namachrovaných borců a tohle je role dělaná přímo na tělo. Gandolfiniho jeho labutí píseň zachycuje v klasické poloze, "tak trochu hajzla", rozhodně se však loučí se ctí. Strašně příjemný film, který hravě předčil většinu letošních "oscarovek", které jsem v poslední době viděl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Roli Rocca ztvárnili celkem tři různí psi, aby se v průběhu filmování neměnila velikost psa. Jeden z nich se v doprovodu Toma Hardyho (představitel Boba) zůčastnil i slavnostní premiéry. (Dio_Padre)
  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama