Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl dokazuje, jakou klasikou se celej seriál stal už po dvou sériích. Když se totiž na place objeví stará postava a mně naskočí husí kůže, tak to - s vaším laskavým svolením - za klasiku rozhodně považuju. Samotnej případ tady u mě byl na druhý koleji, určitě byla v minulosti k vidění spousta lepších příběhů, ale u pocty veteránům si na to stěžovat nebudu ani náhodou. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hruba chyba. Herec typu Svatopluka Skopala proste nemuze hrat vraha. Ne. Jako ne ze bych mu to neveril, ne ze by to zahral spatne - ale je az moc znamej. V prvnich peti ci deseti minutach se objevi jeho fotka,  mezi noname fotkami - a divak ma jasno. Zvlast, kdyz Plisek se proste nikdy nemyli. A cele ty tanecky kolem tohoto podezreleho byly nejake toporne. Prvni jakoze ano, pak az moc podezrele vehemetne ne a pak zase ano. Scenar drhne a Vetchy to svym prehravanim jeste podtrhne.. Dalsi vec, co jsem nepochopil - BMW pronasleduje dodavku az na dalnici smer Plzen, ale na zadne kamere jej pri odjezdu nenasli? Wtf? Nebo mi neco unika? Namatkovou dopravni kontrolu si taky predstabuji trosku jinak, nez kdyz osobak zablokujou dva policejni auta a vybehnou ozbrojenci s pistolama, pri cemz nejaka zmena planu moc naznacena ci vysvetlena nebyla. To, ze si scenarista ulehcuje praci ruznymi telefonaty, se line vsemi radami serialu. Prazak v garazi si vazne vezme docela dlouhej autodil pod rameno, jen tak s nim odchazi a pani domaci si toho nevsimne? Panu Lojovi jsem dal sanci, dva dily hajeni, ale i ja musim uznat, ze pusobi nejak toporne, duchem nepritomen, krome tedy uznavam jedne sceny. Jestli jsem minule u pani Bockove neprimo odhadoval, ze hraje policistku, ktera se v prubehu serie psychicky sesype, tak u pana Loji si tipnu, ze hraje skryteho homosexuala, jemuz oruentace zkomplikuje karieru ci vysetrovani jednoho pripadu. Co se tyce postavy Srsne, souhlasim s tim, ze se postupne zplostuje a karikatizuje. Mne zarazi jeste jedna vec - ze se na tom oddeleni tak dlouho udrzuje, kdyz uz i krajsky reditel z (!) osobni zkusenosti vi, co to je za policistu. Navic Kozak Korejse v minulych radach kritizoval u nadrizenych i proto, ze na oddeleni slabe policajty, pravda Srsne primo nejmenoval, drzi. A sam se jej nebyl schopen zbavit ani v prubehu 6 let? Blazej Cvacha vyrazil za dil a pul. Secteno a podtrzeno, Za mne 60 proc, i z ucty ke znacce. update: osobne se domnivam, ze pani Polivkova tehdy nebyla az tak moc znama jako je pan Skopal dnes. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Plíška na scénu je rozhodně důvod, proč tuto epizodu vidět, navíc Korejs už konečně dostává patřičný prostor a je opět kořením seriálu. Na Barboru Bočkovou si už zvykám a její postava má co nabídnout. Proti tomu Juraj Loj mi stále nesedí. Herec, kterému roli nevěřím, chladný, bez emocí, nezajímavý. V tomto dílu měl alespoň pár scén, kde jsem spatřoval náznak toho, že jej třeba časem vezmu na milost. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl třetí série se mi zatím líbil asi nejvíc, na novou partu už jsem si zvykla a stará mě vyloženě potěšila, měla jsem pocit, že jim to všem dohromady pěkně ladí a mně se na ně příjemně koukalo.. Navíc přítomnost Bolka Polívky a Miroslava Hanuše ohromně prospěla Juraji Lojovi, objevil se v novém světle, vnímavý, přemýšlivý a strach má právě tam, kde ho má mít.. Případ loupežného přepadení zdárně dotáhli do konce a každý z nich něčím přispěl, u mě spokojenost.. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne návrat mjr.Plíška na scénu. Vyzerá, že naozaj zostarol, veď prešlo pár rokov. Druhá séria sice končila s tým, že bude robiť externého poradcu, ale po čase už asi na externistov v polícii došli prachy.... Dej epizody celkom obstojný, pan Skopal zahral vynikajúceho záporáka, čeština Juraja Loja sa už dá počúvať a jeho Netík je už tiež celkom sympaťák. Hlavne od chvíle, keď uznal kvality mjr.Plíška...... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)
  • Policisté se do garáže dostanou pod záminkou, že hledají ztracené štěně německého ovčáka jménem Pelé. Takového psa si scenárista Josef Mareš pořídil po odchodu od policie (zmiňuje to v knize „Moje případy z 1. oddělení“). Pes se jmenuje podle slavného fotbalisty, protože fotbal byl Marešovou velkou zálibou. (melica)
  • Skutečný případ se stal před obchodním domem IKEA na Zličíně v roce 2013. 62letý Adolf Doležal byl organizátorem loupeže a střelcem. V roce 2016 dostal trest na 25 let ve vězení, jeho komplic Jan Čech byl odsouzen na 12 let. Ondřej Voráč vyvázl s tříletou podmínkou. (sator)

Reklama

Reklama