Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét sedmnácitileté dívky během čtyř sezón a čtyř písní.... Studentka Isabelle během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (181)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Marine Vacth je jistě velice pěkná slečna a člověka baví se na ní koukat, nicméně mu je chvilkama až zle, když to vidí. Není to žádné veledílo, které by vás nějak oslovilo. Plyne si to pomalu svým tempem. Chvilku vás naštve a potom zase zklidní. Ničím však nijak zvlášť nepotěší. Je z toho hodně cítit taková ta francouzskost a určitě to stojí za to vidět. Jednou však stačilo a příště si musím pustit něco veselejšího. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Unáhlené závěry musejí stranou. Na první pohled neškodný evropský zástupce, který na půl druhou hodinku hravě zaměstná divákovy smysly. Velkou zásluhu na tom má představitelka hlavní role příliš krásné prostitutky, svůdná a přesvědčivá Marine Vacth. Třiadvacetiletá herečka balancuje na hranici dětství a dospělosti, nudí se a neví, co s právě objevenou sexualitou. Vydá se tak hodně netypickou cestou. Stále zajímavý tvůrce François Ozon svůj melancholický portrét staví tak, že umožňuje pochopení z různých úhlů pohledu. Odsoudit zasněnou dívku nebude snadné. Pochopit také ne. S látkou Ozon pracuje obratně, protože dívčiny pocity a stavy si dokážeme z letmých náznaků domyslet. Samotný francouzský „znalec žen“ nicméně mohl „vysvětlovat“ v některých pasážích víc. Proto se v závěru nelze ubránit pocitu, že se drží v překvapivě mělkých vodách. I tak mi výsledek stačil. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Prostě puberťačka evidentně hledá sama sebe, zkouší, riskuje, je zvědavá... naprosto normální v tomto věku, ovšem Isabelle ty svoje hranice velmi posouvá až na samý okraj prostituce a leckdy se i ona musela cítit zneužitá. Evidentně to nedělala pro peníze, pro své vlastní potěšení /teda já neviděla, že by si to nějak užívala většinou/, proč to dělala možná ani neví ona sama... prostě to bylo něco jiného než její běžné starosti s rodinou a školou. Jsou to velmi silné 3*, skoro až 4*, jsem dost na vážkách. Marine je rozhodně neskutečně přirozeně krásná, tím lépe se na film dívá. Trošku podivný mi přišel ale vztah s jejím bráchou... velmi otevřený a intimní, to se jen tak nevidí. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelka je opravdu krásná a velmi výrazná. Přehršel nahoty a velmi naturalistické sexuální scény jsou věc která divákovi utkví nejvíc, ovšem motivace mladé hrdinky a příčiny prodávání vlastního těla mi byly celý film záhadou. Rebelie? Probuzená sexualita? Nuda? Netuším. Dramatický prvek je zastoupen v podstatě její jen nezletilostí a rádoby nevázáností,...nevím.Za mě nic moc. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Budeme svedkami a nahliadneme do vonkajšieho,no zároveň uzavretého sveta hlav.hrdinky ,ktorej veľmi skoro dôjde ako sa veci majú a víde ,,z kožou na trh" ( do jej myšlienok nevidíme) .Pracuje bez akýhkoľvek emocií,výrazu,citu a s chladom.Jednoducho veľká profesionálka vo svojom obore.Má to len jeden háčik a síce,tak ako pri tejto myšlienke film začína,tak s ňou bohužiaľ aj končí.Možno šokujúca téma,ale rozhodne ju neminulo mdlé a opatrné spracovanie,ved napokon p.režisér opatrnosti nikdy nie je dosť,však?! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Film byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Weasley)
  • Natáčení probíhalo od června do srpna roku 2012. (Cheeker)
  • Přestože je hlavní hrdince Isabelle teprve 17 let, její představitelce Marine Vacth bylo v době natáčení již 21 let. (Nikitera)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama