Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 3
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 3

Recenze (194)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Krimhynální séroš je žánr sám o sobě podřadný až běda. Donekonečna se opakující vzorec pro hledání vraha, omezenost v oblasti vývoje čehokoli a nuda, nuda, nuda, zasraná nuda. Jinými slovy bych na to samým opovržením nepoložil ani kabel. A nemyslím ten od televize. Almost human se zprvu šklebilo jako další futhůristická, schématicky vyčpělá krimoška, ale jak se ze vteřin stávaly minuty a z minut hodiny, tak jsem navzdory tragickým prognózám dostal přes čumák čímsi jako závanem svěžesti. Ano, svěžest. Svěžest žánrové kategorii. Svěžest v rozmanitosti jednotlivých případů, svěžest v řešení i podělaném rozuzlení. Navíc jakkoli mě zpočátku iritoval vztah Káji Urbanů s tou androidní opičkou a jejich vzájemné špičkování, tak jsem tu jejich společnou štreku ve znamení buddy movies začal respektovat, ba dokonce i vychutnávat. Zkrátka to nakonec není prvotřídní, užblebtaná, klišovitá hypersračka, ale solidní, vysokorozpočtové scífokrímo žrádlo. No já snad tu sérii dojedu do konce. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jo, tak tohle můžu :) tohle mě moc moc bavilo, Karl Urban to celé zvedá na velice slušnou úroveň, na pilotu jsou vidět nejen peníze ale i snaha o komplexnější příběh a to se rozhodně cení, obzlvlášť u akčních sci-fi seriálů. Nemám co bych moc vytknul, rozhodně nadchlo a plánuju se dívat dál, uvidíme s čím se tvůrci vytáhnou příště a kam to celé bude směřovat. Zatím velký palec nahoru a dopuručuju dát tomu šanci. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po 4. dílech se mi to zatím hodně líbí, uvidí se, jak to bude dál. Baví mě příběh i jednotlivé malé příběhy mezi tím. Zatím je ale fakt, že na tu hlavní dějovou linii se to až moc nesoustředí a v každém díle se převážně zabývají samotným případem, kdy se ale dozvídáme něco málo z Johnova života. No a z Doriana prostě nemůžu, naprosto parádní fórky valí. Dorian: "Byl výrobce sexuálních robotů." - John: "Škoda, že je mrtvý, mohl ti vyrobit přítelkyni." - Dorian: "Já nejsem ten, kdo má profil na seznamce." - John: "Já nemám profil na seznamce." - Dorian: "Teď už máš. Kozoroh, co miluje nebezpečí."................John: "Vypadáš tam dole stejně jako life size ken doll?" - Dorian: "Ne že by ti do toho něco bylo, ale můj návrhář byl mnohem ohleduplnější. Ukážu ti to." - John: "Ne, ne. Oh my god. To je všechno pro jednoho chlapa? Jsi robot. Co s tím děláš?" - Dorian: "Asi to stejné, co ty děláš se svým... nic." Konec 1. série a zároveň konec seriálu, což je dobře, protože už ani mě to tolik nebavilo, což jsem lehce poznala podle toho, že mi na disku leželo posledních 6 dílů asi měsíc po jeho skončení a furt ne a ne si je pustit. Teď už dokoukáno a nezůstalo ve mě to nadšení, jaké se zpočátku objevilo. 3,5*. ()

HoneyBunny

všechny recenze uživatele

Příjemná futuristická kriminálka, která si půjčuje (neřekla bych že vykrádá) ze spousty úspěšných sci-fi - náhodně třeba Já, robot - ale dohromady to dobře funguje. Karl Urban se na role drsňáckých poldů s dobrým srdcem skvěle hodí a jeho robotický parťák Michael Ealy do své role taky dobře zapadá (i když si umím představit na tuhle roli i zajímavější herce). Dohromady tvoří tihle dva zajímavou dvojici s unikátní buddy chemií a já jsem opravdu zvědavá, kam se tihle dva během první řady budou ubírat. Na co je hezké pokoukání, tak to jsou povedené CGI efekty, které skvěle dolaďují seriálový svět budoucnosti. Nejlepší seriálová novinka tohoto podzimu. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # Dlouho jsem si říkal, že bych si klidně dal nějaký sci-fi seriál, který se odehrává v blízké budoucnosti a že to je něco, co tu prostě chybí. Almost Human to plní přesně tak jak má, i když jsou první epizody poměrně nic neříkající, v dalších dílech se celková provázanost a otázky vyrojí. Jen mě zamrzelo, že toho tvůrci nedokázali nějak využít v závěru. Bez ničeho, co by dokázalo nalákat na případné další díly. A i když je to ohrané, ale rýpání mezi hlavními postavami a celková chemie mezi nimi se mi líbila! 1.sezóna - 70% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama