Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když učitelka Jaroslava Lhotáková nepřijde do práce, mají kolegyně obavu o její bezpečnost. Oba manželé Lhotákovi jsou nalezeni zavraždění v rodinném domě v pražských Běchovicích. Zmizení obrazů, šperků a elektroniky ukazuje na loupežnou vraždu. Na místě činu se znovu řízením osudu ocitá i Václav Plíšek a jeho úsudek jako vždy přispěje k objasnění případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když ty dvě entity našli ve sklepě, měl jsem pocit, že se pobleju. Tohle by se nemělo množit. A třešničkou na dortu byl Kozák, když tu debilní influencerku označil jako krávu se dvěma lvama. Tím si u mě hoooodně šplhnul. A hlavní pizda ředitelka, převyšuje Korejse v dobách "největší slávy", minimálně o deset koňských délek. Pokud taková kráva skutečně funguje u policie, tak se mi začíná dělat nevolno. Pět hvězd zcela zaslouženě. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší epizoda druhé i třetí série, která se asi jako jediná vyrovná dílům s první série. Jenom nechápu proč mají tvůrci potřebu tam mít na šéfovských pozicích totální vysírky. V této sérii mi leze na nervy i vyžraná nesympatická paní zástupkyně, která se sere úplně do všeho. Raději bych uvítal většího využití sympatického pana Helšuse. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět výborný případ, i když mrazivě hororový a smutný. Další deviza Plíšek. Navíc tady skvěle mentoruje mladé ucho od policie, který všechno zná, všechno ví. Mimochodem další příběh "taxikáře" (tentokrát asociačně myšleno). A dámské osazenstvo taky nezklamalo - manželka Anděla, "kráva s dvěma lvy" a v neposlední řadě "mediální" ředitelka. A apropos všimli jste si oné úslužnosti Korejse, když vstoupila ředitelka? Dle mého kandidát pomsty a donášení. Ale kdo ví.... ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez debat zatím nejlepší díl, jaký jsem od Případů viděl. Už jsem to jednou napsal a musím se opakovat, že opravdu moc záleží na tom, kterou epizodu a jaký režisér ji zrovna natáčí. V tomto případě Petr Bebjak opět kraluje! Obdivuji, jak dokáže mezi mrazivou, napínavou a brutální atmosféru napasovat humorné vsuvky, aniž by tím narušoval celkovou strukturu příběhu. Klobouk dolů! Vyloženě si vychutnávám i jednotlivé charaktery 1. oddělení, vedlejších postav včetně. Bolek Polívka v roli Plíška je fakt bezvadnej a určitě nejenom on. Fakt radost sledovat! Co mě vždycky dokáže vytočit, je naše obdivuhodná justice. Pachatel za dva brutálně drsné mordy dostane 25 let, odvolá se, přičemž mu je rozsudek snížen na 15! Co to kurva je???!!! ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plišek se vrací. Alespoň tady. Drsný případ byl tento díl.  Vrah bez emocí, citu.  Prostě chladnokrevné hovado. Fakt šílené.  A ředitelka je čím dál tím víc vétši kráva  , sorry , než se původně zdála.  Asi bude nějaká gradace.  Snad tahle kráva neni podle skutečnosti  , jinak by to bylo hrozný.  Tak uvidíme co bude dál. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Skutečný případ se stal v roce 2002 v Praze Běchovicích. Znalci charakterizovali Michala Šťastného jako psychopatickou osobnost, jeho přítelkyni Michaelu Kalvodovou charakterizovali jako submisivní typ, podřizující se dominantním typům. Přestože ji státní zástupce od začátku označoval jako vědomou spolupachatelku, Michale Kalivodové se vražedný úmysl dokázat nepodařilo. Byla odsouzena na 18 měsíců za krádež ve zvláštním nápravném zařízení v Řepích, které vězeňkyním umožňuje pobyt s dětmi. V případě Šťastného rozhodl soud o výjimečném trestu 25 let, senát Vrchního soudu však vrahovi trest o plných deset let snížil: „Soud neshledal podmínky pro uložení výjimečného trestu.“ Motiv činu nikdy přesně objasněn nebyl, zřejmě se jednalo o ziskuchtivost. (sator)

Reklama

Reklama