Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Má cenu se o tom nějak rozepisovat? Ne. Předchozí dva díly mi přišly více či méně (viz. hodnocení a komentáře) lepší, takže kvalitativně bych tento zapasoval někde k úplně prvnímu dílu. Pozitivem budiž, že poflakování se hispánských čmoudů má celkem spád, negativem budiž, že není nijak zábavné, ba co hůř, film není ani v závěru vůbec strašidelný, takže nevidím důvodu ho za něco vychvalovat. Nenasral jsem se u něj, takže upocené dvojhvězdí, ale jinak chujovina a zbytečnost. 40% ()

Duoscop odpad!

všechny recenze uživatele

A je to tady. Naprosto podprůměrný film, který zaujme jenom názvem - a na to tvůrce sází, protože jinak by na to nikdo nešel. Pořád jenom čekáte na nějakou lekačku, na něco, na čem stavěly předchozí díly. Ale nic takového nepřichází a tak si musíte těch 84 minut prostě přetrpět. Uvidíme co provedou s dalším dílem. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za úspešné ukončenie "HighSchool" si Jesse zakupuje malú ručnú kameru. Prázdniny práve začali a spolu s kamarátom Hectorom nemajú žiadne povinnosti. Všetok voľný čas trávia blbnutím po uliciach a natáčaním samých seba. Zlom nastáva po záhadnom úmrtí staršej pani z prízemného apartmánu. Nakoľko polícia miesto zločinu zapečatí, rozhodnú sa ho v nočných hodinách preskúmať. V jednej z miestností nachádzajú okultnú knihu, kde je návod na vytvorenie "priestoru" cestovania časom. S magickými silami sa však zahrávať nevypláca. Vyslovene zlým snímkom, "The Marked Ones" nie je. Je ale úplne odlišným, ako predošlé časti. Pár záberov, vrátane budovania atmosféry celkom ušlo. Kvalitu prvých troch snímkov síce nedosahuje, no chvála aspoň za to, že predčil, katastrofálnu štvorku. Bez ohľadu na moje hodnotenie, nechápem niektorých užívateľov, ktorí sa j**ú fanúšikom horor žánru do remesla. Som divák, ktorý si pozrie takmer akýkoľvek film ( drámu, thriller, animák ... ), o ktorom mám pocit, že mi má čo ponúknuť ( no vyslovene nemusí! ). Čo, ale z duše neznášam sú hudobné filmy. A tak nerobím čo? No, ku**a nesledujem ich. Preto nerozumiem tomu, keď si niekto pozrie Paranormal Activity 1, dá jednu *, potom dvojku, dá jednu * a neustále pokračuje v sledovaní ďalších pokračovaní. Pritom prvá časť bola v subžánry duchariny o paranormálnych javoch, jedným z prvých, prelomových, kultovým snímkom found footage ( keď neberiem do úvahy slabučký "Noroi" či kráľovský "The Blair Witch Project" ). Príde mi to, akoby si takýto človek absolútne nevážil svojho voľného času. Tobôž, že by mal svojim komentárom priniesť na svetlo sveta názor, ktorý stojí za pozornosť. Mňa osobne, keď niečo nebaví, tak to proste, NEPOZERÁM – 50%. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se PA série docela líbí, teda snad až na nepovedený předchozí film. Tenhle nový spin-off není nejhorší, byť prvním třem dílům se ROZHODNĚ nevyrovná. Jeho slabinou je absence napětí, což je dost paradoxní, protože právě tento faktor udělal Paranormal Activity jméno. Místo toho se člověk alespoň párkrát zasměje. Příběh filmu je poněkud uvalený, což ale asi není žádné překvapení. V poslední dvacetiminutovce se konečně začne i strašit, i když ve srovnání třeba s výbornou trojkou to je opravdu jen velmi slabý odvar. Naopak jsem ocenil závěrečné propojení s prvním dílem, přesněji řečeno s jeho samotným závěrem, který jsme tak mohli vidět z úplně nového pohledu. Paranormal Activity je sice již materiál značně vyčpělý a nic zázračného od něj již asi čekat nelze. Nicméně za jedno podívání to pořád ještě stojí. ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Viděno na FF v Chotěboři v kině ve 24 hodin... => (Jinak by mi za návštěvu něco takového nestálo...) Každopádně horor to podle mě, stejně jako ostatní díly, není... A nebo na mě tento druh hororu prostě nefunguje... ;-) Jako komedie je to ale díl od dílu brilantnější... Nebudu soudit, jestli je to záměr... ;-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)
  • Katie Featherston (Katie) je jediná herečka, která se objevila ve všech dosavadních filmech série. (rafix)
  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)

Reklama

Reklama