Reklama

Reklama

Na vítězné vlně

  • USA When the Game Stands Tall (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jim Caviezel (Umučení Krista) se představuje v roli středoškolského fotbalového trenéra Boba Ladouceura, který prožije sezónu, jež všechno změní. Jako trenér svým svěřencům vždycky vštěpoval, že vítězství neznamená vše. Teď ale s pomocí asistenta Terryho Eidsona (Michael Chiklis – TV seriál Policejní odznak) dokázal s týmem zvítězit ve 151 utkáních v řadě a i jeho úplně oslepila vidina pokračování rekordní série. Dokonce tolik, že mu ani nedochází, jak moc zanedbává svou manželku Bev (Laura DernJurský park) a vlastní děti. Zlomový moment se ale blíží. Tým se potýká s krizí, zasáhla ho tragédie a hrozí, že bude všemu konec. Naštěstí se ale objevuje pozoruhodný nový hráč (Alexander LudwigHunger Games), díky kterému si Bob znovu uvědomí, že týmové úsilí je víc než osobní sláva. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

castor 

všechny recenze uživatele

Na Evropana zdaleka nedolehne ono opojení americkými národními sporty, jakými jsou za oceánem baseball nebo právě americký fotbal, kdy lidé na potkání sypou z rukávu statistiky, a soutěží, kdo vlastně dal v pětasedmdesátém v rozhodujícím zápase sezony homerun nebo touchdown. I proto tyhle kousky, kdy těžkotonážní borci padají do travnaté arény a kouč nervózně křičí opodál, až na výjimky (Vítězové a poražení) na mě příliš nefungují. Nepotřebuju zas a znovu sledovat, jak někdo v poslední vteřině udělá bod, jak někdo napíná zatraceně vážný ksicht, nebo tvůrci nechávají každý třetí záběr zpomalit. Když už něco, tak se raději podívám do nezkresleného zákulisí daného sportu, než na nějakou vítěznou šňůru. James Caviezel nikdy nebyl žádný charismatický bourák, režie není špatná, ale na nějaký hlubší zážitek to nebude. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taký bežný priemerný športový film, ktorý nijako výrazne nevyniká nad inými filmami s podobnou športovou tématikou. Aj keď aspoň niektoré veci boli v porovnaní s inými filmami obohatením, ale v celku naozaj nič prevratné. Páčil sa mi najmä ten vzájomný rešpekt hráčov a najmä úcta k trénerovi. Ale zas to bolo len o vzostupoch a pádoch, motivácii a predvídateľnom vývoji, aj keď ten koniec bol celkom vydarený a bez totálneho klišé. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hraju tu dvaja herci z mojich dvoch oblubenych serialov kvôli ktorym som si to pozrel. James Caviezel podava standardny vykon a Chiklisa som spoznal az po pol hodine. Cool drsniak zo Shieldu je fuč a namiesto neho tu je podsadity zarasteny dobracky asistent hlavneho trenera. Vidiet ho v takejto polohe je dost nezvyk. Ostatne veci uz ani nestoja za rec. Je to tuctovy sportovy film, ktory v ziadnom ohlade nevynika nad milionom podobnych filmov. 5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nesmírně slabý film, kdy to nejdůležitější je řečeno na začátku. Na Wikipedii o tom také něco najdete, stejně jako o trenérovi. Film se snaží hrát na emoce, ale je tak neskutečně prvoplánový, že to snad ani nemá cenu nějak kladně hodnotit. Laura Dern si tu v podstatě nezahraje, Jim Caviezel nasadil svůj tradiční trpitelský výraz. Filmy o boxu a baseballu jsou většinou skvělé, ale o americkém fotbalu očividně ne. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ten pravý charakter mužstva se nejlíp pozná tehdy, když se prohrává; v časech zlých spíš než v těch dobrých. Toť stará pravda platící univerzálně pro všechny týmové sporty, a je určitě jedině dobře, že se jí někdo - spolu s v(d)ěčným motivem kolektiv > jednotlivec - rozhodl takhle naťuknout. Co už bohužel pochválit nemůžu, je ta zjevná manipulace s divákem... 1) Dvě prohry ze dvou úvodních zápasů se vážně nerovnají "devastujícímu startu do sezony"; dokonce ani v případě mančaftu, co zrovna přišel o tak dlouhou vítěznou sérii. To se na mě nezlobte. 2) My všichni současní/bývalí sportovci moc dobře víme, čeho dovedou být schopní takoví fanatičtí tatínkové, ovšem tahleta posedlost jedním rekordem byla minimálně nevěrohodná; až bych možná hovořil o posedlosti posedlostí v podání autorů snímku. Zápas co zápas aspoň pět záběrů na běsnícího Ryanova otce, no to víte že jo. *sigh* 3) Chápu, že se rekonstruovaly skutečné události, ale aby se během prvních 40 minut hned čtyři postavy ocitly přinejmenším na hraně života a smrti, to na mě bylo přece jen příliš. 4) Novináři a komentátoři zde působí jenom jako takoví kašpárci ve službách osudovosti filmu. A jsou přitom dost dobře nesnesitelní. --- "You know why they call me Buster?" - "Cause you're stupid enough to let them?" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Trenér Bob Ladouceur odešel do důchodu po 399. vítězství, kterého dosáhl jako trenér týmu Spartans De La Salle. (Akinom27)
  • Dějová linie Chrise Ryana (Alexander Ludwig) a jeho otce byla jako jedna z mála věcí ve filmu zcela smyšlená. Jak jeho boj o rekord v touchdownech, tak scéna na parkovišti, kdy Chrise jeho otec uhodí. Trenér Ladouceur v souvislosti s tímto řekl: „Nikdy za celou svojí kariéru jsem neviděl, aby rodič uhodil své dítě na parkovišti kvůli prohrané hře." Na skutečnosti se naopak zakládá smrt jednoho ze studentů školy De La Salle zastřelením či infarkt trenéra Boba Ladouceura (Jim Caviezel). (Akinom27)
  • Původně byl jako trenér jednoho ze soupeřů týmu Spartans obsazen Sadarias Harrell, produkce se však později rozhodla obsadit jej do role fanouška, díky čemuž mohl propagovat svou sportovní značku. (willy1)

Reklama

Reklama